Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2006

Τα υπερτιμολογημένα blogs (μετα-συνέχεια)




Εδώ και μερικές μέρες ανακάλυψα το κόλπο που λανσάρησε ο sykofantis-bastoyni και τον ακολούθησαν και άλλοι. Μεταχρονολογούν τα posts τους, ώστε να παραμένουν στην κορυφή του monitor. Πονηροί οι βλάχοι, αλλά αποφάσισα να πάψω να τα επικέπτομαι, έτσι, για να τους κοπεί ο τσαμπουκάς!

Και ποια/ποιος είμαι 'γώ που κόβω τσαμπουκάδες; θα ρωτήσει κάποιος ανυποψίαστος -ίσως. Καμιά και κανένας δεν είμαι, απλά επισημαίνω συμπεριφορές αλητήριες -γνώμη μου και δεν την παίρνω πίσω ούτε ζητώ συγγνώμη, εκτός αν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις του τύπου "δεν γνώριζα πώς στο καλό μπαίνει η ώρα στο blog".

Και τι με νοιάζει; θα πει κάποιος άλλος -ίσως. Με νοιάζει και με κόφτει επειδή θέλω να είναι οι άνθρωποι που εκτιμώ ευθείς και έντιμοι και όχι να φρακάρουν στην πόρτα του λεωφορείου εμποδίζοντας άλλους ν' ανέβουν ούτε να μοστράρουνε σα λαχταριστά χαζοχαρούμενα μοντελάκια του κάθε περιοδικόπουλου.

Γιατί "δεν κοιτάζω τη δουλειά μου και ν' αφήσω τον κόσμο στην ησυχία του"; ίσως ειπωθεί και αυτό. Επειδή, όταν κοιτάζουμε όλοι τη δουλειά μας, μπορεί και να χαθεί ένα παιδάκι -όπως ο δύσμοιρος Αλεξ- και να μη το πάρουμε χαμπάρι ή να γίνει κανα πραξικόπημα και επίσης να μη το καταλάβουμε, άσε που μπορεί να πάθουμε και το ανεπανόρθωτο και να λέμε "φταίει ο τσολιάς που την είχε βαρειά".

Για του λόγου το αληθές, τα blogs που βρίσκονται εξακολουθητικά στην (θέση) κορυφή σήμερα εδώ και κάμποσες ώρες, είναι:

Simple is Beautiful @03/09 22:46

Simple is Beautiful @03/09 20:58

Εξομολογησεις Κανιβαλων.. @03/09 20:47

rockordie @03/09 20:17

Το αμέσως επόμενο, αυτή την ώρα που γράφω, είναι αυτό, το οποίο ακολουθεί με θάρρος την ώρα Ελλάδος:

>-------- Μαύρος Γάτος --------< Ταξίδι Χωρίς Επιστροφή @03/09 18:27


Συμπέρασμα; Ιδωμεν!

__________
ΣΗΜ. εντωμεταξύ, μπήκαν καμιά δεκαριά ακόμα ανάμεσα στο Γάτο και τον Κανίβαλο, που φαίνεται να έχει... άγριες διαθέσεις!;-)


23 σχόλια:

Debby είπε...

Το παρατηρήσα αυτό την τελευταία εβδομάδα, αλλά νόμιζα ότι είχαν κάποιο γνωστό στο monitor!!
Είναι κουτοπόνηρη συμπεριφορά...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου Rodia.
Βλέπω κάποιες φορές posts που υποτίθεται ότι δημοσιεύτηκαν πριν απο 5 λεπτά με 7 linkblogs και 10 comments.Μετά το flooding έχουμε και αυτο στο monitor. Νομίζω πως δεν είναι τόσο δύσκολο για τον moderator να βάλει κάποιες δικλείδες για αυτά τα δύο ζητήματα

Durden_Alie είπε...

Καλησπέρα Ροδιά...

Σωστή παρατήρηση, κάτι άλλο όμως μου έκανε εντύπωση...

Αν επισκεφτεί κάποιος τα συγκεκριμένα μπλογκς, θα διαπιστώσει ότι η ώρα δημοσίευσης των ποστ είναι "κανονική", και σίγουρα διαφορετική από την ώρα που αναγράφεται στο μόνιτορ...

