Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2006

Ευχές μετά τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν




Μακάρι να καταργηθεί η θανατική ποινή

Μακάρι να πάψει η εκδίκηση ως "πολιτική" θέση

Η βία δεν πατάσσεται με βία

Αν θέλουμε κοινωνία Ανθρώπων με Αλφα κεφαλαίο,

~~ να μη δέρνουμε τα παιδιά (μας) ~~

~~ να μη δέρνουμε τις γυναίκες (μας) ~~

~~ να μη δέρνουμε -γενικώς ~~

~~ να πάψουμε να εκφραζόμαστε με βία -έστω και λεκτική ~~

Μακάρι αυτή η μακάβρια "είδηση" να είναι η τελευταία σε εισαγωγικά

Μακάρι η ροή του χρόνου να συνεχίζεται ομαλά

Αν ποτέ απαιτηθούν διακοπές της, να γίνονται για διαφημίσεις

Μακάρι να πλησιάσουμε λίγο ακόμα την Ανθρωπιά (μας)




ΣΗΜ. παρακαλώ, προσθέστε ό,τι νομίζετε, φεύγωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
(για την ώρα)

8 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Η βαρβαρότητα έχει ακόμα μεγάλο μέλλον μπροστά της....

Ό,τι κι αν ευχόμαστε εμείς...

Ανώνυμος είπε...

Καμιά σφαλιάρα στη σύζυγο χρειάζεται πότε πότε, ας κάνουμε μια εξαίρεση στους κανόνες ειρηνικής συμβίωσης που αναφέρεις :-ΡΡ

Λύσιππος είπε...

Η βία δεν είναι ανθώπινη επινόηση, υπάρχει σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο αυτού του πλανήτη.

Η συγχώρεση όμως εκείνου που πάραυτα βιοπράγησε απέναντί μας ή απέναντι σε άλλους απαιτεί ο δίνων την άφεση να είναι υπεράνω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν ένας ολόκληρος πόλεμος στήθηκε για να απομακρυνθεί ο Σαντάμ πάση θυσία, δεν υπάρχει περίπτωση αφέσεως.

Με βάση την ανθρωπιστική λογική θα έπρεπε να φυλακιστεί ισόβια. Με βάση την σύγχρονη λογική της εκκαθάρισης σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έπραξε κατά άλλων ανθρώπων, η δικαιοσύνη αποδόθηκε και μάλιστα, χωρίς βασανιστήρια.

Stelios Frang είπε...

Φίλε Λύσιππε, πολύ απλά τα βλέπεις και τα ερμηνεύεις τα πράγματα! Στο σύστημα της δικαιοσύνης δεν προβλέπεται μόνο ότι πρέπει να τιμωτηθεί ο δράστης [αν και για χριστιανούς, αναγεννημένους, θα έπρεπε να ισχύουν άλλη κριτήρια, αν ήταν ειλικρινής η αναγέννηση] πολύ σημαντικό σε μια δίκαιη δίκη είναι ο φυσικός δικαστής. Γιατίς λες υπάρχει ο όρος αυτός σε όλα τα δημοκρατικά συντάγματα;

Λες ότι το δικαστήριο που έστησε ο στρατός κατοχής, με ανώνυμους δικαστές λόγω φόβου, να ήταν ο φυσικός δικαστής για τον σαντάμ; Φαντάζεσαι ένα αντίστοιχο δικαστήριο στη γερμανοκρατούμενη Αθήνα που δικάζει αντιναζιστές "δράστες";

Ένα άλλο κριτήριο της δικαιοσύνης είναι η ισότητα: Γιατί οι Αμερικάνοι δεν επέβαλαν τόσες δεκαετίες δικαιοσύνη σε εγκληματίες, όπως ο Σαντάμ, που καταπίεζαν το λαό τους; Πού να τους απαρριθμώ τώρα, από τον Φράνκο μέχρι τον Πατακό, τους Τούρκους στρατιωτικούς και τον Πινοσέτ, μέχρι και τους πρόσφατους στην Ταϋλάνδη. Στη Βιρμανία (Burma λεγόταν κάποτε) υπάρχει ένα στυγνό στρατιωτικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες... Ενδεικτικά αυτά!

Να σου πω γιατί: Γιατί ο Σαντάμ ήταν συνεργάτης τους, μαζί επιτέθηκαν στους Κούρδους που απειλούσαν τα πετρέλαια της Μοσούλης, μαζί επιτέθηκαν στο Ιράν για να ανατρέψουν το καθεστώς που δεν τους επιτρέπει τον έλεγχο στα πετρέλαια, όπως παλιά ο Σάχης, μαζί έκαναν όλες τις δουλειές.

Όταν όμως άρχισε ο Σαντάμ να δουλεύει για δικό του λογαριασμό, του απάντησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως η κόζα νόστρα στη Νέα Υόρκη: Τον καθαρίζει γιατί η εντιμότητα μεταξύ μαφιόζων είναι η υψηλότερη αρετή.

Λοιπόν, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί οριστικά, όταν περάσουν από δικαστήριο (όχι στημένο, όπως αυτό του Σαντάμ) οι 2 Μπους, πατέρας και υιός, 3-4 υπουργοί, 5-6 στρατηγοί και φυσικά οι αντίστοιχοι Αγγλο-Δανοί και Αυστραλοί. Τα υπόλοιπα είναι ηθικολογίες για μικρά παιδιά...

Λύσιππος είπε...

