Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2006

ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..???..




Καπάκι στα της νομιμοποίησης της παιδεραστίας στην Ολλανδία (βλ. posts mindstripper και ΠΡEZA TV) ήρθε η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αντιτεθεί στο Δικαστήριο της Μ. Βρεττανίας που είχε δικάσει την υπόθεση ΥΠΕΡ της εργαζόμενης μητέρας η οποία είχε καταφύγει εκεί διότι λάβαινε 13.000 λίρες το χρόνο ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από άνδρες συναδέλφους της, λόγω του μειωμένου χρόνου εργασίας της εξαιτίας της φροντίδας των παιδιών της.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ!!!





ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ..?

Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (για την ώρα) ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ..?

ΓΙΑΤΙ Ο "ΚΑΛΟΣ" ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΕΤΑΙ (δεν διολισθαίνει) ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ..?



16 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν είναι εχθρότητα εναντίων των γυναικών και των παιδιών...

Είναι φιλαργυρία...
Ιδιότητα δηλαδή που ανήκει σε σιχάματα

An-Lu είπε...

Και μετά λένε: "Κάντε παιδιά"...
Πως βρε @#**$ες; ΠΩΣ;

An-Lu είπε...

A! ξέχασα! στο "σαλόνι" εχω αφήσει την πρόσκληση κάποιων άλλων γυναικών και παιδιών .....

Ανώνυμος είπε...

Κι όχι μόνο αυτό. Τέτοιες αποφάσεις κρύβουν στο σκεπτικό και την πεποίθηση ότι είναι φυσιολογικό ο άντρας να μην μοιράζεται αρμοδιότητες και δουλειές στο σπίτι καθώς και στην ανατροφή των παιδιών του.
Αίσχος.

- είπε...

Έχεις κάποιο link για την απόφαση ή την είδηση;

Rodia είπε...

Πολύ καλή παρατήρηση.
Δυστυχώς, η Ελληνική Υπηρεσία του BBC έχει κλείσει. Εψαξα στο in.gr και αλλού, αλλά δεν βρήλα τίποτα. Παρ' όλ' αυτά ανέβασα το ποστ μήπως έχει κάποιος άλλος κάποια φαεινή ιδέα για το πού μπορεί να βίσκεται αυτή η συγκεκριμένη είδηση που άκουσα χθες το βράδυ σε Δελτίο Ειδήσεων έγκριτου τηλεοπτικού σταθμού.

:-) Συνήθως βάζω να 'παίζει' το δελτίο της ΕΤ1, αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρη πως την άκουσα εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο φαλλοκρατισμός ποτέ δεν υποχώρησε. Τώρα ξαναγίνεται χυδαιότερος. Πιστεύω πως το ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών είναι μια βραδυφλεγής βόμβα που στο σύντομο μέλλον θα εκραγεί.

Σταυρούλα είπε...

Τύφλα να ΄χει ο Μεσαίωνας, έτσι όπως πάμε!!

Rodia είπε...

ΕΜΠΡΟC ΟΛΟΤΑΧΩC ΠΡΟC ΤΑ ΠΙCΩ!!!
Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕCΑΙΩΝΑ...

(που λέει και ο Προφήτης) βοήθειά μας...

+ευλόγησον+

Ανώνυμος είπε...

Σαν ν'ακούω πάλι τις κλασικές φεμινίστριες που πολυ ορθά το είχαν
προβλέψει: το ρολόι θα πάει πίσω...
πολύ πίσω... ίσως στην εποχή της γεωργικής επανάστασης...

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί απορείτε:
Στον καπιταλιστικό μας (ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε) οικονομικό σύστημα, δεν έχει θέση κάποιος που δεν δουλεύει ψυχή τε και σώματι για το καλό της εταιρείας.
Πως τολμάτε κυρίες μου (και ενίοτε κύριοι) να θεωρείτε ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από το καλό της εταιρείας που σας δίνει το ψωμίσας και συχνά το παντεσπάνι σας;(σ΄ευχαριστώ, ω εταιρεία)
Εκεί λοιπόν στη Β Εθνική.
Πάντως αποκαλύπτεται ότι οι γυναίκες την πατήσαμε:
Σήμερα πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε οι σούπερ άνθρωποι: Και με όλα τα προσόντα ενός τυπικού ανδρικού προτύπου στο χώρο της κοινωνίας και της δουλειάς αλλά και τέλειες σύζυγοι, συναρπαστικές ερωμένες, αφοσιωμένες μητέρες, σταθεροί χαρακτήρες για να στηρίζουμε παιδιά και συντρόφους, νηφάλιες, γλυκομίλητες...
Το κορίτσι λάστιχο δηλαδή...
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άντρας μπορεί να διεκδικεί, συγχίζεται, φωνάζει ή εκφράζει δυναμικά την άποψή του, ενώ όταν μια γυναίκα κάνει το ίδιο είναι υστερική, αγάμητη ή κακογαμημένη, τσιρίζει, είναι αντρογυναίκα κλπ. κλπ.

