Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2006

199-Σχόλια που σκόρπισα εδώ κι εκεί, αυτό το Δεκέμβρη



Μερικά από τα σχόλια που άφησα εδώ κι εκεί μέχρι σήμερα, με σειρά από το πιο πρόσφατο στο παλαιότερο:

------------------------
Δεν ξέρεις πόσο μαρτυριάρα είναι η θάλασσα.. εχμ...
Τα σκοτεινά μονοπάτια πάλι τι τα θέλεις; Και με χάρτη χάνεται κανείς εκεί πέρα!

Ζήτα το τρενάκι και μη ντρέπεσαι, ε
(στην ανάγκη, ψώνισέ το μόνος σου)

:-))

padrazo

------------------------
Γιατί να τρέμω παρακαλώ..?
Είναι γνωστό ότι υποστηρίζω πως όλοι είμαστε καλλιτέχνες εν δυνάμει.. πως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς το σπέρμα της έφεσης προς τη ζωγραφική..

Εμπαινε Μαρξούλη, λίγη τόλμη χρειάζεται -μόνο!

allu fan marx

------------------------
Αυτό το έλεγε η θεια-Παρθένα, η πόντια μαγείρισσα του οικοτροφείου των Ποντίων Κυριών... Αν δεν είσαι βέβαιος ότι το πρωτοδιατύπωσε ο μακαρίτης, μπορεί να είναι ποντιακό ρητό.

..και ύστερα λέν ανέκδοτα για τους ποντίους..
(μόνο ο κ. Πανίκας τα δικαιώνει)

atheofobos

------------------------
Βρε παιδιά, αν είναι να κάνουμε λογαριασμό για το πόσο κακό έκανε ο ένας και ο άλλος… τι να πούμε πια για όσους ζουν σήμερα και είναι σε δράση και είναι σιγουρότατο ότι αποκλείεται να δικαστούν για ο,τιδήποτε. ΟΥΦΦΦΦΦ
..μήπως κολλήσαμε στον Αουγκούστο επειδή ακριβώς πέθανε;..
..και.. γιατί δεν κολλήσαμε π.χ. στο Φράνκο ή στον Σαλαζάρ;..
..επειδή εκείνοι φρόντισαν να “δικαιωθούν” με πράξεις “μετανοίας”;.. λέω τώρα..
Ανέκαθεν μου τη σπάγαν οι τζάμπα μάγκες και νομίζω πως σε αυτή τη περίπτωση το παραξηλωνουμε στη μαγκιά. Δε μιλώ για πράξεις, ε, αυτές υπάρχουν και δε σβήνονται. Αλλά το να (ξανα) σβήνουμε ένα σβησμένο, πώς να γίνει, είναι κάπως ανορθόδοξο.
..και.. δε χαραμίζω τα σκατά μου για ένα τάφο.. προτιμώ να τα ρίχνω σε (σουπερεγκληματικά) μούτρα που χαμογελούν χαριτωμένα._ (δεν ξαναγραφω και σόρρυ Πάνο για την κατάχρηση)

panosz

------------------------
Η "τέλεια γυναίκα" είναι ανέκδοτο, όπως ακριβώς ο "τέλειος άντρας", ο "τέλειος blogger", η "τέλεια γάτα", ο "τέλειος γάτος", το "τέλειο ψάρι", κλπ κλπ

:-)))

..μόνο ο "τέλειος μαλάκας" υποψιάζομαι ότι κάπου εδώ γύρω βρίσκεται.. ολόκληρο διαδίκτυο, όλο και κάποιον θα κρύβει..:-Ρ

mavros gatos

------------------------
Artois_και_όποιος_άλλος, δεν αναρωτήθηκες μήπως το λάθος, ή αναγνωστική ανεπάρκεια, (ή αυτό που εννοείς ως λάθος) είναι δικό σου; Ο εγκέφαλος παίζει παράξενα παιχνίδια όσον αφορά την αντίληψη της πραγματικότητας, ένα μικρό δείγμα στο πρόσφατο post μου: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ (μικρά αποσπάσματα-2) και στο παλιότερο: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ (μικρά αποσπάσματα-1)

..και.. ξεκόόόόόλλα! :-)
(ευχαριστώ πάντως για τη διαφήμιση)

observer-artois

------------------------
Μπράβο βρε panokato! Εκπληκτικό!:-)

..αν ξοδεύανε για κοινωνικό έργο τα λεφτά που δίνουν για να χτίζονται φυλακές και για μισθούς φυλάκων.. λέμε τώρα.. μια σκέψη έκανα...

