Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

«Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» του Μανώλη Βασιλάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου
του Μανώλη Βασιλάκη «Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 8.00 μ.μ.

στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» (Δημ. Γούναρη 39, απέναντι από την Καμάρα)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Ανδρέας Ανδριανόπουλος,
Αντώνης Μανιτάκης,
Νίκος Μπίστης,
Γιάννης Μπουτάρης,
Ιωάννης Πέτρου
Συντονιστής: Τραϊανός Χατζηδημητρίου

Εκδόσεις ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Σύντομη περιγραφή*

666 σελίδες με τον λόγο και τα έργα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, του πολίτη με αριθμό ταυτότητας 666974 (βλ. σελίδα 666). Το βιβλίο παρουσιάζει τις ιδεοληψίες και τα κατορθώματα μιας δεύτερης επταετίας αφού ευλαβώς υπηρέτησε την πρώτη. Αναλύει το ιδεολόγημα της Ελληνορθοδοξίας, ημίονο που ίππευσε ο "Εθναπόστολος" προκειμένου να εισπηδήσει στην πολτική, η οποία δεν είναι παρά μεταμφίεση του κακοφυούς και κακόφημου Ελληνοχριστιανισμού μετά την πτώση του καθεστώτος της "Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών" το 1974. Ανατέμνει τα ιδεολογήματα που συγκροτούν τη μυθολογία της "Ελλάδας Ελλήνων Ορθοδόξων" και την καταγωγή τους. Χαρτογραφεί τις αναχρονιστικές δυνάμεις, όλου του φάσματος, οι οποίες σε πολιτικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο συνήργησαν και συνεργούν στην κραταίωση, τη διάχυση και τις μεταστάσεις του φαινομένου, κορυφαία έκφραση του οποίου είναι ο αρχιεπισκοπικός πολιτικός λόγος και οι εξουσιαστικές και εθναρχικές αξιώσεις του. Παρακολουθεί σχολαστικά τον δάνειο θεωρητικό λόγο του (αναμηρυκαστική μωροθεολογία), την εθνολαϊκιστική δημαγωγία και τις πολιτικές παρεμβάσεις του. Παρουσιάζει όλη την πορεία του και ειδικότερα το χουντικό παρελθόν του με ανέκδοτες φωτογραφίες και ντοκουμέντα, όπου η "έκπληξη" είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Αποκαλύπτει το σατανικό "Σχέδιο Μυρμηκολέων", αλλά και το "Σχέδιο Χαμαιλέων" που συνήθως εφαρμόζει ο Χριστόδουλος. Μετά πάσης λεπτομερείας παρουσιάζει τη "Μαύρη Ελλάδα", όπως εκφράστηκε με την Απάτη των Ταυτοτήτων. Και ολοκληρώνεται με την εκτενή παρουσίαση του "κύριου είδους προς εξαγωγή που διαθέτει η χώρα μας", το οποίο "δεν είναι άλλο από την Ελληνορθοδοξία", σύμφωνα με τη ρήση του Χριστόδουλου. Δηλαδή με την αναλυτική παρουσίαση των σκανδάλων του 2005. Μια συναρπαστική περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο της Ελληνορθοδοξίας και την "εθναποστολή" που έχει καταντήσει μάστιγα για τη χώρα μας.


* από την ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

Η παρουσίαση του βιβλίου στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ μαζί με κριτική του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 25/08/2006

Το blog του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μανώλη Βασιλάκη

3 σχόλια:

An-Lu είπε...

Ποιός πάει τώρα στη Σαλονίκη....το βιβλίο το έχω στα "προσεχώς" για αγορά.

Cérulaire είπε...

Είναι καλό που η παρουσίαση γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Τον τελευταίο καιρό κυριάρχησε ένα συντηρητικό προφίλ της πόλης με σύμβολο την εικόνα και τις πράξεις του Ψωμιάδη. Όχι βέβαια ότι το ζήτημα είναι επικοινωνιακό. Πράγματι η Θεσσαλονίκη ζει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μια φάση οπισθοδρόμησης και συντηρητικοποίησης για πολλούς λόγους.

Τόσο πιο αναγκαίο είναι λοιπόν να ακούγονται και να συσπειρώνονται μέσα στην πόλη και άλλες φωνές που υπάρχουν, αρκεί να μη γίνει και πάλι η παρουσιάση ένα σόου των αντιδραστικών -όπως έχει συχνά συμβεί στο παρελθόν.

coolplatanos είπε...

Ροδιά είδα και για το βιβλίο του συναδέλφου που παρουσιάζεις. Πήγα στο ιστολόγιο του και είδα πως στην παρουσίαση υπάρχουν θεολόγοι. Προοδευτικοί ίσως (δεν τους γνωρίζω από τα ονόματα), αλλά τι νόημα έχει να γράφεται ένα βιβλίο απομυθοποίησης θρησκευτικής και να καλούνται να μιλήσουν θεολόγοι; Αυτό σημαίνει πως ο συγγραφέας θέλει μεν την εκκλησία, αλλά δεν θέλει απλά τον Χριστόδουλο. Διαφορετικά δεν θα είχε θεολόγους στην παρουσίαση. Πειράζει που προσωπικά δεν με απασχολεί καν αν θα σωθεί η εκκλησία και επομένως δεν θα καθόμουν να γράψω ένα βιβλίο κατά αυτού που υποθέτω ότι την χαλά, αλλά αντίθετα θα την άφηνα να γκρεμιστεί με την ησυχία της;
Παραείμαι αδιάφορη και ισοπεδωτική; Δεν ξέρω, με έχουν κουράσει όλα αυτά... που νομίζω γίνονται χωρίς νόημα