Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2006

Ναι, είναι ενοχλητικό να κλείνουν επιστημονικά ιδρύματα!


O N. Ago ζητά συγνώμη, για την ενόχληση! και ενημερώνει σε σχόλιο-έκκληση που μου έστειλε, για την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην Αλβανική Ακαδημία Επιστημών Academy of Sciences of Albania

Το σχόλιο:

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!

Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!

Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!

Φιλικά Ν.Ago



--------------------
ΣΗΜ. Καμιά χώρα δεν επιθυμεί να ανακατεύονται στα εσωτερικά της, όταν όμως πρόκειται για πόλεμο, διαφέρει το πράγμα. Η κατάργηση ενός πνευματικού ιδρύματος ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου. Η γνώμη μου είναι ότι ο πόλεμος εναντίον της Γνώσης και της Επιστήμης είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αρχικά, ο χαρακτηρισμός "ειδεχθής" για την πράξη αυτή της αλβανικής κυβέρνησης με ενόχλησε, δεν χρησιμοποιείται αυτή η λέξη παρά μόνο για εγκλήματα. Αν όμως τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, όπως ο Ν.Ago αφήνει να εννοηθεί, μάλλον η λέξη ταιριάζει απολύτως και στηρίζω την έκκλησή του, καταγγέλοντας με τη μικρή δύναμη αυτής της σελίδας το γεγονός.

5 σχόλια:

Πληρωμένη πένα είπε...

εδω ο δικος μας ο μαγκας έκλεισε το cultureguide και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και στην Αλβανία θα επενδύουν στον πολιτισμό των μπουζουκίων

Rodia είπε...

Διαμαρτυρηθήκαμε και γι αυτό, αλλά πέσαμε σε περίοδο.. αιχμής... Υπήρχαν πολλά προβλήματα βλέπεις τότε.. η υπόθεση του βιασμού και της φίμωσης του BlogmeGr, ενώ τώρα το μόνο ενδιαφέρον είναι ο ΟΤΕ, η ασφάλιση και τα.. Χριστούγεννα! :-Ρ

Εδώ η παλιά διαμαρτυρία

Πάντως, εμείς εδώ έχουμε προοδέψει: Δεν απαιτείται για μια παρόμοια πράξη ψήφισμα στη Βουλή, ο Υπουργός καθαρίζει μόνος του.

ΦΡΙΚΗ, ε

Agobooks είπε...

Το λιγότερο, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ταπεινά συγνώμη που, έκανα το θέμα γνωστό(μπορεί και άκομψα) σε άσχετο ποστ με το θέμα!

Oneiros είπε...

εδω ο δικος μας ο μαγκας έκλεισε το cultureguide
..και να 'ταν μόνο αυτό στα καθ' ημάς' τις παιδικές βιβλιοθήκες τις ξεχάσαμε;
Η παγκόσμια επέλαση του σκοταδισμού συνεχίζεται ακάθεκτη, με τα Βαλκάνια να πρωτοστατούν... so, what else is new?

n.ago, ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αποκλείεται να μαθαίναμε από τα ΜΜΕ την είδηση αυτή. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τα blogs ενοχλούν, και όχι τα φούμαρα περί "spreading lies through television".

Rodia είπε...

~~ N.Ago, ούτε ευχαριστίς ούτε συγγνώμες, ε
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες μια πληροφορία σημαντική!:-)

~~ Αστέρη, ευχαριστώ και σένα για τα περί βιβλιοθηκών :-) ιδέα δεν είχα πάρει! Μα.. τι συμβαίνει τελοσπάντων..???
(άσχετο: τι τρέχει με το σερβερ που φιλοξενεί τη "διακήρυξη για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο"..?)