panokato

geocities & Γράμμα του Ταράσιου Ζαντορόζνι, απεργού πείνας από τις 29 Νοέμβρη ’06

------------------------
Σήμερα θέλω να σχολιάσω κατι τι συμπληρωματικά: πόσο με αφήνει και μένα έκπληκτη η ικανότητα του νου να ακροβατεί και να απλώνεται προς διάφορες διευθύνσεις ξεκινώντας από μια μικρή και -φαινομενικά- άσχετη λεπτομέρεια.
Στη δουλειά μου, αυτή η ικανότητα υπήρξε πολύ σημαντική, επειδή έδινε την μοναδική λύση σε προβλήματα μέσα σε μια μαγική στιγμή!
Στο χόμπυ του γραψίματος, μια τρίχα σε μια κόκκινη ζακέτα π.χ. μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της ολόκληρη ιστορία και μάλιστα να οδηγήσει το μυαλό σε δρόμους φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας, ταξικων αντιπαραθέσεων, κλπ κλπ, όπως σε ένα παλιό διηγηματάκι μου, την “Ιουλία”. Πολλοί το θαύμασαν, όταν αποκάλυψα την “πηγή” της έμπνευσης όμως, αμέσως, την ίδια στιγμή δλδ, το διήγημα υποτιμήθηκε.. μάλλον επειδή δεν πληρούσε την αντίληψη των πολλών που μπορεί να το προτιμούσαν “αυτοβιογραφικό” ή δεν ξέρω τι άλλο… Οι εικόνες που έχει δημιουργήσει καθένας στον εγκέφαλό του, παίζουν παράξενα παιχνίδια!!!
Το να εμφανίζει όμως ο δημιουργός τον τρόπο της (συνήθους ή όχι) αντίληψης ο οποίος οδηγεί στα πονήματά του, είναι δυσκολονόητο και συνήθως ασυγχώρητο. Μια φορά έκανα το λάθος να αποκαλύψω μια τεχνική στη ζωγραφική μου και ο λαβών την αποκάλυψη έσπευσε να υποτιμήσει το έργο!
Αυτό, ευτυχώς, δεν συμβαίνει πάντοτε...

raresteak

------------------------
«“οι ραδιοσυχνότητες λειτουργούν ως μηχανική δόνηση μέσω κρυστάλλων που δονούνται σε ένα ελαστικό περιβάλλον (δέρμα) στην συχνότητα 2,8 MHz, δηλαδή 2.800.000 κύκλους /sec. Το σήμα που εκπέμπεται προκαλεί εναλλασσόμενη πίεση και βαθουλώματα στο δέρμα κάνοντας micromassage στο επίπεδο των τριχοειδών και εντείνοντας την παραγωγή υαλουρονικού οξέος“.»
Μετάφραση: Οι κοσμοσφαιρικότητες λειτουργούν ως υπερβαρυτικές δονήσεις μέσω τεριρέμ που δονούνται σε ένα μεταφυσικό περιβάλλον (κάρμα) στην συχνότητα 2,8 ΜΧΖ (ΜηΧεσωΖαχαρη), δηλαδή 2.800.000 κόλους/sec. Το σήμα που εκπέμπεται προκαλεί καταβαραθρώσεις στα κούφια δέρματα κάνοντας micromassage (όπως λέμε μικροφωνίζει) στο δάπεδο των επινεφριδίων και επεκτείνοντας την παραγωγή διογκωμένης πολυστυρόλης.
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ - ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ)

x-psilikatzoy

------------------------
Το ζουμί είναι ότι η σκέψη δε γίνεται να συστηματοποιηθεί όσον αφορά την Ιστορία. Ετσι, εξετάζονται απο τους μελετητες μεμονωμένες παράμετροι. Είναι αδύνατο -πρακτικά- να μελετηθούν όλα όσα διαμορφώνουν μια ιστορική στιγμή και έτσι μένουμε στα "τυπικά" ΠΟΙΟΣ-ΠΟΥ-ΠΟΤΕ-ΓΙΑΤΙ και αυτό το ονομάζουμε Ιστορία.
---
..σε αντιδιαστολή με τα μαθηματικά γράφω το "συστηματοποιηθεί" και με τις λοιπές θετικές επιστήμες..

don't kiss the frog

------------------------
Πολύ καλό Νικόλα!
Μου άρεσε πολύ!:-))
Γενικά, νομίζω ότι είναι δύσκολο να περιγράφονται οι λεπτομέρειες και σε αυτό το σημείο πλεονεκτείς!

