Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Αμα ξοφλήσει και το ΝΑΤΟ, ξέρω πού θα παραπονιέμαι!



Στο φίλο μου το Bob Parsons, θα γράφω*, που μου έστειλε πριν από λίγο e-mail με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του!
Μου γράφει λοιπόν ο Μπόμπυ:


Dear Rodia**,

The summer season is coming to an end, but the savings just keep on going at Go Daddy®. This month's eNews is chock full of information, deals and tips that will keep you making the most of your Internet presence all year long. Find out how to publish your own podcast; grab domains at special low pricing; read about big hosting changes and much, much more. And don't miss the latest additions to my blog, Hot Points, or the newest Life Online™ show.





Bob Parsons • Chairman & Founder

P.S. Visit my blog at www.bobparsons.com to read my thoughts on Go Daddy's IPO Filing, my Rules for Success, and much more.



-----------
* τα αγγλικά μου είναι πολύ φτωχά, αλλά ελπίζω να υπάρχει στο team του κανας έλληνας να μεταφράζει.
** φυσικά, το έστειλε στο όνομά μου, αλλά εδώ αρκεί το nickname, ε

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι τίποτα! Εμένα μου έχει στείλει προσωπικό e-mail ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον που μου προτείνει θεραπεία για την αρχή φαλάκρας....

kokorman είπε...

Εμένα πάλι ο Ανδρέας Παπανδρέας αυτοπροσώπως. Μου έλεγε ότι ανεστήθει εκ νεκρών θανάτω Θάνατο πατήσας, και με καλεί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την σοσιαλιστική αλλαγή της Ελλάδας το 2024, όταν θα πάρουμε τη Πόλη.

Μετά ξύπνησα...

+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+

Rodia είπε...

Γιατί με αμφισβητείτε..?

Rodia είπε...

..και.. επιτέλους ας με ενημερώσει κάποιος ποιος είναι ο Bob Parsons... ΑΜΑΝ!

Μαύρος Γάτος είπε...

¨Αμα ξαναμιλήσεις με τον Bob πέστου ότι αύριο ο φραπές αναβάλλεται, κάτι μού έτυχε

Σ;))))

kokorman είπε...

Από ότι καταλαβαίνω ο Μπόμπ, πρέπει να έχει εταιρία η οποία φιλοξενεί ιστοσελίδες στο ίντερνετ, διόλου ευκαταφρόνητη θα έλεγα όπως δείχνει και το σχετικό λίνγκ της βικιπέδια: http://en.wikipedia.org/wiki/Godaddy

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το παραπάνω άρθρο μιλάει για πολύ αυστήρη πολιτική της εταιρίας στην καταπολέμηση του spam και των ανεξέλεγκτων διαφημίσεων. Από την άλλη ο ίδιος ο τύπος εφαρμόζει δικές του πρακτικές εκτεταμένης διαφήμισης στα νεοεισερχόμενα μέλη.

Πιθανολογώ ότι αυτό που σου ΄ρθε μάλλον είναι το περιοδικό (εβδομαδιαιο, μηνιαίο κτλ) επικοινωνιακό υλικό με τα νέα της εν λόγω εταιρίας και του προέδρου της, αν δεν είναι και εντελώς απάτη (όπως συμβαίνει με τα άπειρα ψευτικά emails που λαμβάνω καθημερινά από το "ebay", τη "citibank" και γω δεν ξέρω από που αλλού.

Το στερεότυπο στυλάκι: "κοίτα πόσο έχω γκαφρά και θα σε βοηθήσω να γίνεις σαν και μένα", αποτελεί κλασική αμερικλανιά, ισάξια της βορβορόδους υποστάθμης των AMWAY, herbalife και λοιπόν ομοειδών χοιροστασίων (ζητώ συγγνώμη από τα γουρουνάκια).

Στη θέση σου Ροδίτσα μου δεν θα άξιζε καν να του δώσω σημασία. Θα έτρωγε το κλασσικό μαγικό φίλτρο της άγνοιας, όπως συμβαίνει με εκατομμύρια άλλα τέτοια που μου υπόσχονται μεγαλύτερη τσουτσού, ποιο μεγάλα βυζιά, ρωσσίδες να μου κάνουν βίζιτες, πόρσε με ένα τάλλαρο, τεχνιτούς παραδείσους στην κωλοπετεινίτσα και πετροδόλλαρα από το Καφριλιστάν.

Να περνάς καλά και να μην τους τροφοδοτείς με πληροφορίες γιατί όσο πάνε γίνονται και ποιο ασύδοτοι.

Μετά τιμής


+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+

Artanis είπε...

Νομίζω ότι έπρεπε να απαντήσω σ' εκείνο το μέιλ που έλεγε ότι κληρονόμησα μία μεγάάάάάάάλη κληρονομιά στην Ιταλία και να τρέξω ΣΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, να απαντήσω για να μην την χάσω...
Λες να την έχασα;;;;;;
Φτου σου, γαμώτο!

