Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

αποκαλύπτομαι σε ένα φιλόσοφο ταξιτζή



Σήμερα το μεσημέρι πέτυχα ένα ταξιτζή, από τον οποίο έμαθα ένα σωρό πράγματα:

1. Ολες οι θρησκείες προτείνουν απολαύσεις μετά θάνατο
2. Ολοι οι παράδεισοι φροντίζουν για τις απολαύσεις των ανδρών
3. Σε όλους τους παραδείσους η θέση της γυναίκας είναι υποβαθμισμένη
4. Το υπόδειγμα της οικογένειας που προβάλλουν πολλές θρησκείες είναι όχι μόνο λάθος αλλά και ποινικά κολάσιμο. Αν π.χ. ένας παιδεραστής παντρευόταν μια ανήλικη κοπελίτσα και μάλιστα έγκυο, χωρίς καν το δικό του παιδί, μάλλον δεν θα τύχαινε της ιδιαίτερης εκτίμησης του κοινωνικού του περίγυρου, πόσο μάλλον να γίνει ιερό πρόσωπο μιας θρησκείας, τόσο αυτός όσο και ολόκληρη η οικογένειά του. Σήμερα, θα ήταν παράδειγμα κατάπτυστο και προς αποφυγήν, ιδιαίτερα από τους εκκλησιαστικούς κύκλους.
5. Οταν δεν έχει καλή οικονομική κατάσταση ο κοσμάκης, πιστεύει σε όνειρα χωρίς να μπαίνει στον κόπο να διαλέξει τα όνειρά του.
6. Οι τράπεζες παίζουν το παιχνίδι των ονείρων, ένα παιχνίδι το οποίο κατέχουν καλά οι θρησκείες, μόνο που οι τράπεζες υπερέχουν επειδή τάζουν συγκεκριμένα πράγματα, όνειρα που έχουν εφαρμογή σε αυτή τη ζωή.
7. Οπότε, αφού το σκορ είναι θρησκεία-τράπεζες 0-1, οι τράπεζες είναι η θρησκεία του μέλλοντος
8. Το ότι το χρήμα είναι θεός, λέγεται εδώ και χρόνια, το σημαντικό είναι ότι η σχετική μυθολογία αποκτά βάσεις στον καιρό μας
9. Είναι παράξενο που οι γυναίκες δεν έχουν εξεγερθεί ακόμη για το θέμα του παραδείσου, από όπου σχεδόν αποκλείονται, εκτός αν βρεθούν εκεί ως υπηρετικό προσωπικό
10. Φαίνεται ότι οι γιαγιούλες που τρέχουν στις εκκλησίες έχουν σαδο-μαζοχιστικές τάσεις
11. Ο κόσμος των εξαϋλωμένων γυναικών -μοντέλα, κλπ- προϊδεάζει για τα πλάσματα που βρίσκονται στον παράδεισο, ίσως γι αυτό επιδεικνύονται ως πρότυπα γυναικών αγγέλων
12. Απορίας άξιο είναι το ότι τόσοι άνδρες ιερείς επιθυμούν να πάνε σε ενα τέτοιο παράδεισο, πιθανότατα να είναι εξαιρετικά μουσόφιλοι μια και όλοι οι άγγελοι εικονίζονται να παίζουν διάφορα όργανα
13. Επίσης, σε άλλους παράδεισους υπάρχουν τα ουρί που είναι πάλι γυναίκες, οπότε πάλι είναι παράξενο να θέλουν μερικές γυναίκες να πάνε εκεί πέρα να συνεχίσουν την καταπιεσμένη ζωή τους, εκτός αν πιστεύουν ότι θα μπουν κατευθείαν στην κουζίνα να ετοιμάζουν τα περίφημα πιλάφια


Αυτά και άλλα πολλά μου έλεγε ο ταξιτζής και δεν κατάλαβα για πότε έφτασα σπίτι μου! Ηταν πολύ στενοχωρημένος που δεν ήξερε τπτ για κινέζικους ή ινδικούς παραδείσους, με ρώτησε αν ξέρω να του συστήσω κάποιο βιβλίο, δεν ήξερα, του ευχήθηκα «καλή συνέχεια» και κατέβηκα παραζαλισμένη.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ ποστάκιον.

Παρατήρησις:

Το Ιερόν Κοράνιον αναφέρει ότι κάθε πιστός θα έχει στην διάθεση του 72 παρθένες με μεγάλα στήθη, λευκό δέρμα και μαύρα μάτια. (Προσοχή! Στο Κοράνι δεν αναφέρεται αντίστοιχη αμοιβή για τις πιστές, δηλ. κάτι σε παρθένους άντρες με μαύρα μάτια και γυναικομαστία).

Τι μας λέει αυτό για:

α. Τις πιστές μουσουλμάνες που επιθυμούν να πάνε στον παράδεισον.

β. Για τους πιστούς μουσουλμάνους που ελκύονται από άλλα χρώματα ματιών ή χρώμα επιδερμίδας ή μέγεθος στήθους;

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

έπρεπε να κρατησεις τον αριθμό. Τον θέλω και γώ. καλημέρα :)

Ανώνυμος είπε...

Τα ουρι δεν εχουν φυλο. Δεν ειναι γυναικες.

Στο θεμα των τραπεζων εναντιον θρησκειων: οσο μεγαλυτερη η φτωχεια σε μια χωρα, τοσο μεγαλυτερες οι πωλησεις απο φανταχτερα ρουχα, γυαλιστερα κοσμηματα και λαχεια.

An-Lu είπε...

Wow!
Μα που τον πέτυχες!!!! Έπρεπε να τον είχες καλέσει στη γιάφκα στο Σάββατο!!!!!!

Rodia είπε...

~~ pølsemannen, γιατί εμμένετε σε αλλότρια θρησκεύματα; Το δικό μας είναι πλουσιώτατον.

~~ padrazo, δεν το σκέφτηκα να πάρει!;-) αφήνω τις ελπίδες μου για μελλοντικό αγώι στην τύχη...

~~ OldSkipper, κάπως σαν τους δικούς μας αγγέλους, εχμμ.. το σεξ εξόριστο από τους παραδείσους λοιπόν... Οπου φτώχεια δεν χωράει αποταμίευση, για τούτο ευημερούν τα ταβερνεία!

~~ An-Lu, όντως, τέλειο πρόσωπο για γιάφκες, κλπ κλπ (τι σημαίνει γιάφκα? ποτέ μου δεν έμαθα το νόημα της λέξης και ντρεπόμουν να ρωτήσω...)

Ανώνυμος είπε...

@oldskipper

Τα σχετικά περί παρθένων τα έλαβα από την ελληνική μετάφραση του Κορανίου. (Το διάβασα όλο για να καταλάβω καλύτερα τον ψυχισμό ενός μουσουλμάνου)

@ Ροδιά

Ημαρτον. Δεν θα ξαναπροδώσω την Ορθοδοξία μας.