Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007

σάτιρα και πάλι σάτιρα: ΖΗΤΩ Η ΣΑΤΙΡΑ !



Το πρόσωπο που προσφέρεται για σάτιρα, δεν είναι η περσόνα του Παναγιώτη Βρυώνη, όσο και αν μου βάζει ψύλλους στ' αυτιά περί πιθανής σκοπιμότητας να γίνει ντόρος γύρω από το monitor και το όνομά του.




Εγώ είμ' η Προεδρίνα
Εγώ είμ' η Δημαρχίνα
Εγώ, η κραταιά Καραμπολίνα!

Εγώ θα κανονίζω πού θα φαίνομαι
πού θα διαγράφομαι και πού θα ανασταίνομαι
Εγώ μέσα στο δίκτυο, κανείς άλλος!
Ισως μονάχα ένας παπαγάλος...
Αλλά κι αυτό
θα το σκεφτώ.

Και τώρα σας αφήνω παληκάρια και Βρυώνη μου
η καραμπόλα πέτυχε και φάτε τη σκόνη μου!




Ο ΜΙΡΑΝΤΟΛΙΝΙΣΜΟΣ* ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΠΟΛΕΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΑΣ

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ






ΣΗΜ. * Ο εφευρεθείς από μένα όρος «μιραντολινισμός» έγινε δι' επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος μια βραδιά στο Θησείο, και αποτυπώνει ξεκάθαρα την αντίφαση που κουβαλάμε μέσα μας όλοι οι άνθρωποι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Αυτό ήταν το δωράκι που δίσταζα να ανεβάσω, επειδή θεωρούσα τη περσόνα «Μιραντολίνα» να βρίσκεται σε αδυναμία και δεν ήθελα να την πλήξω. Σήμερα, που αποκαλύπτεται πόσο δυναμική είναι και πόσο επιθετική (εκτός και αν παίζουν μαζί με το ΒΡΥΠΑΝ συνεννοημένοι εναντίον των υπολοίπων 1998 - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ!) μπορώ να το αποκαλύψω με τη βεβαιότητα πως θα βοηθήσω πολλούς (πολλες περσόνες) να κινούνται χαλαρά και με χάρη στον άϋλο διαδικτυακό χώρο, έχοντας αναγνωρίσει ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ την εσωτερική τους αντίφαση τόσο, ώστε να μη δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα -ούτε στις ίδιες τις περσόνες.


monitor

17 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου, όσον αφορά την τεχνική πλευρά της υπόθεσης, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η Μιραντολίνα να έχει δίκιο ή άδικο.

Αν έχει δίκιο, ας την έσβηνε ο Παναγιώτης και ας τέλειωνε το θέμα. Αν χρειαζόταν δέκα λεπτά, ας τα δι'εθετε, αντί να κλείσει το μόνιτορ!

Αν έχει άδικο, τότε, πολύ απλά, έχει δίκιο ο Παναγιώτης, που όμως λέει ότι κλείνει το μόνιτορ λόγω αρχών. Αλλά “συνέπεια στις αρχές μου” δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση άτακτη υποχώρηση. Σημαίνει ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΙΣ - όποιες - ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Και ποιές συνέπειες δηλαδή; Αν, επαναλαμβάνω, αν έχει δίκιο ο Παναγιώτης, σιγά μην τού έκανε μήνυση η Μιραντολίνα, θα γινόταν η ίδια ρεζίλι των σκυλιών!

Άρα;
Λιακοπούλειο δάκτυλο βλέπω, για να μην πω Πουτίνειο Σ:))))))
Σ:)))))

Rodia είπε...