Μήπως είναι κάποιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την πλατφόρμα των συγκεκριμένων μπλογκς, που αν δεν κάνω λάθος, είναι η ίδια; (***.pblogs.gr)

Ανώνυμος είπε...

wait Rodia να κάνω λίγο το δικηγόρο του Διαβόλου. Αν παρατηρήσεις είναι και τα 3 blogs του Pathfinder. Από όσο βλέπω στο post του Sykofantis_Bastoyni η ώρα είναι: Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2006 12:47 πμ

Προφανώς έχουν πρόβλημα με την ώρα στα RSS feed τους. Κάτι που είχα και εγώ μόλις πρωτομπήκα στο monitor. Αν κάνεις αναζήτηση με το magicasland θα δεις πως έχω απανωτά test-rss-Post στις 21-22 Αυγούστου, τα οποία δε μπορούσα να ελέγξω φυσικά μέχρι να διορθώσω τα Rss feed.
Πιθανότατα λοιπόν να έχουν πρόβλημα οι ώρες στα RSS feed των blog της Pathfinder. Μη βιαστούμε να κρίνουμε χωρίς να μάθουμε.

Υ.Γ.1 Εγώ αναρωτιέμαι γιατί ανάμεσα στα δικά μου feed δείχνει και τα feed του Bird_on_a_Wire

mn8 είπε...

Ροδια, το κολπακι αυτο κραταει εδω και πολυ καιρο. Το ζητημα ειναι οτι δεν αρκει απλα να μεταχρονολογησεις το ποστ σου. Απο περιεργεια το δοκιμασα κι εγω, ομως στο μονιτορ εβγαινα με... ωρα Ελλαδας. Εχω την εντυπωση οτι αυτα τα παλικαρια κατι παραπανω κανουν και το πετυχαινουν αυτο.

Εξαλλου, στο μονιτορ αυτα τα μπλογκς φαινονται μονο οταν πατησεις την λεξη "σημερα", και οχι στην κεντρικη του σελιδα. Υποθετω οτι ο Παναγιωτης, απο την στιγμη που μπορει να το κανει αυτο για τα προσφατα αρθρα, μπορει να το κανει και για ολοκληρη την μερα.

raresteak: Ξερεις, τα linkblogs ta θεωρω μεγαλη μαλακια. Οχι μονο γιατι μπορεις να συνεννοηθεις με 5-10 φιλους σου να σε "τιμανε" με Linkblog, αλλα και εσυ ο ιδιος μπορεις να κανεις 15 λογαριασμους στο μονιτορ και να Linkblogαρεις τον εαυτο σου.

Αυτο που ρωταω εγω ειναι: Εχει στα αληθεια τοσο μεγαλη σημασια να "αξιολογουνται" τα blogs; Γιατι; [Εμπεριεχεται στο παραπανω σκεπτικο και το οτι θεωρω και το mindblog-εδω-τα-καλα-ελληνικα-blogs μια μαλακια και μιση].

Ροδια, συγνωμη για το μεγαλο σχολιο :)

pascal είπε...

Το έχω επισημάνει κι' εγώ σήμερα στον Παναγιώτη. Αυτός φαντάζομαι ξέρει ακριβώς τι γίνεται...

Rodia είπε...

Μα.. για τούτο άφησα ένα παραθυράκι, πως μπορεί δλδ να υπάρχει κάποια αβλεψία ή τεχνικό πρόβλημα.. γράφω: [εκτός αν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις του τύπου "δεν γνώριζα πώς στο καλό μπαίνει η ώρα στο blog"]

Για το χιουμοριστικό μέρος της παρουσίασης, έχω εμπιστοσύνη στο αισθητήριο του φίλου μου του Φάντη!:-) και δεν ανησυχώ.

Διαφωνεί κάποιος ότι είναι ενδιαφέρον -τουλάχιστον- να αναδεικνύονται ΚΑΙ παρόμοια ζητήματα;

σμουτς! σε όλους:-)

Ανώνυμος είπε...

