Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2006

το κύρος και πώς να το αποκτήσετε



Πάντως όχι με τον τρόπο του κ. Γρυσπολάκη, πρύτανη του Παν/μίου Χανίων, τον οποίο απεκάλεσε ο κ. Θάνος Βερέμης «σταυρωμένο» και «Τσε Γκεβάρα», επειδή έφαγε μια τούρτα καταπρόσωπο από τους φοιτητές του, καθώς αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.
Εδώ όλο το άρθρο: Θ. Βερέμης: Βρισκόμαστε σε πόλεμο ιδεών και η επίμαχη παράγραφος της ομιλιας του:

Τέλος, αποκάλεσε τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, που δέχτηκε πρόσφατα επίθεση με τούρτα από κουκουλοφόρους, «σταυρωμένο» και «Τσε Γκεβάρα», τονίζοντας, ότι «στις μέρες μας, έχει φτάσει και η απλή αξιοπρέπεια να είναι ηρωισμός»


Παρακάμπτοντας τον σχολιασμό των χαρακτηρισμών του κ. Βερέμη, θυμίζω ότι το κύρος ενός πανεπιστημιακού Δασκάλου αποκτάται με θάρρος, συζήτηση, μοίρασμα, και όχι με προσκλήσεις προς τα ΜΑΤ για να διαλύουν φοιτητικές συγκεντρώσεις, πράγμα το οποίο δείχνει -εκτός από τη δειλία- το χαμηλό ανάστημα του κ. πρύτανη.


Είθε ο κ. Βερέμης να μη διολισθαίνει στο μέλλον σε παρόμοια ατοπήματα, αν και ψυχανεμίζομαι πως ετοιμάζεται για διάδοχος του κ. Χρ. Γιανναρά -ως "σοφός" μέσα στις αντιφάσεις του.


5 σχόλια:

An-Lu είπε...

Από τη στιγμή που ο Βερέμης έχει γίνει μέρος του "συστήματος", είναι σχεδόν αναμενόμενο πως θα διολισθαίνει τοιουτοτρόπως....

Ανώνυμος είπε...

κύρος;
στην απόπειρα να δικαιώσεις τη μεταξική δικτατορία μάλλον χάνεται άρδην...

ATHENA είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ,
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΓΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ!

ΕΛΕΟΣ!

ΚΑΙ ΑΙΔΩΣ...

ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ, ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΥΣΤΕΡΕΙ...

S G είπε...

"το κύρος ενός πανεπιστημιακού Δασκάλου αποκτάται με θάρρος, συζήτηση, μοίρασμα, και όχι με προσκλήσεις προς τα ΜΑΤ για να διαλύουν φοιτητικές συγκεντρώσεις, πράγμα το οποίο δείχνει -εκτός από τη δειλία- το χαμηλό ανάστημα του κ. πρύτανη."

εγω νομιζα οτι το κυρος ενος πανεπιστημιακου αποκταται κανονατς την δουελια του, διδασκαλια και ερευνα.

Το οτι στην Ελλαδα ο πανεπιστημιακος αναγκαζεται να ασχολειται με συγκεντρωσεις, βανδαλισμους κτλ ειναι διαστροφη.

Και γενικα νομιζω ξεχνατε οτι και οι πρυτανεις ειναι ανθρωποι, δεν τους αρεσει να τρωνε τουρτες στην μαπα! ποιος εδωσε το δικαιωμα σε οποιονδηποτε φοιτητη να ριχνει τουρτες? αν αραγε ειχε ριξει ο πρυτανης την τουρτα τι θα λεγατε?

Rodia είπε...

~~ S G, δεν διευκρινίζεται στο ερωτημα "αν αραγε ειχε ριξει ο πρυτανης την τουρτα" πού ακριβώς να την είχε ρίξει. Απαντώ πάντως, στις δυο προφανείς(!!) περιπτώσεις:

1. αν την είχε ρίξει στους φοιτητές, θα έγραφα ότι παιδιαρίζει...
2. αν την είχε ρίξει στον κ. Βερέμη, θα επικροτούσα!

..κατά τα λοιπά, ως προς το κύρος δλδ, συμφωνώ.. ίσως δεν το εξέφρασα σωστά.. η δική σου πρόταση είναι σαφέστερη κι ευχαριστώ..
:-)