Ας υποθέσουμε πως εχω μια ιδέα, να ζηγραφιστεί ένα έργο με δαχτυλιές ανθρώπων σε διάφορα χρώματα, κι έρχεσαι και βάζεις τη δαχτυλιά σου μαζί με τις δαχτυλιές όλων των άλλων είναι κάτι όμορφο, είναι ένα έργο, το οποίο ναι μεν είναι βασισμένο στην ιδέα μου (όλες οι δαχτυλιές δίπλα δίπλα και ισότιμα) αλλά είναι ένα έργο φτιαγμένο από όλους.
Αν εσυ ζητήσεις να σβηστεί η δαχτυλιά σου, πετάω το έργο και ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ φυσικα.. ή δεν εχω; Το έργο δεν υπάρχει, έχει μείνει μισό. Σβήσε μια γραμμή από την Ιλιάδα ή μια πινελια απο τη Γκουερνίκα (χοντρα παραδειγματα για να καταλαβεις) και πες μου αν ειναι τα ιδια μετα. Αυτή την Αρχή υπερασπιζει ο Παναγιωτης και Μπράβο του.(κι αν υποχωρησει, πάλι μπράβο του, επειδή θα κανει θυσία)

funEL είπε...

άντε copy paste και εδώ

Το μόνιτορ είναι σαν τη πλατεία του χωριού. Ενας κοινός τόπος που ο καθένας βλέπει όλους τους άλλους, εύκολα άμεσα.
Αν γίνει κάτι σοβαρό η αντίδραση είναι άμεση μαζική και αποτελεσματική.

Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε μονιτορ, στη περίπτωση τσιπρόπουλου.
Τι θα γινόταν στο σοβαρότερο αναμφισβήτητα ως τώρα θέμα που έγινε ποτε στο ελληνικό ιντερνετ (λογοκρισία, μήνυση, προσπάθεια περιορισμού ελευθερίας άποψης) και που από τους μπλογκερς και μόνο εγινε γνωστό μεχρι το BBC σε ραδιόφωνο σε όλες τις εφημερίδες, ακόμα και μεσα στη βουλή.

Η περίπτωση Blogme αναδεικνύει την αξία της άμεσης πληροφόρησης και συντονισμού μεταξύ όλων των μπλογκερ.

Χρειαζόμαστε κοινό τόπο.
Βρείτε κώδικες, τρόπους και σερβερ. Ας κάνουμε μια πλατεία που να μην καταλαβαίνει απο μηνύσεις, απειλές και διάφορα βίτσια. Να μη κουράζεται και να μην υποκύπτει εύκολα πουθενά. Ανώνυμα, μακρυά από .gr

Rodia είπε...

ιππότα κ. funEL, συμφωνω απολύτως.:-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Αυτό είναι το θέμα, Ροδιά μου, ότι ο Παναγιώτης κλείνοιντας το monitor δεν υπερασπίζεται απολ΄υτως τίποτα και καθόλου μπράβο του. Απλά τρέπεται σε φυγή.

Πάντως εγώ σε ψηφίζω χαλλλαρά για μπλόγκο-Δημαρχίνα Σ;)))) - Εμπρός για το Νέο Μόνιτορ!

+ας είναι ευλογημένο+

Μαύρος Γάτος είπε...

Στο παράδειγμά σου με τις μπογιές, ο Παναγιώτης θα το πετούσε και θα είχε απόλυτο άδικο! Υπεράσπιση του έργου είναι αυτό; Και αν δεν είναι το συλλογικό έργο η αρχή, ποιά είναι;;;

Σ;))))

ATHENA είπε...

ΤΟ ΚΛΙΚ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΦΙΡΕΦΟΧ

Rodia είπε...

εδω δεν εχει κλικ! καρντιά μου!:-)

..στο άλλο θεματάκι, εχει κλικ και στον τιτλο και απο κατω..

srm1033 είπε...

Υποκλίνομαι στο ταλέντο της ποιήτριας. Τα υπόλοιπα με αφήνουν αδιάφορη.Moνίμα είμαι λίγο στον κόσμο μου.

Ανώνυμος είπε...

Όντως ξεκάθαρα
(τοποθετήθηκες)
και με πολύ χιούμορ!

Ένα χιούμορ πια μάς σώζει!

:-)

vatraxokoritso είπε...

για όλα φταίει το φαινόμενο του θερμοκηπίου…

Μαύρος Γάτος είπε...

