Κυριακή, Δεκεμβρίου 31, 2006

μια φωνή που δεν ακούγεται ή που μιλά σιγανά



αυτή η φωνή είναι η δική σου. σήμερα αποφάσισε να μιλά λίγο πιο δυνατά. όχι άλλο σκόρπισμα, αν και το να σκορπίζεται κάποιος βοηθά στο να περνά απαρατήρητο αυτό που κρύβει με το βουητό που κάνουν τα κομμάτια που πέφτουν βροντοχτυπώντας. μπαμ μπαμ μπαμ και καθαρίζεις γράφοντας μερικές μπαρούφες, μερικά εξυπναδίστικα. πιστεύουν όλοι -κι εσύ μαζί, αυτό κι αν είναι αυταπατη!- ότι αποκαλύπτεσαι με το διασκορπισμό, ότι όλα αυτά τα κομμάτια αν ενωθούν θα αποτελέσουν εσένα ολόκληρο, αμ δε! τα κομμάτια σου (μου, του, μας, σας, τους) είναι σαν ένα προπέτασμα καπνού ή σαν μια σιδερόπορτα αδιαπέραστη, πράγματα που κρύβουν τα άλλα, τα μύχια, τα λεπτεπίλεπτα πετσιά και τα σκληρά κουκούτσια. αυτή η φωνή αποφασίζει να μιλήσει και να ακουστεί. το ζουμί είναι ποιος θα την ακούσει και αν. τι σημασία όμως έχει να ακούγονται οι σιγανές φωνές;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία σημασία δεν έχει αν ακούγονται οι σιγανές φωνές;
Όπως ακριβώς δεν έχει σημασία αν ακούγονται οι δυνατές.
Τίποτε δεν έχει σημασία από μόνο του, εκτός και αν του δώσουμε κάποια.
Αν όμως θελήσεις να πεις να πεις κάτι, να είσαι σίγουρη ότι θα σε ακούσουμε, ανεξάρτητα πόσο σιγανά το λες. Το κάνουμε γιατί μας ενδιαφέρει η φωνή σου και δεν δίνουμε σημασία απλά και μόνον στο ύψος της φωνής.
Καλή χρονιά :-)

Ανώνυμος είπε...

Καμία σημασία δεν έχει αν ακούγονται οι σιγανές φωνές.
Ακριβώς ακριβώς δεν έχει σημασία και αν ακούγονται οι δυνατές.
Τίποτε δεν έχει σημασία από μόνο του, εκτός και αν του δώσουμε κάποια.
Αν όμως θελήσεις να πεις κάτι, να είσαι σίγουρη ότι θα σε ακούσουμε, ανεξάρτητα πόσο σιγανά το λες. Το κάνουμε γιατί μας ενδιαφέρει η "φωνή" σου (το τι λες) χωρίς να δεν δίνουμε σημασία απλά και μόνον στο ύψος της φωνής σου.
Καλή χρονιά :-)