Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006

Μόλις τώρα δα χτύπησε το κουδούνι και άνοιξα



Ηταν μια γυναίκα που κρατούσε κατι χαρτάκια «είμαι ο έρανος της εκκλησίας της ενορίας σας» είπε «δεν έχω τίποτα» απάντησα «ούτε μισό ευρό;» ρώτησε συμπληρώνοντας «αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνους που δεν έχουν» έκλεισα την πόρτα χωρίς άλλη λέξη και έχασα την ευκαιρία να πολλαπλασιάσω την αξία ενός μισόευρου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φταίει που δεν έχεις καλόν οικονομικό σύμβουλο, περί εκκλησιαστικών ανοιχτοχεριών για ορθόδοξες κοιλοτροφαντιστικές μεθόδους.

Rodia είπε...

Αυτές οι δοαστρεβλωτικές τζιριτζάντζουλες όμως πιάνουν στα θρησκευόμενα φτωχαδάκια, που τα ξεζουμίζουν οι τραγοπαπάδες...
..τους παίρνουν το καρβελι και τους αντιγυρίζουν ψίχουλα -και ΑΝ..

Ανώνυμος είπε...

Και στην συνέχεια πείθωνται πως μια καλή πράξη σήμερα για τα Χριστούγεννα είναι να χτυπάνε τις πόρτες του κοσμάκη για να ελεήσουνε το θησαυροφυλάκιο της κάθε ενορίας "ΜΑΣ".

Τι αγαθοεργίες άραγε να κάνουνε; Να μοιράζουνε βίβλους στην αλλόθρησκη μειονότητα; Τουλάχιστον να είναι φτιαγμένες από γαλοπούλα.

Rodia είπε...

Τα συσσίτια χρηματοδοτούνται από δωρεές, δεν το ξέρεις; Οι έρανοι πάνε στην αρχιεπισκοπή, όπως και τα έσοδα απο τους δίσκους και απο εκει κάτι λίγο επιστρέφεται στις ενορίες.

Ανώνυμος είπε...

Με τις τόσες ελεημοσύνες των εκκλησιών έχουμε χάσει τον μπούσουλα.

Πληρωμένη πένα είπε...

Αν είναι να το βγάζανε σε ομόλογα του μισού ευρού για να έχεις και κάτι στο χέρι. Τώρα, τι κουπόνια και άσπρα άλογα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήμουν λίγο πιό αγενής από σένα Ροδιά, έχω σταματήσει να τους κάνω κηρυγμα βέβαια γιατί στου κουφού την πόρτα...Δέ μπορώ όμως, συγχίζομαι και δέ λυπάμαι καθόλου μα καθόλου τα ζωντόβολα τους θρησκόληπτους που νομίζουν πως τα ρουσφετάκια περνάνε και στον άλλο κόσμο, γιατί για την ίδια πελατεία πρόκειται, άει σιχτίρ!!
Και νομίζω πως άν υπάρχει Κύριος την ώρα της κρίσης θα αναγνωρίσει πως εγώ κι εσύ είμαστε λίγο πιό ειλικρινείς...

Rodia είπε...

Patsiouri, εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδω, που λέει και το άσμα!
..εμείς; εμείς λίπασμα για μαρουλάκια, αν έχουμε τύχη..
αυτό είναι ειλικρινέστερο!!! γνώμη μου, ε:-)

Ανώνυμος είπε...

Ναί, δίκιο έχεις, δυνητική ευκτική θα έπρεπε να βάλω, αυτοί που υποτίθεται όμως πως ΟΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΆΝΑΤΟΝ ΖΩΉ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΌΛΑΣΗ ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΑ ΔΈ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ???Δέν τους πάει 3 και 5 που παραβαίνουν τις 10 εντολές περισσσότερο από μάς τους άθεους?? Πώς χρωστάω εγώ δάνεια και φοβάμαι πως θα έρθει η τραπεζα και θα μου πάρει το σίτι?? Ένα τέτοιο πράγμα...