Ζήτω η Ελευθερία!

Κάτω η τυρρανία των linkblogs

(πόσα να τού δώσω του Vrypan να ΜΗΝ το ξανανοίξει;;;;)

Μαύρος Γάτος είπε...

Γιούχα και πάντα γιούχα των πατρίδων...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και μία ΑΛΛΗ πλευρά της ιστορίας. Το μόνιτορ δεν υπήρχε ΜΟΝΟ για όσους γράφουν blogs, αλλά υπήρχε ΚΥΡΙΩΣ για εκείνους που τα διαβάζουν.
Θα σας προτείνω μία… μαθηματική προσέγγιση στη λύση του “γρίφου”:

1) Εστω ότι μία εφημερίδα, η “Μονιτοριακή”, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, προσφέρει (μεταξύ άλλων) και μία υπηρεσία “blog aggregator” καταγράφοντας εκεί αποσπάσματα από όλα (ή τα περισσότερα) blogs, για εύκολη πρόσβαση από τους αναγνώστες της (το ευρύ κοινό ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ “Μονιτοριακή”).

2) Εστω, τώρα, ότι εγώ, ο Γεώργιος Μάριος Αντουανέτιος Στάθης, γνωστός εξτρεμιστής, που πρόσκειται στη Χαλαροκρατική Οργάνωση 32 Μάη και αντιπαθώ την “Μονιτοριακή”, και τσακώθηκα με το μπατζανάκη μου ο οποίος είναι φανατικός Πασοκατζής… αποφασίζω να τιμωρήσω το μπατζανάκη μου και να απαγορεύσω στην… πλέμπα της “Μονιτοριακής” να διαβάζει την παραμικρή αναφορά σε μένα…

3) Εχω δικαίωμα να απαγορεύσω τέτοιο πράγμα?

4) Εστω ότι έχω. Δια της εις άτοπον απαγωγής προκύπτει ότι (πολύ γρήγορα) αντιλαμβάνονται την ευκαιρία ΚΑΙ οι ιδιοκτήτες της “ΑντιΜονιτοριακής” (που πρόσκειται στη Ν.Δ.), την ευκαιρία να σαμποτάρουν ΚΑΙ αυτοί την (κοινοφελή) προσπάθεια του blog-aggregator της “Μονιτοριακής”. Δίνουν λοιπόν ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ στους δικούς τους αρθρογράφους, να… ΜΗΝ επιτρέπουν ούτε και αυτοί στη “Μονιτοριακή”, να αναφέρεται στα δικά τους blog.

5) ΠΟΥ οδηγείται λοιπόν η “Μονιτοριακή”? Στο κλείσιμο, γιατί ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΗΚΕ το blog-aggregator, που εξυπηρετούσε πολύ κόσμο ΧΩΡΙΣ να περνάει τίποτε κομματικό (αφού είναι απλή λίστα blog), ούτε έφερνε κέρδη, αλλά... ΕΦΕΡΝΕ ΚΟΣΜΟ στην εφημερίδα.

6) ΠΟΙΟΣ χάνει, ΠΟΙΟΣ ζημιώνεται πραγματικά (εκτός της “Μονιτοριακής”)?

7) ΟΛΟΙ οι αναγνώστες της, δηλαδή σημαντικό τμήμα του ευρέος κοινού, που ΔΕΝ έχει πια σφαιρική και αντικειμενική πληροφόρηση, για τα νέα της μπλογκόσφαιρας.

ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.