Πάντως, πες στον Μπομπ αν δεν έχει να σου δώσει λεφτά, να σε αφήσει ήσυχη. Άμα πια!

Rodia είπε...

H εταιρεία Go Daddy® διασφαλίζει domain names. Απλό. Εχεις δίκιο Κόκορμαν που γράφεις ότι "μάλλον είναι το περιοδικό (εβδομαδιαιο, μηνιαίο κτλ) επικοινωνιακό υλικό με τα νέα της εν λόγω εταιρείας και του προέδρου της.."
Πάνε τα όνειρά μου! ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥ... και πού θα παραπονιέμαι στο μέλλον;..

kokorman είπε...

Το 'ψαξα λίγο το θέμα και από καταλαβαίνω από τα blogs πολλών χρηστών, ο τύπος πρέπει να πουλάει και τη μάνα του (αν δεν το 'χει κάνει ήδη). Χαρακτηριστικά για να κάνει κάποιος εγγραφή και να πάρει ένα domain πρέπει να περάσει από 10 και πλέον σελίδες με "προσφορές", άχρηστες πληροφορίες και προπαγάνδα του τύπου "στα 7 σαβουροπακέτα το ένα δώρο", έτσι ώστε όταν πατήσει το τελικό κουμπί να μη θυμάται το λόγο γιατί μπήκε εκεί!

Ο τύπος προβάλει την αφεντομουτσουνάρα του παντού διακυρίσοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο cool και πετυχημένος είναι και πόσα μπιγκιγκίνια βγάζει και πόσο πολύ θέλει τα ωραία σου τα φράγκα.

Αν κάνεις "spamming" τότε σου κόβει τη συνδρομή. Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ. Αυτός όμως ΚΑΙ SPAMMING κάνει ΚΑΙ βάζει ανεξέλεγκτα διαφημίσεις και banners όπου λάχει, και σε βομβαρδίζει με τα μπαζοπακέτα του. Είναι δηλαδή σαν να μπαίνεις στο ταξί και ο ταρίφας να μη σ' αφήνει να καπνίσεις "για να μην κάψεις το δερμάτινο σαλόνι", άλλα ο ίδιος να καπνίζει μπροστά σου προκλητικότατα σαν αράπης, διότι "δικό μου είναι το τουτού, ότι θέλω το κάνω"...

Συμφωνώ ότι ο τύπος βρήκε τη χήνα με τα χρυσά αυγά και έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα ώστε να βγάζει τρελλά λεφτά. Είναι όμως αυτή η φιλοσοφία του "πούλα και την ψυχή σου προκειμένου να γίνεις επιτυχημένος" που μου τι δίνει. Την λέξη "επιτυχία" και αυτός και οι ομοιοί του την χρησιμοποιούν ψωμοτύρι. Θέλουν να πουν "δώσ μου τα λεφτά σου ρε, όχι για να σου παράσχω καλύτερες υπηρεσίες και να χω και γω το κατιτίς μου σαν άνθρωπος, άλλα γιατί είμαι άπληστος, πλεονέκτης και αχόρταγος" άλλα έτσι δεν πρόκειται να σε πείσουν. Ενώ αν σου φουσκώσουν τα μυαλά σαν το φαρινάπ τη ζύμη και σου πουν "Με το μπαζοπακέτο μου θα έχεις ένα domain στο οποίο θα έρχονται 1.000.000 άτομα την ημέρα (μούσια! στην πραγματικότητα όλα τα έσοδα από τις "επισκέψεις" θα τα παίρνει αυτός) και για αυτό θα είσαι πετυχημένος", εσύ όχι μόνο τα δίνεις, αλλά αισθάνεσαι και υποχρέωση κιόλας. Είναι εκπληκτικό μέχρι ποιου βαθμού φτάνουν να αλλάζουν το νόημα των λέξεων και να προάγουν τις όποιες επιδιώξεις τους εννοόντας άλλα πράγματα.

Τέτοιου είδους πρακτικές (μεταξύ άλλων) είναι που δίνουν κακό όνομα στο κόσμο των επιχειρήσεων και κάνουν τα άτομα διστακτικά μπροστά στο άκουσμα λέξεων όπως διαφήμιση, προώθηση, ηλεκτρονικό εμπόριο κτλ.

Η καλύτερη λύση για την περίπτωσή του είναι η αδιαφορία. Άν και εδώ που τα λέμε ένα email με συνημμένο την επίμαχη παλαιότερη προεκλογική αφίσα του Προέδρου των Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή με την παράφραση - λεζάντα "Μπόμπ, έλα να μου την πάρεις"΄δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.



Μετά τιμής,


+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+