..τρόμαξα να αφήσω σχόλιο..
αν και εχω συνδεθεί με το μπλόγγερ, δεν με δεχόταν με τπτ, έτσι υπογράφω ως "άλλος".. μυστήρια πράγματα σήμερα.. κάτι θα επισκευάζουν φαίνεται.

ένα σχόλιο που ΔΕΝ μπορώ να αφήσω στου beerman

------------------------
~~~ για τη Μ13 η συνέχεια-->>

Σε είκοσι λεπτά είχε πέσει και το τρίτο γλωσσόφιλο, μέσα στο αυτοκίνητο, όσο αυτή οδηγούσε.
Οι από πίσω κόρναραν. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία στην Κηφισίας.
Δεν τους ένοιαζε.

Σε είκοσι λεπτά είχε πέσει και το τέταρτο γλωσσόφιλο, μέσα στο αυτοκίνητο, όσο αυτή οδηγούσε.
Οι από πίσω κόρναραν. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία στη Μιχαλακοπούλου.
Δεν τους ένοιαζε.

Σε είκοσι λεπτά είχε πέσει και το πέμπτο γλωσσόφιλο, μέσα στο αυτοκίνητο, όσο αυτή οδηγούσε.
Οι από πίσω κόρναραν. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία στη Μεσογείων.
Δεν τους ένοιαζε.

συνεχίζεται........... (στο μεταγωγών, η τύπισσα ήταν ρωσίδα χορεύτρια)

;-)

12/12/2006 05:03:03 PM Rodia έγραψε...

..κατευθείαν από τη Σιβηρία λέμε.. ο Βασίλης της έσπασε τον πάγο!

ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡ ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ
(απο κάπου μπάζει μάλλον)

abelofilosofies

------------------------
Τι τα ξεχωρίζεις; Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως ΟΛΕΣ οι θέσεις (4,5,6...) σε ΜΙΑ δωδεκακύλινδρη κατάσταση τούρμπο με διπλό διαφορικό και ζάντες αλουμινίου είναι το ποθητό ενός άντρα.

;-)

padrazo

------------------------
Ενημέρωση και συζήτηση από τη πρώιμη νηπιακή ηλικία, αυτό χρειάζεται. Και να μη σταματά η συζήτηση επειδή "έχουμε δουλειές" ή "είμαστε απασχολημένοι".. με κάτι τέτοιες δικαιολογίες τ.κ. κόβουν τα παιδιά την επικοινωνία, κλειδώνουν, και έχουν δίκιο.

nanakos

------------------------
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ = ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΗΣ
Το παράξενο είναι ότι η Ιστορία για να γραφτεί “σωστά” γράφεται όσο το δυνατόν αργότερα, όσο γίνεται πιο μακριά χρονικά από τα “ιστορικά” γεγονότα. Για να ειναι όσο γίνεται πιο “αντικειμενική” λένε.
Το παράξενο επίσης είναι ότι οι μαρτυρίες όσο απομακρύνονται χρονικά από τα γεγονότα, τόσο πιο ζαχαρωμένες είναι και ομιχλωδεις. Τους λείπει ο ρυθμός της εποχής όπου συνέβησαν.
Ετσι, διαβάζουμε αποστασιοποιημένα εντελώς τι γινόταν στην αρχαία Αίγυπτο με κάθε λεπτομέρεια, βασισμένοι στα υπολείμματα των ανθρώπων και του πολιτισμού τους και εξάγουμε ‘σοβαρά’ και ‘αντικειμενικά’ συμπεράσματα. Πώς γίνεται να είμαστε τόσο βέβαιοι για κάτι που συνέβη χιλιάδες χρόνια πριν και να αμφιβάλλουμε για γεγονότα που συνέβησαν π.χ. προ 50ετίας; Τι παράξενο, αλήθεια!:-)

x-psilikatzoy

------------------------
“Αρχίζω να εγκαταλείπω” σημαίνει “αρχίζω να φεύγω”, δηλαδή στο λέω για να με σταματήσεις, ίσον κάνε κάτι να μη φύγω, άρα ίσως εκείνος στον οποίο απευθύνεται η δήλωση να είναι ο ήδη φευγάτος, οπότε, μάλλον “αρχίζω να εγκαταλείπω” μπορεί να σημαίνει και “μη φεύγεις”.

parafonos

------------------------