Και τώρα, θα σας πω ένα… ανέκδοτο, γιατί ΣΑΣ ΠΑΩ (που διαβάσατε μέχρι εδώ)…
———

Επειδή είμαι ένα ασήμαντο, ανθελληνικό, μισαλλόδοξο
και παρανοϊκό σκουλήκι, που με το πρόσχημα της (δήθεν) ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΎΣ δημιουργικότητας, προσπαθώ να αποσπάσω την προσοχή όλων, κάνοντας μπούγιο, και τρώγοντας χαβιάρι, ναι, χαβιάρι, επιδεικτικά στα μάτια σας, για να ζηλέψετε τα αναμφισβήτητα ταλέντα μου, ΣΑΣ… απαγορεύω από τώρα και στο εξής να διαβάζετε ΑΥΤΟ εδώ το σχόλιο, καθώς και το πλέριο δημιουργικό μου έργο, που το έβαλα όλο σε ένα ΜΥΣΤΙΚΟ (για σας την πλέμπα) blog, το οποίο ΜΟΝΟ επιλεκτικά δίνω την άδεια σε ΔΙΚΟΥΣ μου (καρντάσηδες) blog-aggregators να εμφανίζουν. Ναι! Έτσι είναι τα πράματα, κυρίες και κύριοι…

Χμμμ…

τι είπατε? Εσείς που ΔΕΝ με διαβάζετε, εσείς που είστε σε… ΜΗ-ΕΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ blog-aggregator, ΠΩΣ θα μπορέσετε να λάβετε τέτοιας ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας… πνευματική τροφή (όπως αυτή που… μαγειρεύω εγώ);

Ε, λοιπόν, εσείς, οι αχρείοι… κλικαδόροι (και κλακαδόροι) του μόνιτορ, που κάτω από το πρόσχημα της ανάγνωσής μου θέλετε να με μειώσετε, κυρίες και κύριοι (άμα πεινάτε για Πνευματική Τροφή)…

ΦΑΤΕ τώρα ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ !!!!

Μάριος Αντουανέτιος Γεώργιος Στάθης (ο Α’)
Βασιλεύς της Ιντερνετίας
αυτοκράτωρ του ΠιπαΒυζιαντίου

Υ.Γ. ΔΕΝ θα σας πω τα δικά μου sites. ΔΕΝ σας πάω.
Σας πάει μόνον ο Χριστόδουλος, και ο Ομέρ Βρυώνης.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να απολαύσετε τώρα το πλήρες
"MONITOR CASE F.A.Q" (version 1):

http://www.geocities.com/omadeon/monitor.html

G.S.

Rodia είπε...

Συγγνώμη πρώτα πρώτα, εκ μέρους του κ. Γκούγκλη, για την εξαφάνιση των ονομάτων των πρώταων σχολιαστών.. Χάθηκαν στη μετακόμιση από τον παλιό στο νέο μπλόγγερ.. και γιατρειά δεν έχει το φαινόμενο.. το πάθαν' κι άλλοι...:-(((

Απαντώ στον τελευταίο σχολιαστή και λέω: ΕΙ-ΣΑΙ Α-ΠΙΣ-ΤΕΥ-ΤΟΣΣΣΣΣ!!!!:-)))
Ολόκληρη πραγματεία λέμε.. κάτι σαν σύγχρονη Ιλιάδα.:-ΡΡ

OMADEON είπε...

Νάσαι καλά Ροδιά'μ,
θυμήθηκα του Ελύτη το "Τρελλή Ροδιά"
(έτσι την είπανε, οι συκοφάντες...)
:)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
1) Latest version 2.02 of the (in)famous "MONITOR CASE F.A.Q.":
http://www.geocities.com/omadeon/monitor.html

2) NEW literary text "BEWITCHED":
http://www.geocities.com/omadeon/bewitched.html

3) REDUCTIO AD ABSURDUM (Λογικό Ευθυμογράφημα):
http://www.geocities.com/omadeon/absurdum.html

4) AD LIBIDUM (νέος σοβαρός και... αθάνατος διάλογος):
http://www.geocities.com/omadeon/absurdum.html

5) DATA MINING proposals στο blogging του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ:
http://www.geocities.com/omadeon/solutions.html


ΟΜΑΔΕΩΝ (και κλωτσηδόν... hehe)
Γιώργος Α. Στάθης
Υ.Γ. το κύριο προσωπικό μου site ξανα-ανέβηκε, μετά την... προσωρινή κατάρριψή του (από απειλές αγνώστων):
http://www.omadeon.com