Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

Ελαβα ένα mail με την υποσημείωση να το διαχειριστώ όπως νομίζω

Ανοιχτή Επιστολή προς κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο



κ. Λιακόπουλε

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Γεωργίου και είμαι ένας Χριστιανός Ορθόδοξος Έλληνας πολίτης. Δεν ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη (ούτε καν σε εκείνες που δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε καμία). Σας αποστέλλω αυτή την ανοιχτή επιστολή σχετικά με την πρόσφατη μήνυση που έγινε κατά του blogme.gr καθώς ονομάζεστε εσείς ως κύριος υπεύθυνος. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Το blogme.gr παρουσίαζε blogs (ηλεκτρονικά ημερολόγια) δημιουργών από όλο το World Wide Web, χωρίς απαραίτητα να φιλοξενούνται στη σελίδα του. Μέσω σύνδεσης RSS, τα κείμενα διαφόρων bloggers προβάλλονταν και μέσα από τις ιστοσελίδες του. Η σελίδα δήλωνε πως ο κάθε συγγραφέας είναι υπεύθυνος για ό,τι γράφει και πως το blogme δε φέρει καμία ευθύνη, όπως και (θα έπρεπε να) είναι λογικό έως αυτονόητο. Παρόλα αυτά η μήνυση που έγινε εναντίον του ιδιοκτήτη της σελίδας - η οποία τον οδήγησε στο αυτόφωρο αφού κατασχέθηκαν όλα τα μηχανήματά του - οφειλόταν σε κείμενα που είχε γράψει κάποιος άλλος blogger σε κάποια άλλη σελίδα. Αυτό έγινε, δεν αλλάζει πλέον. Πριν όμως κινήσετε όλη αυτή τη διαδικασία, σκεφτήκατε τα παρακάτω;

Το άτομο το οποίο είχε γράψει (και γράφει) τα δυσφημιστικά για εσάς σχόλια, δεν είναι ο ιδιοκτήτης του blogme.gr αλλά κάποιος άλλος ο οποίος δεν έχει εκδιωχθεί. Αν όμως κάνετε μήνυση και εναντίον αυτού, τότε σε τι θα διαφέρατε από τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς και τις μυστικές οργανώσεις τις οποίες καταγγέλλετε κάθε μέρα από τις εκπομπές σας; Η λογοκρισία είναι λάθος, ακόμη και όταν θίγει εσάς.

Ο λόγος που κάνατε μήνυση σε κάποιον ο οποίος απλά επανέλαβε τα σχόλια του blogger είναι επειδή δε θα μπορούσατε σε καμία περίπτωση να κλείσετε το συγκεκριμένο blog. Το εν λόγω ηλεκτρονικό ημερολόγιο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Google, το οποίο (ευτυχώς) πιστεύει στην αρχή "Don't be evil" και αρνείται να αφαιρέσει δια της βίας άρθρα (εκτός και αν υπάρχει δικαστική απόφαση). Για τον χειρότερο ρατσιστή μέχρι και τον πιο γελοίο κωμικό, ισχύει η ελευθερία του λόγου και της γραφής. Ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του και ο κόσμος με την κριτική του σκέψη θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να λάβει υπ' όψη τα εκάστοτε σχόλια.

Αν δεν ίσχυε το παραπάνω, τότε νομίζετε πως θα ήσασταν ακόμη στον αέρα; Κύριε Λιακόπουλε έχω αγοράσει κάποια βιβλία σας κατά καιρούς από περιέργεια να δω τι τελικά περιέχουν. Μερικά τα βρήκα ενδιαφέροντα, άλλα πάλι υπερβολικά διαφημισμένα χωρίς λόγο. Όμως σκεφτείτε αυτά:

* Στα "Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης" (πρώην Πρωτόκολλα των "Σοφών" της Σιών) ονομάζετε συγκεκριμένες ταινίες ως "ελεγχόμενες από τους Σιωνιστές" ενώ αμέσως μετά παραθέτετε μία εκτενέστατη λίστα 43 σελίδων με Εβραίους στο χώρο της ShowBiz, υπονοώντας πως έχουν κάποια σχέση με το Σιωνισμό. Σας έκανε κάποιους από αυτούς μήνυση; Μάλλον όχι αλλιώς θα είχατε αναγκαστεί να ξεπουλήσετε τα πάντα για να πληρώσετε ένα δικαστήριο εναντίον τους.