αντιθέτως καλό είναι να λέγονται.
Παρεπιπτόντως κάποιο λαθάκι έχει το template σου και δεν δείχνει τον αριθμό των σχολίων.
Και κάτι ακόμα, εγώ για παράδειγμα νιώθω άβολα με κάποια Post μου που βγαίνουν διπλά επειδή τραβάνε μια απο μένα και μία από το bloghood. Αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό διότι αφενώς δε θέλω να κάνω Post όλα μου τα κείμενα στο bloghood αφαιτέρου υπάρχουν κείμενα που θέλω να τα στείλω στην παρέα που έχουμε στο Bloghood.
μπέρδεμα....

dgalanis είπε...

εγώ νόμιζα πως ήταν μπλογκερς του εξωτερικού και έγραφαν με άλλη ώρα

Ανώνυμος είπε...

Ροδιά μου, καλησπέρα, συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά καμμιά σχέση με την ...συνομωσία που φαντάστηκες!

Επειδή διατηρώ κι εγώ blog στον path, στην παλιά του έκδοση από τον Οκτώβρη του 2005 και στην νέα έκδοση beta, αμέσως μόλις δημιουργήθηκαν τα νέα blogs, με απώτερο σκοπό να μεταφέρω όλο το υλικό μου από το παλιό στο νέο, σε πληροφορώ με πλήρη γνώση του θέματος, ότι η δημοσίευση γίνεται κανονικά και η εμφάνιση του ανανεωμένου blog στον path εμφανίζεται την ώρα που ακριβώς δημοσίευεται το post.
Η διαφορετική ώρα που εμφανίζονται στο μόνιτορ, είναι μια καθαρά τεχνική ιδιορρυθμία και καμμία σχέση δεν έχει με πονηριά ή ό,τιδήποτε άλλο τέτοιο!
Αν πάς στη σχετική σελίδα ανανεωμένων blogs του path, θα δεις τα φρέσκα blogs την ακριβή ώρα που ανανεώνονται.
Νομίζω, ότι με ένα update, δα έπρεπε να αποκαταστήσεις την αλήθεια, διότι δεν είναι όλα σκοτεινές και πονηρές συνομωσίες!
Με εκτίμηση!

Ανώνυμος είπε...

Και για του λόγου το αληθές, θα κάνω αυτή τη στιγμή ένα ποστ στο path blog μου, hypnotic whispers.
Πήγαινε εδώ
και θα το δεις στα ανανεωμένα του path.
Επίσης δες και την ώρα του post, θα είναι ακριβώς σύμφωνη με την εμφάνιση της ανανέωσης.
Στο μόνιτορ όμως θα εμφανιστεί 8 ώρες αργότερα.
Δεν υπάρχει καμμιά συνομωσία, απολύτως, ούτε καμμιά πονηριά.
Θα παρατηρήσω ακόμα μια φορά, πως ίδιόν μας είναι να προτρέχουμε κατηγορώντας τον άλλον και έχουμε μια τάση θαψίματος.
δεν είναι καλύτερα να εξατάζουμε λίγο τα πράγματα πρώτα;;;;;

Ξανά με εκτίμηση
Λούσυ

Rodia είπε...

Εξετάσαμε τα πράγματα Λούσυ, υποπτευθήκαμε ότι μάλλον τεχνικό είναι το πρόβλημα (δες και το σχόλιό μου όπου τονίζω τη σχετική φράση).. αλλά φαίνεται πως για να κινηθεί ένας μηχανισμός θέλει και λίγο χιούμορ!

Μακριά από μένα προθέσεις εκ του πονηρού, ε

:-)

Ανώνυμος είπε...

Ok, Ροδιά μου.
Ελπίζω να είδες και το ( πρόχειρο και βιαστικό ) post που έφτιαξα για σένα!
Σε εκτιμώ, να το ξέρεις! Αλλιώς, δεν θα έδινα σημασία, αν ήταν κάποιος άλλος!

:-)

JustAnotherGoneOff είπε...

Όταν εγώ μίλαγα για monitor bombing, κάποιοι φρόντιζαν να μου κάνουν τους χουντικούς "δασκαλάκους". Τώρα ήρθε η ώρα και για σας που τα "μαζεύετε"...

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

θα το κοιτάξω. Το monitor προσπαθεί να ανάγει την ώρα που αναφέρει το κάθε blog (και το καθένα έχει διαφορετικό timezone) σε ώρα Ελλάδας. Αλλά γίνεται ένας μικρός χαμός σε αυτό και πολλοί χρήστες δεν ρυθμίζουν σωστά το timezone του blog τους.