Αγαπητέ μου μίστερ Φώλιε, συνεχύστε συνεχύστε απτόητος. Σαν τις παραστάσεις του κ. τάδε "Πούστησε στο Παλλάς" σύμφωνα με δήλωση (σημερινή, φρέσκια!) παρουσιάστριας πολιτιστικής εκπομπής σε κρατικό κανάλι.
Λόγω τιμής, να μη χαρώ τ' αφτιά μου.

mr. folios

------------------------
Ο γραφομανής μπλόγγερ με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο πιάστηκε απ' αυτό, όπως ο βαρώνος Μυνγχάουζεν από την κοτσίδα του, για να βγει από το λάκκο των σχολίων. Πληκτρολογούσε και ξαναπληκτρολογούσε με μανία και κάποια στιγμή εκτινάχτηκε και σώθηκε! Ο υπολογιστής ανέβηκε και αυτός στην ορατή επιφάνεια των πραγμάτων, όπως ακριβώς το άλογο ακολούθησε το βαρώνο, οπότε ουδεμία απώλεια σημειώθηκε. Τέλος καλό, όλα καλά. Χαίρετε!:-)

old boy

------------------------
..μπερδεμένος στον ομφάλιο λώρο
να γεννηθώ δε βρίσκω χώρο!

;-)

0 comments

------------------------
Ευτυχώς δεν είμαι τόσο απαισιόδοξη.
Ενας πόλεμος δε χάνεται, ακόμα κι αν χαθούν όλες οι μάχες πλην της τελευταίας!
..και.. η τελευταία αργεί ακόμα πολύ..

Καταστροφολογίες κάθε είδους είναι ανεκτές εφόσον κρατούν στην τσίτα τους ερευνητές και ανοιχτές τις διόδους πληροφόρησης.

:-) ωραίος ο Καιρός

vlemma

------------------------
Χμμ.. δυο διάσημοι μπλόγγερς λοιπόν προτείνουν να εκσυγχρονιστεί το παλιό καλό "ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ - ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ" στο "ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"...

ΔΙ-Α-ΦΩ-ΝΩ (ξανά) ;-)

scipper's

------------------------
Χείμαρρος οι λέξεις, ένα παράπονο διακρίνω, κι... ανάθεμα κι αν κατάλαβα για τι πρόκειται!

..κόψτα και κάνε τα λιανά να μάθουνε κι οι άλλοι
τι δίνει πόνο στη καρδιά και βάρος στο κεφάλι..

stereotaxy

------------------------

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά καντήλια πέφτουν
μην έπεσαν του Πούτινος τα φοβερά Τουπόλεφ;
μην έρχονται κοπαδιστάν σαράντα Κοσμοσφαίρες;
ουδέ Τουπόλεφ έπεσαν ουδέ και Κοσμοσφαίρες
μόν' είν' του Λιάκου οι πορδές π' αστράφτουν και βροντάνε
στο ΕΞΤΡΑ τσάνελ ράγισαν τα έρημα τα τζάμια
χτυπά το χέρι του βαριά απάνω στα ντουβάρια
και σειέτ' η γης κι ανάβουνε σαρανταδυό καντήλια
κι ο Λιάκος λέει «σας τά 'λεγα, θα βγουν οι Προφητείες
που θε ν' ανοίξουν οι ουρανοί να βρέχουνε πακέτα»
μα ουρανοί δεν άνοιξαν κι οι Προφητείες πάνε
άνοιξε μόνο η ψειρού να βάλει μέσα bloggers
- Πετάξτε bloggers τ' άρματα, πετάξτε τα ποντίκια
εδώ είν' η χώρα των πιστών, των καταφρονεμένων
- Δεν είν' η χώρα των πιστών, μόν' είν' ένας μπουμπούνας
που διαφημίζει παπαριές και σαβουροπακέτα
οι bloggers τον ξεσκέπασαν, στεγνά τον καταγγείλαν
..κι ο έρημος ο Λιάκουρας το φ'σάει και δεν κρυώνει..

+η καθοδοςτωνπροφητειων+

funEL

------------------------
Με εικόνες σκεφτόμαστε έτσι κι αλλιώς. Αυτές αποκρυπτογραφούμε με την ομιλία ή όποια άλλη έκφραση. Ο εγκέφαλος με εικόνες “σκέφτεται”. Αν μπορούσαμε να απελευθερωθούμε από αυτή την αδυναμία (γνώμη μου) θα πλησιάζαμε στο συναίσθημα και την αλήθεια των πραγμάτων, η οποία (οξύμωρο? όχι και τόσο αν το σκεφτούμε) βρίσκεται μακριά απο τα πράγματα.
Τροφή για σκέψη το ποστ :-)

chartopontikas

------------------------
