Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2006

προς τα πού δείχνει η πυξίδα ή 5 τόποι προς αποφυγή




Μακριά από τα 1.600 παιδικά μπουφάν που διατέθηκαν από το ZARA, που έχουν πάνω τους πυξίδες περιέχουσες ορυκτέλαιο χαμηλού ιξώδους, το οποίο -αν καταπωθεί- προκαλεί χημική πνευμονία, μια σπάνια και επικίνδυνη ασθένεια. Τα παιδικά αυτά μπουφάν πουλήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2005 και Ιανουαρίου 2006. Το Δελτίο Ειδήσεων που ανέφερε το γεγονός, έμεινε στο να προτρέπει τους (τυχόν αγοραστές) γονείς να αφαιρέσουν την πυξίδα από τα μπουφανάκια και.. "ουδέν κακόν".. "χωρίς πυξίδα είναι ακίνδυνα" είπε ο εκφωνητής. Διερωτώμαι αν οι γονείς θα ξαναψωνίσουν από ένα εμπορικό κατάστημα το οποίο δεν φροντίζει να μαθαίνει τι είδους προϊόντα πουλάει και αν κάποιος θα ΜΗΝΥΣΕΙ τους εμπόρους που αποσκοπούν στενά στο κέρδος διαθέτοντας στην αγορά ανεξέλεγκτα επικίνδυνα είδη. Ομολογώ ότι θα με συγκινούσε, έστω και ως διαφημιστική καμπάνια, αν η επιχείρηση ΖΑRA καλούσε τους 1.600 πελάτες να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ (με άλλα, χωρίς επικίνδυνα πρόσθετα) ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΕ (ή χωρίς, με ξηλωμένες δλδ) ΤΙΣ ΠΥΞΙΔΕΣ.

Μακριά από τα 392 προϊόντα γάλακτος, τα οποία παράγουν 114 εταιρείες, που διαθέτουν στην αγορά το προϊόν που ονομάζεται "γάλα" και έχει ημερομηνία λήξης από 5 ημέρες έως 12 μήνες, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο καταναλωτής να διαλέξει τι "γάλα" θα ψωνίσει. Με όλο το θάρρος, αυτό το προϊόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑ -τουλάχιστον όχι το γάλα που γνωρίζαμε ως τώρα. Βρίσκω εντελώς υποκριτική την αναφορά στη "δυνατότητα του καταναλωτή" επειδή είναι αδύνατο να γνωρίζει ο καταναλωτής ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ οι συσκευασίες γάλακτος, ούτε ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ. Το τί γράφουν τα κουτιά ή τα μπουκάλια συσκευασίας του προϊόντος, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Δυσπιστώ, και όχι χωρίς λόγο.

Μακριά από τη δήλωση εκπροσώπου του Υπ. Οικονομικών "αύξηση της ανάπτυξης σημαίνει αύξηση της κατανάλωσης, γι αυτό θα αυξήσουμε τις συντάξεις". Επειδή νομίζω ότι αυτή είναι μια δήλωση η οποία ωθεί προς μια ΨΕΥΤΟΑΝΑΠΤΥΞΗ, και επειδή η αναφορά περί αύξησης των συντάξεων είναι επίσης ψευδής μια και η φορολογία που επιβάλλεται όχι μονάχα εξανεμίζει την αύξηση αλλά ΜΕΙΩΝΕΙ τις συντάξεις, απαντώ στον κ. εκπρόσωπο ότι δεν δέχομαι να με κοροϊδεύουν -και μάλιστα τόσο άτσαλα. Δηλαδή, τι εννοεί; Οτι το 1€ επιπλέον που θα δώσει τη μέρα με το ένα χέρι (αλλά θα πάρει 35-50€ με το άλλο χέρι) θα κάνει τους συνταξιούχους πλουσιότερους ώστε να καταναλώνουν περισσότερο και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη; ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ; Μη τρελλαθούμε κιόλας! Εκτός αν εννοούσε ότι με την αυξημένη φορολογία θα αυξηθεί το περιεχόμενο του κρατικού κορβανά και, βεβαίως, οι συνταξιούχοι θα είναι οι κυρίως συνεισφέροντες -όπως πάντα. Την ΑΝΑΠΤΥΞΗ όμως δεν βλέπω...

Μακριά από το "όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείτε" του κ. Τσιτουρίδη. Τη στιγμή που το δηλώνει αυτό ο κ. Τσιτουρίδης, μου είναι αρκετό για να καταλάβω ότι είναι ψέμμα. Με δουλεύει χοντρά, κατά τη λαϊκή ρήση. Αν μεταφράσω τη μικρή φράση, προκύπτει ότι "όλα θα πάνε όσο χειρότερα γίνεται, ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ". Θα ανησυχούμε κ. Τσιτουρίδη, μείνετε ήσυχος.