* Στα "Αφεντικά της Εξουσίας" η ομάδα συγγραφέων - που διακριτικά δεν αποκαλύπτετε - ουσιαστικά ονομάζει την οικογένεια Rothchild ως υπαίτια σχεδόν κάθε συνομοσιολογικού κακού των τελευταίων αιώνων. Απέξω από το βιβλίο γράφει "Εκδόσεις Λιακόπουλος" και μέσα "Η έκδοση αυτού του βιβλίου δεν συνεπάγεται την εξ' ολοκλήρου ή την επιμέρους αποδοχή των απόψεων του συγγραφέα". Αν εσείς μπορείτε να καλυφθείτε πίσω από μία τέτοια δήλωση, τότε γιατί θεωρείτε πως οι άλλοι δεν μπορούν;

* Το παραπάνω ισχύει και για τίτλους όπως "Οι έμποροι συνειδήσεων και η εξαγορά της σιωπής των λαών" αλλά και τόσους άλλους που βοηθήσατε να εκδοθούν. Η ελευθερία λόγου είναι δικαίωμα όλων, ακόμη και αν δεν εκδίδονται από εσάς... ακόμη και αν σας κατακρίνουν.

Αν σκοπεύατε να προβείτε σε μηνύσεις εναντίον όσων γράφουν κοροϊδευτικά για το πρόσωπό σας σχόλια, γιατί είναι ακόμη ελεύθεροι ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης (εκπομπή ΟΛΑ) και ο κύριος Γιώργος Μητσικώστας (εκπομπή ΜητσιΧώστα) οι οποίοι σας έχουν σατιρίσει κατ' επανάληψη; Μήπως επειδή είναι πιο γνωστοί από εσάς και "δε σας παίρνει" (όπως λέμε στη βαρβαρική) να τους ακουμπήσετε; Και, ειλικρινά, νομίζατε πως θα γλυτώνατε αν κυνηγούσατε "απλά" κάποιον "μη επώνυμο" κάτοχο blog; Ακόμη και τον ίδιο τον συγγραφέα του ημερολογίου να μηνύατε, εμείς (η δικτυακή κοινότητα) δε θα σας αφήναμε έτσι. Το άδικο παραμένει άδικο, ακόμη και αν το μεγάλο ψάρι επιτεθεί σε μικρότερα. Ο κόσμος βλέπει, και όσο εξαρτάστε από τον κόσμο (=τηλεπωλήσεις) θα εξαρτάστε και από την κοινή γνώμη που δημιουργούν οι πράξεις σας. Μάλλον δεν το σκεφτήκατε αρκετά.

Τέλος έχω να κάνω μια φοβερή καταγγελία: κάτι σας ξέφυγε! Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει καταχώρηση για το άτομό σας όπου παρουσιάζονται κάποια αληθινά γεγονότα μαζί με προσωρινά αβάσιμες υποψίες. Μπορείτε να μπείτε και να αλλάξετε τα όσα λέγονται εκεί (χωρίς δικαστήρια ευτυχώς για εσάς!) αλλά τώρα που ταράξατε τα νερά, κάποιοι θα το ψάξουν λίγο περισσότερο και κάποιοι θα το σκεφτούν δύο φορές πριν αγοράσουν ό,τι πουλάτε.

Ελπίζω η δικαιοσύνη να δει πως είναι παράλογο και παράνομο αυτό που συμβαίνει στον ιδιοκτήτη του blogme κύριο Τσιπρόπουλο και σύντομα να αποφανθεί υπέρ του. Επίσης ελπίζω να ζητήσετε κάποιου είδους δημόσια συγγνώμης αλλιώς η "Λερναία Ύδρα" των διαδικτυακών blogs θα αυξήσει τα κεφάλια της. Δράση - αντίδραση, το έχετε πει και εσείς.

Με την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου.