Ανώνυμος είπε...

εμ δεν είναι κι εύκολο να το ρυθμίσεις vrypan. Κι αν βρωμίζεις τα χέρια σου με κώδικες (και έχεις και την πρόσβαση στα αρχεία) θα ψάξεις, θα πειραματιστείς, θα παίξεις, θα το βρεις στο τέλος. Οι περισσότεροι blogger όμως δεν έχουν δει καν πως μοιάζει ο κώδικας και δεν ξέρουν τι να πειράξουν.
Αν θυμάσαι κι εγώ σου είχα στείλει email γιατί δεν καταλάβαινα αρχικά τι φταίει, στο τέλος δεν έχω ιδέα αν το διόρθωσα εγώ με τις αλλαγές που έκανα στο αρχείο ή εσύ μέσω Monitor.

Ανώνυμος είπε...

Μαρινάκι τώρα μου έστειλαν ένα ανώνυμο(;) e-mail ότι αναφέρετε η συμπεριφορά μου στο Monitor ως «αλητήρια» σε δικό σου ποστ . Ειλικρινά δεν το πίστεψα και ακόμη και τώρα που το βλέπω δεν πιστεύω ότι αυτό αναφέρετε σε εμένα . «Γνωριζόμαστε» διαδικτυακά σχεδόν 3-4 χρόνια και δεν θυμάμαι άλλος να χαρακτήρισε την συμπεριφορά μου ως «αλητήρια» . Φαντάζομαι ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος . Καμιά φορά ξέρεις ακόμα και αυτοί που εκτιμάς τον γραπτό τους λόγο κάνουν τυπογραφικά λάθη .

Μου το επισήμανες νομίζω σε σχόλιο σου αυτό με το πρόβλημα της ώρας και το προώθησα στην Φαιστό που φιλοξενεί το μπλογκ . Η απάντηση που πήρα μέσω pim ήταν ότι θα διορθωθεί μόλις η υπηρεσία πάψει να είναι beta .
Προσπάθησα να αλλάξω την ώρα στα ποστς μου και όπως είδα εμφανίζετε σωστά. Διδάσκω ως γνωρίζεις πληροφορική αλλά από τεμπλέιτς και άλλα μπλογκίστικα νομίζω θα χρειαστώ την βοήθεια σου και όχι μόνον το «κράξιμο». Φαντάζομαι ότι μετά την διόρθωση του τυπογραφικού λάθους θα με βοηθήσεις να το κάνω.
Σε φιλώ
Φάντης

Unknown είπε...

Επειδή όταν κοιτάζουμε την δουλειά μας, τα πάντα πάνε κατά διαόλου

Rodia είπε...

~~ Προς το Φάντη Μου:

Ζητώ συγγνώμη αν σε πλήγωσα καλέ μου Φάντη:-) μάκια να περάσει, ε

πρώτο τραπέζι πίστα στη κόλαση να ψήνομαι
αν με το "αλητήριος" σ' εσένα απευθύνομαι

Βάζω στοίχημα ότι αν διάβαζες το ποστ ΧΩΡΙΣ να στο "επισημάνουν" αυτοί οι περίφημοι "άλλοι" (ανώνυμοι ή επώνυμοι άνευ σημασίας) θα έμπαινες αμέσως στο νόημα, σε εμπιστεύομαι -πολύ.

Ασε που τη λέξη αυτή τη χρησιμοποιώ με ελαφρότητα, αν και η αλήθεια είναι πως όταν την έγραφα μου πέρασε απο το νου οτι μπορεί να παρεξηγηθεί. Αλλά. Αλλά ήμουν αποφασισμένη να ταράξω τα νερά, όπως κι έγινε.

..τώρα.. ΓΙΑΤΙ σε έβαλα μπροστά; μα.. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή γνωριζόμαστε! και έχεις το ελεύθερο να με "χρησιμοποιήσεις" αναλόγως όπου δει. ΑΝ. (φύλαξέ το αυτό να μου το θυμίσεις, είναι και το αλτσχάιμερ στη μέση)

Την παροιμία "τα λέω στη πεθερά για να τ' ακούει η νύφη" ή το ανάποδο, δε θυμάμαι καλά.. τη ξέρεις, έτσι; Ε, κάπως έτσι το σκέφτηκα το πράγμα. Δεκτόν; Η συγγνώμη και οι επεξηγήσεις δλδ...

