Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

σκέψεις περί της διαμόρφωσης ενός μυαλού -1-


τι αιωρείται έξω από το μυαλό; μια ιδέα φευγάτη;




Οταν διατείνονται οι σολωμωνικές ότι η βρώση του μυαλού μιας γάτας που έχει βράσει ζωντανή μπορεί να σε κάνει αόρατο, δεν φταίνε αυτά τα ογκώδη βιβλία, αλλά απαιτούνται και ειδικά μυαλά τα οποία θα πιστέψουν αυτή τη μούφα.

Τα μυαλά αυτά καλλιεργούνται όχι από μάγους και μάγισσες, οι οποίοι τη δουλειά τους κάνουν, διασκεδαστές είναι οι άνθρωποι, όσο κι αν συχνά οι προθέσεις τους διαμορφώνονται προς την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των αφελών. Ποιος μπορεί εύκολα να αρνηθεί έναν έτοιμο μεζέ που του προσφέρεται στο πιάτο;

Τον έτοιμο αυτό μεζέ, το μυαλό που καταβροχθίζει πρόθυμα δήθεν γνώσεις σοφίας και υπέρβασης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, το κατασκευάζουν οι ακόλουθοι (με τυχαία σειρά αναφερόμενοι) εργάτες του φόβου και της στέρησης:

° Οι γονείς εκείνοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να είναι γονείς, είναι δλδ διαποτισμένοι από φόβο.

° Οι γονείς εκείνοι που στερούν το παιδί τους απο τη στοργή και την τρυφερότητα, την αποδοχή και την αγάπη, στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του ανθρώπου.

° Οι παπάδες, οι οποίοι στηρίζουν την εξουσία της θρησκείας στο φόβο του σατανά και λοιπών κακοποιών και ψυχοφθόρων στοιχείων. Χωρίς μάγους, διαβόλους και τριβόλους, οι παπάδες (και οι θρησκείες τους) είναι άχρηστοι.

° Η κάθε τύπου εξουσία, η οποία επιθυμεί ευκολοκυβέρνητα όντα και όχι ανθρώπους με ελεύθερο και ερευνητικό πνεύμα.

° Αρκετοί δήθεν δάσκαλοι, οι οποίοι χρειάζονται υπάκουους μαθητές, συνεχιστές του έργου τους, ενός έργου αποπροσανατολιστικού από τις επιστημονικές αλήθειες, έργου το οποίο διαιωνίζει τη φίρμα του δήθεν "δασκάλου" ή/και του κάθε τάχα μου "πνευματικού" ταγού.




(συνεχίζεται σύντομα με προσωπικές παρατηρήσεις και γεγονότα)

3 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

..."η βρώση του μυαλού μιας γάτας που έχει βράσει ζωντανή μπορεί να σε κάνει αόρατο".....

Χχχχχχχχχχχχχχχχχ.......

Απαράδεκτο

αν έλεγε 'σκύλου' το συζητούσαμε

Σ;)))))

Μαρίνα, έχω καταλήξει ότι το να είσαι επιρρεπής στο παραμύθιασμα είναι εγγενής ιδιότητα τούανθρώπινου εγκεφάλου (όταν υπάρχει)

Όπως επίσης εγγενής είναι και η τάση για μπαλαμούτιασμα και εκμετάλλευση των αφελών...

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

1.προσυπογραφω
2.μου κινησες την περιέργεια να διαβασω σολωμονικες

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

και τωρα που το σκεφτηκα , για φαντασου να "σκασει μύτη" κανένα "σολωμονικό" blog. λες να υπάρχει;