Με συγχωρείτε πολύ αλλά δεν μπορώ, δυσκολεύομαι δλδ, να νιώσω σεβασμό προς ανθρώπινα μυαλά κολλημένα. Το ρήμα "πιστεύω" από μόνο του δηλώνει ψιλοκόλλημα σε κάτι το οποίο δεν αποδεικνύεται. Επειδή ακριβώς σέβομαι τον Ανθρωπο, θέλω την πρόοδο της ανθρωπότητας και όχι την οπισθοδρόμηση.

:-)

Victor

------------------------

FINITO LA MUSICA

ΣΗΜ.1. Το επόμενο θα είναι και το τελευταίο "κανονικό" post, εκτός αν γκρεμιστεί κάνας φούρνος! (εξαιρείται η ενότητα των σχολίων που θα ανεβαίνει κοντά στο τέλος κάθε μήνα)
ΣΗΜ.2. Εγώ τ' αφήνω αυτό το blog, εκείνο δε μ' αφήνει κυριε Πρόεδρε...


6 σχόλια:

enteka είπε...

τέλεια ιδέα!

Ανώνυμος είπε...

Χρήσιμο μεν, ενδιαφέρον δε...
Τώρα ξέρω ποιά είσαι ;) ...
και θα σε βρώ :)

Καλή Κυριακή

Rodia είπε...

enteka! :-)

Παράφωνε! πάλι παραφωνίες..?.. ;-)

artois είπε...

Ε, αφού γράψατε το σχόλιο σας, ας σας συμπληρώσω κι εδώ την απάντησή μου, για να μην μείνει το Ανθολόγιό σας ημιτελές.

Ροδιά: Artois_και_όποιος_άλλος, δεν αναρωτήθηκες μήπως το λάθος, ή αναγνωστική ανεπάρκεια, (ή αυτό που εννοείς ως λάθος) είναι δικό σου; Ο εγκέφαλος παίζει παράξενα παιχνίδια όσον αφορά την αντίληψη της πραγματικότητας, ένα μικρό δείγμα στο πρόσφατο post μου: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ (μικρά αποσπάσματα-2) και στο παλιότερο: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ (μικρά αποσπάσματα-1)

..και.. ξεκόόόόόλλα! :-)
(ευχαριστώ πάντως για τη διαφήμιση)


Artois: Βλέπω ότι σας νευριάζει το κόλλημά μου Ροδιά. Ηρεμείστε παρακαλώ. Και δεχθείτε ότι το κόλλημά μου είναι ευγενές. Ο ρατσισμός με ενοχλεί σε όλες τις εκφάνσεις του.

Mείνετε ήσυχη, πάντως. Μόλις τελειώσω το αφιέρωμα στον ρατσισμό, θα ξεκολλήσω και θα κολλήσω με τον σεξισμό. Αν έχετε αντίρρηση να με ενημερώσετε.

Στο μεταξύ, ελπίζω να ξεκολλήσετε κι εσείς από την ιδέα ότι είστε ποιήτρια.

Kαλή σας εβδομάδα και καλά μάνγκος!

Rodia είπε...

Artois, τι ευγενικό να έρχεσαι σε μένα! Δυστυχώς, έχω παραμελήσει τις επισκέψεις και στο μέλλον το βλέπω δύσκολο να αναπτύξω ξανά την προηγούμενη υπερδραστηριότητα.

Ευτυχώς, δεν εχω δηλώσει πουθενά ποιήτρια -ελπίζω να μη το πράξω στο μέλλον, εκτός αν ξεμωραθώ.. λέω τώρα... ;-)

Η παραίνεση περί ξεκολλήματος έγινε από μένα επειδή κάθε κόλλημα νομίζω ότι δεν ωφελεί και συγγνώμη αν το εξέλαβες ως αδυναμία μου, δεν εχω κανένα λόγο να νευριάζω, ε
(η εγγραφή μάλλον προς χαριτωμενιά πήγαινε, αλλά απέτυχε οπως φαίνεται)

Περί ρατσισμού, δεν υπάρχει λόγος να το επαναλαμβάνεις, είναι δεδομένη και γνωστή η θέση μου.

Περιμένω το περί σεξισμού!!!

:-))

Rodia είπε...

Α! ξέχασα τα μάνγκος! Δεν έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα -πάντα υπάρχει καιρός να το κάνω- αλλά δεν κρίνω ούτε εκείνους που τα τρώνε και τους αρέσουν ούτε εκείνους που τα πουλάνε φυσικά. Γενικά, αποφεύγω να ασκώ κριτική ανώφελη.
Σχετικά με το κείμενο το οποιο σου έδωσε το εναυσμα, έχω τη γνώμη πως απλά παραπλανήθηκες. Εμένα π.χ. μου έδωσε έμπνευση για το τραγουδάκι που ανέβασα, σε άλλον κάτι άλλο, ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έτσι δεν είναι;

:-)