Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2006

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΖΗΤΙΑΝΙΑΣ


Αλήθεια, υπάρχει άλλη χώρα να διοργανώνει κάτι παρόμοιο;

..άλλη μια αιτία ντροπής..

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζω, ποια εκπομπη εννοεις.
Παντως στην Γερμανια υπαρχει ενας "τηλεμαραθωνιος", οπου γινεται ενα σοου με τραγουδια, συνεντευξεις κλπ. και παραλληλα καλουνται οι θεατες να στειλουν λεφτα υπερ ενος (συγκεκριμενου) φιλανθρωπικου σκοπου.

Στο τελος της εκπομπης ανακοινωνεται το ποσο που μαζευτηκε και ειναι μερικα εκατομμυρια καθε φορα.

Προσωπικα το βρισκω οκ. Αντι να μαζευουν λεφτα για τηλεπαιχνιδια και ρεαλιτυ, ας τα μαζευουν για φιλανθρωπικους σκοπους.

An-Lu είπε...

Μανούλα, από αλλού το αντιγράψαμε κι εμείς. Τέτοιες εκπομπές υπάρχουν και στας Αμερικάς και στας Εσπερίας...δεν τις βρίσκω κακές, αντίθετα.

Rodia είπε...

Εμένα, παραδόξως, με ενοχλεί που το κρατικό κανάλι της τιβι, το οποίο πληρώνω μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ (όπως το πληρώνουν ακόμα και τα ηλεκτρικά καντήλια των νεκροταφείων και καθενας που ξοδεύει ηλεκτρικό ρεύμα).. αυτό λοιπόν το κανάλι να φιλοξενεί μια εκπομπή που μαζεύει χρήματα για οποιοδήποτε σκοπό..

Αν ήθελε το κράτος να συμμετάσχει, να έδινε από τους φόρους που μαζεύει.. ή τουλάχιστον ας μάζευε φόρους και από όσους φοροδιαφεύγουν και όχι να δέχεται ψίχουλα αντι για το πραγματικό ποσό που οφείλουν οι "μεγάλοι επιχειρηματίες" όπως ειπώθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Απενοχοποιηση των επιχειρηματιών οι οποίοι, ενω χρωστούν ενα καρο λεφτα στο δημόσιο Ταμείο, δίνουν μερικές χιλιάδες ευρώπουλα και καθαρίζουν και δείχνουν και "μεγάλοι".. ΜΑΛΙΣΤΑΑΑΑ

..και.. να βλέπω πλάι στο ονομα του τάδε μεγάλου, το ονοματακι ενος φουκαρατζικου που δινει 10 € απο ενα χωριουδακι...

Αυτό σημαίνει εξομοίωση; Ξεφτίλα είναι -για μένα, γνώμη μου, ε

:-) σμουτς! αν και διαφωνούμε (προς το παρόν λέμε)

Rodia είπε...

Αν προσθέσω και τις παπαριές για το "θαύμα του ελληνισμού" για το "ελληνικό πνεύμα που μεγαλουργεί" κλπ κλπ.. βρίσκω αυτό τον τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων κατάπτυστο...

Ανώνυμος είπε...

@ Ροδιά

Πιστεύω οτι θα έπρεπε να πληρώνετε συνδρομή στην Σουηδική κρατική τηλεόραση (Σημαντικά υψηλότερη από το ποσό που δίνετε στην ΕΡΤ) και να βλέπετε κάθε τόσο τέτοιους τηλεμαραθώνιους για διάφορoυς φιλανθρωπικούς σκοπούς.

(Είμαι κακός ε; Μάλλον πρέπει να φταίει το οτι τρώω πολύ κόκκινο κρέας)

Rodia είπε...

~~ pølsemannen, οπότε μιλάμε για άμεση φορολογία.. εχμμ..

Μαύρος Γάτος είπε...

Συμβαίνουν και στη Γαλλία, τουλάχιστον.

Σ;)))

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Ροδια, αν αρχισουμε με την λογικη "πληρωνω συνδρομη / φορους στο κρατικο καναλι, γι' αυτο απαιτω ποιοτητα", τοτε την πατησαμε.

Θα επρεπε να τους απολυσουμε ολους (και οι γερμανοι ειναι πολυ παραπονεμενοι απο τα δικα τους κρατικα καναλια).

Εγω συμφωνω με τετοιες εκπομπες οχι σαν βασικη ιδεολογια αλλα απο αναγκη. Ρεζιλιδες ειναι που ειναι, κρατικοδιαιτοι ειναι που ειναι, (φτηνες) φιεστες κανουν που κανουν - ε ας μαζεψουν τουλαχιστον και κανενα ευρωπουλο για φιλανθρωπικους σκοπους.

Rodia είπε...

~~ OldSkipper, δεν δυσπιστείς απέναντι στη φλανθρωπία που εκφράζεται μέσω κρατικών οδών; Είτε είναι Ιδρύματα (ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου) είτε είναι παρόμοιες εκπομπές...

Δυσπιστώ εδώ και χρόνια. Βέβαια υπάρχει και το "επί δυο κακών προκειμένων το μη χείρον βέλτιστον" αυτό όμως δεν με αποθαρρύνει από το να αναζητώ το "βέλτιστον" και να υποδεικνύω τα λάθη του "χειρίστου".

Μόνο τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού εμπιστεύομαι. Πίσω από όλα τα άλλα κάτι ύποπτο κρύβεται, πότε ένας πάμπλουτος κύριος, πότε μια πάμπλουτη κυρία, πότε μια επιχείριση που ξεπλένε βρώμικο χρήμα, πότε αδερφοξαδερφοκούμπαρα κάποιων "γνωστών" και μη εξαιρετέων, πότε... (πολλές περιπτώσεις γνωρίζω "απο τα μέσα" που λένε)

Τεσπα... σμουτς!:-)