Νομίζω ότι ήμουν σαφής και δεν τοποθετήθηκα πολιτικά, αντίθετα με την τοποθέτησή σου που βρίθει αντι-Αμερικανισμού. Δε με απασχολεί ποιός δίκασε το Σαντάμ, σημασία έχει ότι ένας δικτάτορας που βασάνισε επί 20 χρόνια χιλιάδες ανθρώπους εκμηδενίστηκε σε απλό άνθρωπο και εκτελέστηκε σχετικά γρήγορα. Για ρώτα τους Ιρακινούς που βασανίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν εν ζωή και ταίστηκαν ακόμη σε μηχανές πολτοποίησης!

Οχι, δε βγαίνω στους δρόμους να πανηγυρίσω το χαμό του ανθρώπου Σαντάμ. Την οριστική απομάκρυνση όμως ενός αιμοσταγούς δικτάτορα την επικροτώ.

Rodia είπε...

~~ Γατούλη, κομάτι απαισιόδοξο σε βρίσκω.. να πάψουμε να ευχόμαστε δλδ προτείνεις..?

:-)

~~ thripas, τα έχω σκεφτεί πολύ όσα γράφεις και έχω καταληξει (για την ώρα) πως το καλύτερο είναι να αρχίσει καθένας απο τον εαυτό του τη βελτίωση του κόσμου.. Οι επαναστάσεις είδα πώς ξεκίνησαν και πού καταλήξαν..

:-)

~~ ανώνυμε, νά'χεις χάρη που είσαι ανώνυμος!:-Ρ

~~ Λύσιππε, το καλοκαίρι μιλούσα με φίλους αμερικανούς οι οποίοι έβλεπαν περίπου με το δικό σου βλέμμα τα πράγματα.. Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση μάλλον εκεί πέρα -ή ίσως τόσο πολύπλευρη- που χάνει κανείς τ' αυγα και τα πασχάλια.. Δεν πρόκειται για αντιαμερικανισμό, για σαφή απόδοση των γεγονότων με τη σειρά που συνέβησαν πρόκειται.. Εχω παρακολουθήσει προσεκτικά τι συνέβαινε από παλιά (έχω και μια άλφα ηλικία λέμε..) και τι συνέβη πρόσφατα και συμφωνώ γενικά με το s.frang...

:-)

~~ s.frang, τα γράφεις απότομα και τρομάζει ο κοσμάκης!

:-)

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο μακαρίτης -πλέον- είχε αρχίσει τον εκσυγχρονισμό της χώρας του (πολλές ελληνικές τεχνικές εταιρείες δούλευαν εκεί πέρα ήδη από τη δεκαετία του '80) το μορφωτικο επίπεδο των ιρακινών ήταν πολύ ψηλό, ακόμα και σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες (υπήρχαν λαϊκές αγορές βιβλίων, ο μέσος πολίτης διάβαζε περί τα 10 βιβλία το μήνα και διέθετε μεγάλο ποσοστό από το εισόδημά του για τη μόρφωσή του.. αυτά από γαλλικό ντοκυμαντέρ που είδα πριν τον αμερικανοιρακινό πόλεμο)
Το ποτήρι ξεχείλισε -γνώμη μου- όταν οι επενδυσεις του Ιρακ αρχισαν να υποστηρίζουν το νεογέννητο ευρώ και δεν ξέρω αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν τόσο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ αν είχε απαρνηθεί τη Λίρα του.
κλπ κλπ, μπορούμε να γράφουμε για χρόνια και το κουβάρι να μη ξεμπερδεύεται, για τούτο έμεινα στο ευχολόγιο.

:-)

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω, μην τσακώνεστε ειδικά για τους Μπους, μα την Πέλε θα τους κανονίσουμε μια μέρα και θα τους πετάξουμε στους καρχαρίες. Εμείς μόνο έτσι καταδικάζουμε στην πατρίδα, το πρόβλημα είναι ότι ...πρόκειται για μεγαλοκαρχαρίες που τρώνε τους καρχαρίες μας και δεν θέλουμε να πάθουνε τίποτα τα ιερά αυτά ζώα. Έχουμε και θεό Καρχαρία. Λυπάμαι βέβαια αλλά υπάρχει πολλή περίεργη ενημέρωση στην Αμερική. Όλα άρχισαν μετά τον θάνατο του Λινκολν... ή μάλλον όχι.. αν δεν κάνω λάθος άρχισε με τον Κολόμβο! Βρε τι έπαθα νυχτιάτικα, με συγχωρείτε θα ανατρέξω στα αρχεία μου κι αν ξαναπαρουσιαστεί ζήτημα θα επανέλθω.

Ο Καθ'όλα άκακος Κανάκα Μακούα
που μόλις ήρθε από τον Πρέζα και δεν ξέρει που θα κατευθυνθεί γιατί ξέχασε το φακό στην καλύβα.

Stelios Frang είπε...

Ροδιά μου, σύντομα και περιεκτικά χωρίς περιττές φιοριτούρες τα γράφω! Το ευκολότερο που μπορώ να αντιμετωπίσω είναι βέβαια τους πολλαπλασιαστές της αμερικάνικης προπαγάνδας - προπαγάνδας υπέρ μιας πολιτικής που ευαισθητοποιείται επιλεκτικά και αυτόκλητα, χωρίς να τους έχει αναθέσει κανείς οτιδήποτε... χμμμ ναι, εκτός του θεού βέβαια, με τον οποίο συνομιλεί ο νυν εγκληματίας πολέμου στην Ουάσινγκτον... Είναι άραγε τυχαίο ότι όλοι οι μαφιόζοι δηλώνουν πιστοί στο θεό; Και ο Σαντάμ με το κοράνι στο χέρι εμφανίστηκε στην αγχόνη...

Και συγνώμη για τον αντιαμερικανισμό μου, δεν ήξερα ότι πρέπει νάμαι φίλος των δολοφόνων του στρατού κατοχής... Καιρός είναι να κατηγορήσουμε και τον Γλέζο για αντιναζισμό...