Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

ΔΕΝ ενοχλεί ένα Blog μοναχό, οι ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Blogs ΕΝΟΧΛΟΥΝ




Ενα Blog μοναχό τι να κάνει το καημένο; Παλεύει στα κύματα του διαδικτύου και ποιος το χέζει -μετά συγχωρήσεως. Οταν όμως τα Blogs συγκεντρώνονται σε Κοινότητες, όπως π.χ. αυτή του monitor, τότε αλλάζει το πράγμα. Φυσικά, το monitor, το Kinja, και ένα πλήθος άλλων weblog guides, είναι απλοί μπλογκοσυλλέκτες, μπλογκοευρετήρια.. Αν το Google π.χ. είναι κάπως σαν το ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ του ΟΤΕ, το monitor είναι σαν την προσωπική μου ατζέντα με τα τηλέφωνα των φίλων ένα πράγμα.

Οποιος έχει ένα Blog διαλέγει πού θα το εντάξει ώστε να έχει κάποια στοιχειώδη αναγνωσιμότητα, αν δεν επιθυμεί να παραμένει χύμα στο κύμα. Αλλωστε, το Blogging αποκτά σημασία μέσω της αναγνωσιμότητας. Διαφορετικά, θα γράφαμε στα κρυφά και στα μουλωχτά στο τραπέζι της κουζίνας μας.

Η ένταξη των Blogs σε συλλογικά ευρετήρια, αποκτά νέα διάσταση, με το σχηματισμό δυναμικών Κοινοτήτων. Οι Bloggers "γνωρίζονται" διαδικτυακώς και αναγνωρίζονται μεταξύ τους μέσω κωδικών τρόπου γραφής, κλπ στοιχείων. Αυτό τους ισχυροποιεί, ή τουλάχιστον νοιώθουν να ισχυροποιούνται -όπως στο παραμύθι με τις εφτά βέργες που δεν σπάνε μαζί- και αναπτύσσουν ευθύ και, συχνά, τραχύ λόγο όταν διαπιστώνουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας.

Καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του και για τα θέματα που τον απασχολούν, βρίσκει ανταπόκριση σε άλλους ενδιαφερόμενους για παρόμοια πράγματα, κοινωνεί, διαμαρτύρεται, επικροτεί, επαινεί, αναζητεί, οπωσδήποτε εκφράζεται...

Οποιαδήποτε θεματολογία και αν αναπτύσσεται σε ένα Blog, δεν απαγορεύει και την έκφραση διαμαρτυρίας, με οποιοδήποτε τρόπο, είτε αυτή εκφράζεται σατιρικά, είτε επιθετικά, είτε αδύναμα και παρακλητικά, κλπ κλπ. Μέσα στην κοινωνία ζούμε, ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, το είπε κι ο Αριστοτέλης.

Με την επίθεση λοιπόν ΕΝΟΣ (μόνον ΕΝΟΣ) "δημοσίου προσώπου" (σιγά τα ωά τώρα! ΠΟΙΟ πρόσωπο δημόσιο είναι ισχυρότερο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό ή τον Αρχιεπίσκοπο?) τέθηκε σε λειτουργία ο διωκτικός μηχανισμός, και μάλιστα προς τη λάθος κατεύθυνση: ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ BLOGGER!!!

Οχι ότι επικροτώ φυσικά την δίωξη Bloggers που εκφράζονται δυναμικά με όποιο τρόπο θέλουν και γουστέρνουν, με σάτιρα ή και με βρισίδια, άλλωστε ΕΝΑ πράγμα έχει μείνει στο φουκαρά τον ανθρωπάκο για να διαμαρτυρηθεί, ο ΛΟΓΟΣ. Οποιος επιθυμεί στόματα ερμητικά κλειστά, αυτιά να μην ακούν και μάτια να μη βλέπουν, οδηγεί τη σκέψη μου σε σκιερά μονοπάτια καθόλου δημοκρατικά -εκτός αν έτσι έχουμε καταντήσει πλέον, παρ' όλο που ψηφίσαμε πριν λίγες μέρες.

τελικά...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ..?

ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..?

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ..?

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΙΧΤΗΚΕ

ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΩ

σμουτς!:-) σε όλους

5 σχόλια:

funEL είπε...