«Μακριά από πορείες με αστυνομικούς που κρατούν τις ΚΛΕΙΔΟΘΗΚΕΣ τους στην υψωμένη γροθιά τους». Αυτό μάλλον ήταν το μήνυμα του κ. εκπροσώπου τους, ο οποίος δικαιολογούσε τ' αδικαιολόγητα με τις δηλώσεις του σε παράθυρα της τιβι -τηλεφωνικώς. Ντρέπομαι για την κατάντια της αστυνομίας, η οποία κυνηγά διαδηλωτές δασκάλους και ιερές εικόνες (η εικόνα της Παναγίας της Ελωνας βρέθηκε με βάση την εξομολόγηση του ρουμάνου κλέφτη στον ιερέα παπα-Ηλία της περιοχής) και όχι κακοποιούς. Η σύλληψη του κ. κακοποιού που σύντομα θα ξαναδραπετέψει, δεν με ικανοποίησε καθόλου. Θέλω να συλληφθούν ΑΜΕΣΩΣ οι δολοφόνοι του μικρού Αλεξ (Βέρροια) και του νεαρού ποδοσφαιριστή (Ακράτα)


8 σχόλια:

petalida είπε...

Ασίγαστη η Ροδιά!

Η ΖΑRA ειναι ερασιτεχνες και ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται την συστολή του κουρασμένου ελληνα.

Αντί για προιόντα ψευδογάλακτος θα πρέπει να αρχίσουμε να προτιμάμε γνήσια επαρχιακά προιόντα και να συγκροτήσουμε ένα δίκτυο διακίνησής τους στη χώρα.

Η Υποκρισία και η Πολιτική ήταν πάντα στενές φιλενάδες.

Δεν καταλαβαίνω το θέμα ΚΛΕΙΔΟΘΗΚΗ.... I 'm missing something here....

Unknown είπε...

Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να μαζευτούμε να τους λιθοβολήσουμε όλους μαζί....

Μας υποτιμούν και έχουν ξεπεράσει τόσο πολύ τα όρια που οποιαδήποτε τιμωρία είναι θεμιτή...

Rodia είπε...

~~Το θέμα "κλειδοθήκη" ανέκυψε όταν εντοπίστηκε αστυνομικός που είχε περασμένο στη γροθιά του ένα μεταλλικό εξάρτημα, σαν σιδηρογροθιά και το κινούσε απειλητικά εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών. Σε Δελτία Ειδήσεων, όπου κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος τους, είπε ότι αυτό είναι ένας κρίκος από αλουμίνιο και χρησιμοποιείται ως κλειδοθήκη και δεν είχε τπτ το μεμπτόν η νέα θέση που βρήκε γι αυτόν ο αστυνομικός. Τα πλάνα από τη διαδήλωση με τον εν λόγω αστυνομικό με την "κλειδοθήκη" παίζανε αλλά ο εκπρόσωπός τους εξακολουθούσε να δικαιολογεί...

~~Οχι, δεν χρειάζεται να κάνει κανείς το νταή. Φτάνει να κρατάμε σε εγρήγορση τη συνείδησή μας.. να μη την αφήνουμε να κοιμάται ήσυχη...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα είπες! Χώσε χώσε χώσε!
Ε μα πια!

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα απλά κρύβανε την υποκρισία τους, τώρα γίνανε και τσαμπουκάδες. Η διαφθορά έχει πάρει μεγάλο θάρρος, ηρωϊκό θα έλεγα.
Πρόσφατα,
Γνωστός προτείνει σε διαφόρους γνωστούς του - ανάμεσά τους κι εγώ - να πάρουν "εύκολα" 9 χιλ.ευρώ μέσω των επιδοτήσεων της Ε.Ε. τα 3 χιλιάδες από αυτά στις τσέπες των μεσαζόντων,
Συνομιλητής προτείνει σε γνωστό μου φθηνό laptop που προμηθεύει τελωνιακός με μακριά χέρια. "πες μου την μάρκα που θες. Δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνεται εγγύηση."
Τα νεύρα μου τεντώνονται απίστευτα. Θυμάμαι τα πακέτα κόμιξ που δεν φτάσανε ποτέ στα χέρια μου από το εξωτερικό. Τα χέρια μου σφίγγουν το τραπέζι αλλά είμαι "καλό" παιδί.

petalida είπε...

Μάλιστααααα.... Δεν έχω βλέπεις τη χαρά να παρακολουθώ ελληνκά δελτία ειδήσεων πλέον.

Rodia είπε...

Για όποιον δεν έχει την ευχαρίστηση να παρακολουθεί Δελτία Ειδήσεων, ένα λινκάκι από εφημεριδα που κάλυψε φωτογραφικά (7 Οκτ. 2006) το θέμα:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=11816324

..εμείς προηγούμαστε.. χχε.. :-)

Rodia είπε...

Θέλει μαστοριά μεγάλη να παραμένει κάποιος καλό παιδί fairysmoke.. Σε παρακαλώ, μη χαλάσεις, ε

:-)

..ομιλώ (γράφω ντε!) εκ πείρας..