Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

ΤΩΡΑ στη ΝΕΤ: Παιδάκια-Ζωντανή Διαφήμιση



Ανοιξα την τιβι να δω τι παίζεται, ζάππινγκ, τα γνωστά.. και πέφτω πάνω σε αθλητική εκπομπή όπου ένα μάτσο τρελαμένα γιαπωνεζάκια φωνάζανε "ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ".. τίποτα το μεμπτόν ως εδώ.. Προσέχω λίγο καλύτερα και βλέπω στα καθίσματα των θεατών που "παρακολουθούν" αυτές τις εκπομπές για μπούγιο, να κάθονται και να ξύνουν τη μύτη τους (από ανία μάλλον) ΠΑΙΔΑΚΙΑ μικρά με μπλούζες πορτοκαλί και τυπωμένη επάνω τους με μαύρα γράμματα τη φίρμα γνωστού ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. Οι ομιλητές μιλούν για μπάσκετ.

Η ώρα που άνοιξα την τιβι ήταν 00:02 π.μ. και τώρα, που ξανακοίταξα και ουδεμία αλλαγή υπήρξε στο πλάνο, η ώρα είναι 00:27 π.μ.

Οποιος είναι βέβαιος πως αυτή είναι μια καλή διαφήμιση του φροντιστηρίου, να το δηλώσει και να μη παραλείψει να στείλει εκεί περα το παιδάκι του να μορφωθεί. Ευτυχώς, δε μπαίνω σε δίλλημμα. Δεν έχω μικρά παιδιά.

ΦΑΟΥΛ πρώτα πρώτα στη ΝΕΤ.

ΦΑΟΥΛ σους γονείς των ΜΙΚΡΩΝ παιδιών -κάτω από τα 13, όπως τα κόβει το μάτι μου, αλλά τι σημασία έχει; Θα μορφωθούν και θα μάθουν.

ΦΑΟΥΛ στο φροντιστήριο, φυσικά.





...ξανακοιτάζω τώρα την οθόνη και τα παιδάκια (η ζωντανή διαφημιστική τοιχογραφία τους) είναι ακόμα εκεί πέρα. Χασμουριούνται, χαιρετούν προς κάποιο βιντεολήπτη, κάποιο τρίβει τα ματάκια του, ένα άλλο τεντώνει τα χεράκια... Η ώρα είναι 00:46 και σε λίγο θα πατήσω "Publish Post" βοήθειά μας.. και ούτε γνωρίζω τι ώρα τελειώνει η εκπομπή. Οι ομιλητές συζητούν τώρα για ποδόσφαιρο. Ποστάρω και πάω για ύπνο. Καληνύχτα Ελλάδα.


__________

ΣΗΜ. Φροντιστήριο Η ΜΑΘΗΣΗ είναι η τυπωμένη φίρμα, για τους περίεργους.


7 σχόλια:

Rodia είπε...

Μόλις τώρα έστειλα το ποστ και δείχνει ώρα ανεβάσματος 12:26. Μάλλον o blogger δείχνει την ώρα ΕΝΑΡΞΗΣ εγγραφής του. Για άρση κάθε παρεξήγησης...

Μαύρος Γάτος είπε...

Ελληναρά γιός
του παππού μου ο παππούς
ελληναρά γιός
του παππού μου ο πατέρας
θα πάω κι εγώ
στο φροντιστήριο το καλό
ελληναράς να γενώ...


Έχω βαρεθεί να φωνάζω "ντροπή! ντροπή!"

Και στη ΝΕΤ κιόλας;;;;;

Λες να την κάνω τελικά για Σουηδία;

Σ;(((((((

Λύσιππος είπε...

"Μάθε παιδί μου γράμματα" - αξέχαστη Ελληνική ταινία :)

Rodia είπε...

Βρε Γατούλη, όλα καλά.. αλλά Σουηδία; Αυτή η νύχτα είναι ανυπόφερτη.. Από Ιούνιο ίσαμε Σεπτέμβρη είναι παράδεισος βέβαια. Και είναι παράδεισος και σε άλλα πράγματα, αλλά αυτό το κλίμα.. είπαμε.. δύσκολο πολύ.
Μετά, άμα φύγουμε, ποιος θα σώσει τον τόπο; ε; :-)

Ναι, ωραία εργάρα Λύσιππε!:-)

kokorman είπε...

Την εκπομπή την είδα και εγώ. Ντροπή τους να μαντρώνουν τα παιδιά τέτοια ώρα και να τα υποβάλλουν στα μαρτύρια του Ταντάλου, ουσιαστικά μετατρέποντάς τα σε άφωνα ζωντανά πλακάτ και χειροκροτητές. Αν θέλουν να τους μιλήσουν για την αξία του αθλήματος και την επιτυχία της εθνικής ομάδας υπάρχουν και άλλοι τρόποι, καταλληλότεροι για την ηλικία τους και το γνωστικό τους επίπεδο.

Αυτοί οι ίδιοι παραβιάζουν μια παλαιότερη διαφήμιση - προτροπή της UNICEF που την πρόβαλαν συχνά πυκνά.

ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΗ ΤΑ ΞΕΝΥΚΤΑΤΕ.

Πόσο μάλλον χρησιμοποιόντας τα συνάμα και σαν ζωντανή διαφήμιση.

Λυπάμαι μόνο δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και πολύ φοβάμαι ούτε η τελευταία.

Βέβαια σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ενεπλέκεται και η ιδιωτική τηλεόραση. Είναι πράγματι εξοργιστικό να βλέπεις παιδιά δημοτικού και γυμνασίου να παρευρίσκονται σε τηλεριάλιτι και shows που ορισμένες φορές το μάκρος τους τραβάει μέχρι τα κοκόρια να λαλήσουν, πέραν από το όποια ζητήματα επίπεδου και ποιότητας των εκπομπών αυτών


Αιδώς Αργείοι.

Μετά τιμής,

+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+

Rodia είπε...

Υπάρχει κι ένα ερώτημα: Πληρώθηκε η ΝΕΤ απο το φροντιστήριο;
..και.. η αμοιβή των παιδιών ήτανε τα μπλουζάκια;..

Unknown είπε...

ΚΑΤΩ ΤΟ MARKETING.....

(Ούφ.. το'πα...)