Rodia είπε...

Σκέφτομαι πως ίσως οι εταιρείες θέλουν να εξωθήσουν τα πράγματα στο απροχώρητο ώστε να μοιραστεί το κράτος τη "χασούρα" τους από τις "αντιπαραγωγικές" ώρες εργασίας της γυναίκας. Αλλωστε, όταν η γυναίκα απασχολείται με την οικογένεια (παιδιά, σύζυγο, γέροι γονείς, αδέλφια, κλπ αδύναμα μέλη της ευρύτερης οικογένειας) παράγει κοινωνικό έργο και αυτό αρνείται να πληρώσει ο (κάθε) εργοδότης.

Η αλήθεια είναι ότι το επιπλέον της συμβατικής εργασίας έργο το οποίο παράγει η γυναίκα, αφορά το κοινωνικό σύνολο, είναι δλδ προσφορά προς την κοινωνία -ΚΑΙ το κράτος- εφόσον καλύπτει σχετικές ελλείψεις ή απρόβλεπτα.

Παλιά υπήρχε ο Σύλλογος της Ελληνίδας Νοικοκυράς (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι καλά) ο οποίος διεκδικούσε σύνταξη για τη γυναίκα που έγραφε η ταυτότητά της ως επάγγελμα "οικιακά". Την διεκδίκηση αυτή την κορόιδευαν παλιά ακόμα και γυναίκες, τόσο βαθειά είναι γραμμένη στο γονίδιό μας, φαίνεται, η τάση για ανιδιοτελή προσφορά. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι το σημείο της εκμετάλλευσης, υπάρχει ένα χάος που χρειάζεται γεφύρωμα. Σε ένα κόσμο όπου όλα αποτιμούνται σε χρήμα, πόσο άραγε κοστίζει μια (ανθρώπινη) ζωή..???..

:-)

Rodia είπε...

Γεωργία, αν υποννοείς την "ανάγωγη" συμπεριφορά της Β. Τριφύλλη με την τελευταία σου φράση, απαντώ: Αμάν πια με τη βιτρίνα που σκεπάζει τη σαπίλα και την κενότητα! Ετσι μού'ρθε να φωνάξω την ώρα που έβλεπα απανωτές επαναλήψεις της δικαιολογημένης έκρηξής της «Πάρ'τους τα σώβρακα Βάσια!!!» εννοώντας ΚΑΙ εκείνους που έδειχναν το συμβάν απανωτά, για να το εμπεδώσουμε -ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν εννοούσα την κ. Τριφύλλη, τό έχασα αυτό το επεισόδιο γιατί δεν παρακολουθώ και πολύ τηλεόραση, το έγραψα για μένα...
Γενικά δεν είναι καλό να τα παίρνουμε, και τα τελευταία χρόνια κατάφερα να τιθασεύθω κάπως την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά άμα είσαι γυναίκα δε στο συγχωρούνε καθόλου...
Δεν είπε κανείς αγάμητο έναν άντρα που τα παίρνει και ωρύεται, γιατί βλέπεις κυριαρχεί η άποψη πως της γυναίκας η διάθεση εξαρτάται από το αιδοίο της, λες και οι γυναίκες ζούμε μόνο για να απαυτωνόμαστε...
Και βέβαια είναι αντριλίκι να τα παίρνεις και να τα λες έξω από τα δόντια, αν είσαι αρσενικός...
Όχι δεν είμαι ανύπαντρη, ούτε χωρισμένη, είμαι μάνα με δυο μεγάλα παιδιά και σύζυγο...
Και συγγνώμη για τη διπλή ανάρτηση του προηγουμένου σχολίου, λάθος...

- είπε...

Η πραγματική διάσταση του θέματος αποδείχτηκε τελικά διαφορετική.

Στο σχόλιο του stfriday σε αυτήν τη συζήτηση στις Αμπελοφιλοσοφίες θα βρείτε links για την απόφαση και σχετικές με αυτήν ανακοινώσεις.

Rodia είπε...

neTpen, ευχαρίστησα ήδη το stfriday στον τόπο όπου με έστειλες. Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι πρέπει να αμφισβητούμε και τα δελτία ειδήσεων. Στο γόνατο γράφονται/μεταφράζονται φαίνεται.