Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

ο κ. Γρυσπολάκης σε ποιο ΑΕΙ είναι πρύτανης;



Το μήνυμα που ακολουθεί, δείχνει ότι είναι πρύτανης στο Παν/μιο Χανίων, αλλά σήμερα τον είδα στις ειδήσεις του ΜΕGΑ να γνωρίζει πλήρως και να καταθέτει με βεβαιότητα τι συμβαίνει στο Ε.Μ.Π. Μήπως είναι ΚΑΙ μέντιουμ;.. Ποιος είναι ο ρόλος τον οποίο υπηρετεί;.. Εμένα πάντως, δεν με έπεισε η εγκυρότητα των λεγομένων του. Αντιθέτως, με έπεισαν οι τηλεπαρουσιαστές (Τρέμη και Πρετεντέρης) για την πρεμούρα τους να δηλώσουν την ανωτερότητά τους απαξιώνοντας και "στήνοντας στον τοίχο" με τα επικοινωνιακά τους κόλπα τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Πρωτονοτάριο. Εύγε! Εύγε! Ολο και καλλίτερα..!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ (click!)

Αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Καλώς ήλθατε στην οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η επιτυχημένη προσπάθεια εισόδου στην Ανωτάτη βαθμίδα της εκπαίδευσης θα πρέπει να συνοδευτεί και από μία ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία στο πανεπιστήμιο. Χρειάζεται εντατικοποίηση των προσπαθειών μας για την αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου. Αυτό αναμένει η ελληνική κοινωνία, αυτός θα πρέπει να είναι και ο πρώτιστος στόχος σας, ο οποίος επιτυγχάνεται με την καθημερινή παρουσία σας στην εκπαιδευτική διαδικασία και με την αξιοποίηση των πολύ καλών επιστημονικών υποδομών που σας παρέχει το Ίδρυμα. Ο συνταγματικά κατοχυρωμένος σεβασμός της ακαδημαϊκής ελευθερίας στη διδασκαλία και στην έρευνα και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους θα πρέπει να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα και χωρίς δογματισμούς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στη διαμόρφωση του ελεύθερα σκεπτόμενου και του στοχαζόμενου ανθρώπου. Μέθοδοι, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγουμένου ακαδημαϊκού έτους με την παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου μέσω των καταλήψεων, οδηγούν σε αδιέξοδα και σε καταστρατήγηση της έννοιας της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αξιοποιείστε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που σας δίδονται για μόρφωση, πνευματική καλλιέργεια και δημιουργική απασχόληση.

Εύχομαι σε όλους δημιουργική και παραγωγική ακαδημαϊκή χρονιά.


Καθηγητής Ιωακείμ Γρυσπολάκης

Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

Χανιά, 28 Αυγούστου 2006


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

otan hmoun foithths sto polutexneio krhths eixe faei polla giaourtia sti mourh kai eixe hremhsei. Alla dustuxws oi palies genies feugoun, nees erxontai, kai autoi menoun. Kai h istoria ksexnietai. Kai autoi sunexizoun... gia ena kalutero ellhniko panepisthmio. Twra pou eftase kai sta para8ura tou mega... poios ton pianei.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός δεν ήταν που είχε φάει πέρυσι και μια τούρτα καταπρόσωπο;

Ανώνυμος είπε...

Οι σχέσεις του κ. Γρυσπολάκη με τούρτες, γιαούρτια και λοιπά γαλακτοκομικά γίνονται με το πέρασμα του χρόνου όλο και πιο στενές. Βλέπετε οι φοιτητές δεν ανέχονται τις λαμογιές αυτού του ανθρώπου.

Για την ξεκαρδιστική περιπέτεια Άσυλο & Γρυσπολάκης έγραψα χθες κάτι, μια και τον κ. Γρυσπολάκη και τους ομοίους του τους έχω άχτι από τα παιδικά μου χρόνια.

Rodia είπε...

Και να σκεφτείς ότι με την κατάργηση της καθηγητικής έδρας περίμεναν ότι θα καταργηθούν οι (εντός εισαγωγικών) “αυθεντίες”, που αποτελούσαν παλιά μια ελάχιστη μειονότητα στο κατεστημένο σύνολο των σοφών και ικανών καθηγητών.
Σήμερα, με την οργάνωση των τμημάτων, αντί για εκδημοκρατισμό της έδρας, όπως ήταν το ζητούμενο, φτάσαμε στη σκοτεινή περίοδο των καθηγητών/διεκπεραιωτών, κοινωνικώς ανερχομένων με κάθε μέσο και καρακιτς προβολή.

..και.. διαφωνώ με το "άχτι" επειδή δεν οδηγεί σε λύσεις προβλημάτων.. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ξήλωμα των εδρών.. με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση..

Ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χαλίφης

:-)