Αλέξανδρος Γεωργίου


----------------------
ΣΗΜ. 1. Ο αποστολέας σημειώνει και την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Αν μου δώσει το οκ θα την κοινοποιήσω και αυτή.
ΣΗΜ. 2. Δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση στο κείμενο.
ΣΗΜ. 3. Ελαβα το mail, πάνω που ετοιμαζόμουν να ανεβάσω μια δική μου επιστολή, όχι και τόσο εμπεριστατωμένη, μια και δεν υπήρξα πελάτισσα του κ. Λιακόπουλου.
ΣΗΜ. 4. Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής, έχω να παρατηρήσω ότι ο κ. Λιακόπουλος (θα τρελαθεί το google με τόσες αναφορές!) όχι μόνο δεν έχει επιτεθεί σε τηλεοπτικούς αστέρες που τον σατιρίζουν, αλλά έχει παραστεί κιόλας σε σχετικές εκπομπές. Ισως να είναι ελαστικότερος όσον αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια ή ίσως να θέλησε με αυτό το φασαριόζικο τρόπο να κάνει ντου στην blogόσφαιρα!
ΣΗΜ. 5. Εχω πολλά ακόμα να σημειώσω και μάλλον θα στείλω σύντομα και τη δική μου επιστολή!


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην στραπατσαρισμένη κοινωνία μας στην οποία μετράει μόνο το πόσα έχεις, άσχετα από το πώς τα απέκτησες, κάποιοι δεν διστάζουν να πουλήσουν το προϊόν τους ζημιώνοντας ακόμη και την δημόσια εικόνα τους.

Αν υποτεθεί ότι κάποιος άγνωστος, με ένα σκάνδαλο γίνεται γνωστός, ίσως να αποδειχτεί ότι είναι κι ο πιο πονηρός της ιστορίας. Και όλοι όσοι του τα ψέλνουν, να είναι οι ακούσιοι διαφημιστές του.
Οσο συνεχίζει λοιπόν το πανηγύρι, τόσο εκείνος γεμίζει τις τσέπες του! Εξπέρ στην συνωμοσιολογία δεν είπατε ότι είναι;

Stelios Frang είπε...

μάλλον θα στείλω σύντομα και τη δική μου επιστολή!

Αφήστε βρε τον άνθρωπο να πουλήσει κανένα βιβλίο, όλο επιστολές θα διαβάζει τώρα? Αφενός πρέπει να βγάλει το ψωμάκι του, αφετέρου πρέπει να μας ενημερώσει γαι τους ΕΛληνες (ελπίζω να πιάσατε το μαυρισμένο υπονοούμενο) :-ΡΡ

A.F.Marx είπε...

Γράφει ο "Αλέξανδρος Γεωργίου" απευθυνόμενος στον Λιακό:
"Το άτομο το οποίο είχε γράψει (και γράφει) τα δυσφημιστικά για εσάς σχόλια"

Διαφωνώ κάθετα. Τα κείμενα των funel είναι σατιρικά και όχι δυσφημιστικά.

Rodia είπε...

Οχι μόνο σε αυτό το σημείο Μαρξ, διαφωνώ και αλλού, και οπωσδήποτε όχι μόνο τα κείμενα αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα ΣΑΤΙΡΙΚΑ έργα του/των funEL είναι μνημεία μετα-υπερ-ρεάλ Τέχνης!!! Είναι απίστευτα εκπληκτικό τι έχει ανέβει σε αυτό τον ιστότοπο, που υπερβαίνει τη φαντασία!

:-)

enteka είπε...

rodia το έθεσες πολύ καλά για το Funel

roidis είπε...

συμφωνώ και εγώ με τη Ροδιά.

Επίσης δηλώνω ότι δεν θα ξανα αναρτήσω τίποτα πια για την περίπτωση blogme.gr...

Να στείλει ο ίδιος μια επιστολή, εμείς ότι όφειλε να κάνουμε το κάναμε...

Από εμένα ΤΕΛΟΣ!!!

Rodia είπε...

Συμφωνώ Ροΐδη, αρκετά με την υπεράσπιση του Blogme.gr, ας περνάμε σιγά σιγά στο... κυρίως γεύμα (!!!) που είναι ο/oι καταζητούμενος/οι μεγαλοεγκληματίας/ες funEL!!!