ΣΜΟΥΤΣ!:-))) (πολλαπλό, να περισσέψει και για την οικογένεια)

Υ.Γ. Μα την αλήθεια, δεν περίμενα να στραβώσεις, αλλά συμβαίνουν και αυτά. Ας προσέχω περισσότερο. (αυτομαστίγωμα, αυτομούτζωμα, κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Μαρινάκι μου έχεις δίκιο . Πράγματι αν δεν είχα έρθει φορτωμένος από την φράση που είχε το ανώνυμο (;) e-mail «δες ποιους υποστήριζες μια φορά και ένα καιρό αράπακλα στο φόρουμ » ίσως να μην «στράβωνα» τόσο Διαβάζοντας το ξανά είδα πως οι προθέσεις σου σαφώς δεν ήταν να με θίξεις προσωπικά .Δεν είναι δικό μου το λάθος της ώρας και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξει αυτό το τεχνικό μαλφάξιον . Εγώ λοιπόν σε «συγχωρώ» αλλά η κόρη μου στύλωσε τα πόδια και απαιτεί παραμυθένια ιστορία δια χειρός σου . Με αφιέρωση .
Υ.Γ. Να σου πω μάλιστα πως το ανώνυμο (;) e-mail κατα πάσα πιθανότητα και λόγο της προσφώνησης «αράπακλα» προερχόταν από γνωστό μαθηματικό πνεύμα που παρεπιδημεί κοντά στην πηγάδα του Μελιγαλά.
Σε φιλώ ο Φάντης ΣΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει μπορεί να άργησα κανένα 2μηνο να απαντήσω αλλά θα το κάνω και ας μην το δει ποτέ κανένας.

Πριν ποστάρεις θα έπρεπε να δεις (όπως λέει η magica) την ώρα που γράφει το post στο blog μου και μετά να μας πεις βλάχους και αλήτες.
Όρεξη έχουμε να αλλάζουμε ώρες για να μένουμε στο monitor περισσότερη ώρα.
Αντί να λες γι'αυτούς που έχουν 15 blog ο καθένας και φαίνονται συνέχεια στο monitor γράφοντας μια στο ένα και μια στο άλλο!!!

Για το comment ότι μετά καταλάβατε ότι είναι τεχνικό το πρόβλημα αλλού αυτά, πρώτα πετάμε την λάσπη με ολόκληρο post και μετά σε ένα comment 10 λέξεων τα παίρνουμε όλα πίσω.
Όσο για αυτούς που έτρεξαν να συμφωνήσουν "σιγά με την γλώσσα παιδιά θα μας πάρουν τα σάλια".

Στην τελική μην μας επισκέπτεσαι άλλο, δεν νομίζω ότι θα μας λείψεις.

Stavros Amanatidis είπε...

Έλεος!!
Λες μία μαλακιά(τι να κάνουμε, συμβαίνει και αυτό) και τρέχουν τα ζώα από πίσω και συμφωνούν. Τι να πει κανείς για εσένα(που κάνεις τέτοια ποστ χωρίς να έχεις ιδέα τι συμβαίνει) και για αυτούς(που σαν τα πρόβατα τρέχουν από πίσω και απλά λένε μπεεε);

Και μην πεις ότι άφησες ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεχνικό λάθος με το "δεν γνώριζα πώς στο καλό μπαίνει η ώρα στο blog" γιατί
1ον, με αυτήν την πρόταση υποδηλώνεις ότι ο blogger έκανε λάθος και δεν είναι τεχνικό.
2ον, εννοείται ότι πάντα αφήνεις ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο ακόμα και αν δεν το αναφέρεις ρητά.

Ας κάνουμε μία υποτυπώδη έρευνα πριν από τέτοιου είδους πόστ.

Rodia είπε...

Το θέμα έχει παρέλθει, λύθηκε όπως είδατε πολύ καλά αγαπητοί τελευταίοι σχολιαστές. Απορώ μα την αλήθεια πού το ξετρυπώσατε! Εδώ ο κόσμος καίγεται... και ας μην αναφέρω τη συνέχεια καλύτερα, ε