Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2006

φάσεις, αντιφάσεις, βιασμοί, παραβιάσεις, ΟΛΑ σε ΕΝΑ



...πρώτα ένα βιντεάκι για να πάρει μπρος ο νους...

τίτλος: Liakopoulos dictionary

(λιακουρικές λέξεις με αντίστοιχες επεξηγήσεις στη καθομιλουμένη)




Συνεχίζω με τις φάσεις του κωμικοτραγικού ειδυλλίου "Blogme ωρέ με χειροπέδες", που εξακολουθεί να παίζεται στις οθόνες μας. Επειδή τις παρακολουθούμε ανελλιπώς, προχωρώ στις αντιφάσεις που παίζονται από τα εφορμήσαντα trolls, διότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, σύμφωνα με την παροιμία. Βλέπουμε π.χ. ένα νικνέημ "αλήθεια, όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια" να σκορπίζεται δεξιά κι αριστερά παραπληροφορώντας και ψευδολογώντας ωσεί "συνομωσιολογία, και μόνο συνομωσιολογία" με ένα κείμενο σαθρό -τουλάχιστον- αλλά που μπερδεύει όσους δεν παρακολούθησαν το σίριαλ από την αρχή και, ως γνωστόν, η αρχή είναι τό ήμισυ του παντός.

Γράφει λοιπόν αυτό το ανώνυμο troll μεταξύ άλλων:

«Η φαινομενικά αθώα διαδικτυακή σάτιρα μιας ομάδας νέων ανθρώπων στο πρόσωπο ενός τηλε-"ευαγγελιστή"-πωλητή βιβλίων, εδώ και περίπου ένα χρόνο, δεν είναι και τόσο αθώα τελικά. Η ομάδα έμμεσα εξυπηρετεί συμφωνημένα εκδοτικά συμφέροντα γνωστού οίκου. Παραδόξως, υπάρχει και περίφημη εκδοτική ανακοίνωση στο διαδίκτυο που πέρασε απαρατήρητη (google for it, προσέξτε τα ψιλά γράμματα)
(....)
«Όσα γνωρίζω, τα γνωρίζω εκ των έσω, αλλά δημοσιογράφος δεν είμαι ούτε φιλοδοξώ να γίνω, ούτε πρόκειται να εκτεθώ δημοσίως διακινδυνεύοντας την εργασία μου. Ήδη εκτίθομαι καθώς τα στοιχεία του δικτύου της συνδεσής μου είναι εύκολα προσπελάσιμα από τους εργοδότες μου και δεν έχω κανένα προσωπικό κέρδος από την αποκάλυψη αυτή, ώστε να επιμείνω.»

Ισχυρισμοί που εύκολα καταρρίπτονται από μόνοι τους, δεδομένου ότι τα αφελή σχεδόν κείμενα του μηνυόμενου προδίδουν, εκτός από φόβο, άγνοια -τουλάχιστον- χειρισμού της υπόθεσης, που σημαίνει πως ούτε ένα δικηγόρο πεπειραμένο δεν μπορεί να προσλάβει, όχι "επικοινωνιακό σύμβουλο" όπως είδα κάπου γραμμένο, και συγχωρήστε με που δεν συγκράτησα από ποιον και πού ακριβώς.
..και γιατί δεν πας βρε "αλήθεια=ψέμμα" σ' ένα internet καφέ να ξαμολήσεις τα στοιχεία σου; λέμε τώρα.. Τρέμει ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη παίζουμε;

Πάμε στον βιασμό της Εύβοιας που συντάραξε το πανελλήνιο. Είδα και τον κ. Γεωργιάδη στην τιβι να υπεραμύνεται (φωνασκών και αυτός) υπέρ σχεδίου για τους πρόσφυγες, που σημαινει "να τους στρώσουμε στο κυνήγι" με δυο λόγια.

Την Υπόθεση "Αλεξ" της Βέροιας, διαδέχεται η "Υπόθεση βιασμού" της 16χρονης αριστούχου μαθήτριας, σημαιοφόρου και σκληρά εργαζόμενης, που έλαχε να έχει βουλγάρικη καταγωγή.

Αυτή την Ελλάδα θέλετε κύριε-Που-φωνασκείτε-Στα-κανάλια; Χάρισμά σας, δεν θα πάρω!

Του βιασμού έπονται σε σημασία, όσον αφορά την πραγματική/αναλογική αρτιμέλεια, οι παραβιάσεις κάθε τύπου, για όλα τα γούστα, όπως αναφέρει ο Προφήτης σε ιερόν βίδεον, το οποίον θα παρουσιαστεί μελλοντικώς.

Η άϋλη/ψηφιακή αρτιμέλεια της σκέψης, έχει υποστεί όμως ένα καίριο πλήγμα, παρ' όλες τις παρόλες του πρωθυπουργού μας και των υπουργών του στο φόρουμ για τη διακυβέρνηση του διαδικτύου.

Μετά από όλ' αυτά, καθένας ας βγάλει το συμπέρασμά του. Αποσύρομαι διακριτικά, υπενθυμίζοντας ότι δίκιο είχε ο Ποιητής: «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»



Α! κυκλοφόρησε νέο παράρτημα για κάθε ενδιαφερόμενο


4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ελληνες ειστε και φαινεστε.

An-Lu είπε...

Καλό μήνα μανούλα!
Για να δούμε τι θα δουν πάλι τα ματάκια μας!

ellinida είπε...

"που σημαίνει πως ούτε ένα δικηγόρο πεπειραμένο δεν μπορεί να προσλάβει, όχι "επικοινωνιακό σύμβουλο" όπως είδα κάπου γραμμένο, και συγχωρήστε με που δεν συγκράτησα από ποιον και πού ακριβώς"

Τον σύμβουλο επικοινωνίας εγώ τον πρότεινα , τα λοιπά δεν τα έγραψα εγώ , αλλά έγραψα σενάρια συνωμοσιολογίας .
Αν δεν μπορεί να προσλάβει ένα πεπειραμένο δικηγόρο , πόσο μάλλον έναν σύμβουλο επικοινωνίας , να μαζέψουμε εμείς να βάλουμε από την τσέπη μας γιατί τελικά αυτό το θέμα που όλους μας ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ κοντεύει να γίνει γραφικό με τα μισόλογα και τα ανεξήγητα και καλά δεν το συζητώ ... τις λάθος κινήσεις .

Rodia είπε...

~~ellinida, δεν πρόσεξα να γράφεις τέτοια σενάρια, πού τα έγραψες? ;-) άλλωστε αναφέρω ρητώς ποιο νικνέημ-troll τα γράφει..
Ο επικοινωνιακός σύμβουλος δικός σου είναι..??? φοβερή ιδέα!!! Σ' ευχαριστώ:-)) Τον χρησιμοποίησα για να ενισχύσω την άποψή μου για το πρόσωπο του φουκαρατζίκου... Γιατί, μη μου πεις ότι ένας καλοβαλμένος κύριος με τα όλα του συν οικονομοτεχνική υποστήριξη θα ήταν τόσο... ανορθόγραφος -τουλάχιστον! Ενα ΤΕΙ τον κόβω να έχει τελειώσει, ίσα ίσα για να ασκήσει το επάγγελμά του -νομίζω...

~~Γοργονίτσα, να δούμε να δούμε
να δούμε ο Νοέμβρης τι θα φέρει!..

~~ΠΡΕΖΑ TV, τι... μας βρίζεις τώρα..?.. :-)