Περί μηνύσεων ο λόγος.
Το θέμα είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν με απειλές και εκφοβισμούς ακόμα και προγραφές – επικηρύξεις.
Κατά τη γνώμη μας το ποιός είναι ο μηνυτής του blogme.gr είναι ... «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ...». Ήδη έχουμε αποστείλει μέιλ στον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο για να μας πληροφορήσει ποιό είναι αυτό το επίμαχο blog και ποιός είναι ο θιγόμενος μηνυτής διότι επισήμως εμείς δεν ξέρουμε τίποτα (κανένα πρόσωπο «θιγόμενο» δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας ποτέ καθ οποιονδήποτε τρόπο, εκτός εάν λαμβάνουμε υπ όψη ανώνυμες απειλές επικηρύξεις κλπ κλπ).
Σε περίπτωση που είναι ο τηλεβιβλιοπώλης κ. Δημοσθένης Λιακόπουλος (κάτι που μας αφορά άμεσα*) τότε ... ... ... σχολιάστε εσείς


Παραθέτουμε ελάχιστο κομμάτι των πιο πρόσφατων απειλών επικηρύξεις κλπ στο δικό μας μπλογκ

true: EKEINOΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ FUNEL. H ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ. 10000 EURO.
27 Sep 06, 16:10
TRUE: ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο FUNEL ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ 10000 EURO, ΣΤΟ 2310521010. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
27 Sep 06, 16:09
TRUE: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ GOOGLE NA ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ FUNEL ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ
27 Sep 06, 16:08
WARLORD: FUNEL ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
27 Sep 06, 16:01
GAMER: FUNEL ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΙΑΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΩΡΑ
27 Sep 06, 20:06
TRUE: ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ?


Και φυσικά είμαστε δίπλα στο κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο σε κάθε περίπτωση. Η απειλή και η χειραγώγηση της ελευθερίας της έκφρασης είναι συλλογική και συλλογικά πρέπει να αντιδράσουμε. Η μέθοδος είναι γνωστή διαίρει και βασίλευε. Ας μη περάσει η γνωστή παγίδα του αποδιοπομπαίου τράγου.
O στόχος είναι ο ο blogger που σατιρίζει και όχι η σαρθρή κατηγορία (που προφανώς θα καταπέσει στα δικαστήρια)
Ο φασισμός είναι στη πόρτα μας. Θα κλείσουμε ακόμα μια φορά τα μάτια μας?
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.


ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ (που είναι ήδη εδώ?)


* φυσικά, κατά τη γνώμη μας, λίγο νοιάζει τον κ. Λιακόπουλο (εάν και εφ όσον είναι ο μηνυτής) η έκβαση της υπόθεσης στα δικαστήρια. Τον νοιάζει να βρει ΠΟΙΟΣ τον σατιρίζει... μετά έχει αυτούς άλλους τρόπους να τον εκπολιτίσει αλά Πούτιν, εκτός δικαστηρίων δυνατά και ελληνικά... πάντα κατά τη γνώμη μας φυσικά.

artois είπε...

Aυτή λες πως είναι η έννοια της κοινότητας;

Και ποιο είναι το χαρακτηριστικό της κοινότητας του "monitor";

Η "ικανότητα" των μελών της να διαθέτουν υπολογιστή και να γνωρίζουν πληκτρολόγηση;

Μήπως να κάναμε μία προσπάθεια να ξανακατακτήσουμε τις χαμένες έννοιες;

Rodia είπε...

..η διατύπωση "εν δυνάμει κοινοτητα" σε καλύπτει Αρτουά;..

Ολα εν τη γενέσει είναι ακόμα στο διαδίκτυο, μη το ξεχνάμε, ε


ΕΜΠΑΙΝΕ funEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rodia είπε...

Ηδη, η κινητοποίηση αρκετών μπλογγερς για την υποθεση του Αντωνη (που δεν τον γνωριζω) είναι ένα σημάδι συσπείρωσης μιας αγελης σε κοινοτητα.. κανω (πάλι) λαθος..?

artois είπε...

... προοδεύουμε

Μια μικρή προσπάθεια ακόμα;
:-)