Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

187-Η απαγόρευση του κ. blogger και τα Μυστικά του Βάλτου


Σήμερα ο κ. blogger μου απαγορεύει να σχολιάσω οπουδήποτε. Αποφάσισε φαίνεται να μου κάνει το δωράκι αυτό για να υποβοηθήσει την προσπάθεια απεξάρτησής μου.

Το ερώτημα περί των "Μυστικών του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα είναι: η δράση του βιβλίου σχετίζεται με τα χωριά του Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως απεφάνθη σήμερα ο κ. Αμυράς στην εκπομπή τη σχετική με το γύρο της Ελλάδας, ή με τη λίμνη των Γιαννιτσών στη Μακεδονία;

-----------
ΣΗΜ. ανεβάζω δυο-δυο τα posts για λόγους οικονομίας: στα 200 το ΝΑΤΟ καίγεται!

2 σχόλια:

suigenerisav είπε...

Προφανεστατα για τον Βαλτο των Γιαννιτσών-όπως ήταν τότε..
Στις αρχές του 20ου αι., πριν τα μεγαλα εγγειοβελτιωτικά έργα που μεταβαλλαν ριζικά την εικονα της ελληνικής επικρατειας.
Τότε που ο κάμπος ήταν εστία φυματίωσης και οι τεράστιες ελώδεις περιοχές σκεπασμένες με καλάμια εξελιχτηκαν σε αιματηρό θέατρο μιας περιεργης εθνοτικής συγκρουσης.
Τότε που Σλαβοφωνοι -κατα τεκμήριο- με διαφορετικές θρησκευτικές επιλογές εντάχτηκαν στους μηχανισμούς δύο δυναμικών εθνικών κρατών [Ελλάδα & Βουλγαρία], τα οποία διεκδικούσαν το μεριδιο τους από τη 'Μακεδονική Σαλάτα' της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας..

Rodia είπε...

Αυτό είναι προφανέστατο που λες, για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο ή τουλάχιστον έχουν ρίξει μια ματιά στην ιστορία. Η ένσταση και το ερώτημά μου έχουν να κάνουν με τον κύριο τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος απο τη θέση που κατέχει διαστρεβλώνει τα πράγματα.

Δεν θα με ένοιαζε αν το έλεγε οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος, το να το λέει φόρα παρτίδα όμως κάποιος -υποτίθεται σοβαρός- ο οποίος ενημερώνει (τρομάρα του!) μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.. ε.. είναι αποκαρδιωτικό...

Κάπου κάπου, χρειάζεται να κρατιούνται τα στόματα κλειστά όταν κάποιος δεν γνωρίζει, έτσι;

..άσε που και'γώ ακόμα -για ένα δευτερόλεπτο έστω- μπερδεύτηκα!..

:-) άτιμη τηλεόραση που παίζεις ρόλο σχολείου κιόλας:-Ρ