Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2006

Μάλλον φταίει το... νερό !!!



Με ανησυχεί (και με τρομάζει ώρες ώρες) η αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, μαθητών και δασκάλων. ΑΝΤΙ παρά ΜΑΖΙ. Την εποχή που καταργήθηκαν οι ΕΔΡΕΣ πίστεψα ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε δρόμους ευνοϊκότερους για τους νέους. Τώρα αρχίζω να θυμώνω.

Σήμερα, όπου στρίψω και όπου κοιτάξω, το μάτι και το αφτί μου αντιλαμβάνονται έναν άτυπο ΠΟΛΕΜΟ μεταξύ φοιτητών-καθηγητών.

Δεδομένου ότι δε γίνεται να ρίξουμε το φταίξιμο στους νέους αφού ΕΜΕΙΣ τους καθοδηγούμε, ΕΜΕΙΣ έχουμε την υποχρέωση να τους δείξουμε/διδάξουμε, ΚΑΙ τρόπο ζωής, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.. Τι είναι άραγε αυτό που φταίει για ό,τι συμβαίνει..???

...και καταλήγω: Μάλλον φταίει το νερό!..

Ποιο νερό; Το νερό που πίνουμε, το νερό της κολυμπήθρας, το νερό που κουβαλούσαν οι νεροκουβαλητές στο μύλο; Δεν ξέρω, το ψάχνω.


Κατά τα λοιπά, γνωρίζουμε -ως έλληνες φυσικά- πώς να λύσουμε ΟΛΑ τα διεθνή ζητήματα, συζητούμε με πολλή σοβαρότητα θέματα όπως η παγκόσμια ειρήνη, η ανάκαμψη της οικονομίας του λεγόμενου τρίτου κόσμου, και πολλά άλλα βαρύγδουπα.

8 σχόλια:

. είπε...

θα καταλήξω τελέιως σπαστική να μιλώ για τη σχολή μου, αλλά θα το ξανακάνω!

οι καθηγητές που γνώρισα ήταν ανοιχτά, υπέροχα μυαλα (οι περισσοτεροι), όσοι ανοίξαμε τ αυτιά μας και μας ενδιέφερε το αντικέιμενο, νιώθαμε θαυμασμό, οικειότητα κ μας ενέπνεαν τρομερά, αγαπιόμασταν βασικά.

Στις πορείες το καλοκαίρι είμασταν όλοι μαζί, μια ομάδα. Δε μπορώ να περιγράψω πώς νιώθω για κάποιους καθηγητές μου, α΄σχετα αν δεν συναψα σχεσεις με κάποιον πιό προσωπικές (εννοώ να γνωριζόματσε καλά).

Νιώθω τρομερά τυχερή που άκουσα από αυτούς τους παιδαγωγούς πράγματα φρεσκα, ζητήματα αλλαγης, προβληματισμούς, που έμαθα έμπρακτα ότι στο μάθημα ο δασκαλος μιλάει λίγο και τα παιδιά πολύ, και ότι ο δασκαλος ο μη κομπλεξικός δε νιώθει ανώτεροσ απο τους μαθητές.

Αλλά σε άλλες σχολές, οι καθηγητές είναι κολημένοι και συντηριτικοί μέχρι αηδίας, εκεί νομίζω δεν υπάρχει ούτε αγάπη ούτε θαυμασμός.To πανεπισ΄τημιο πρέπει να είναι μπροστά απ την κοινωνια.

kyrallina είπε...

Το νερό Ροδιά είναι η μοναδική εξήγηση για όλα αυτά!
Το έχω πάρει απόφαση εδώ και χρόνια.

Stelios Frang είπε...

"Την εποχή που καταργήθηκαν οι ΕΔΡΕΣ πίστεψα ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε δρόμους ευνοϊκότερους για τους νέους."

Εγώ είχα πάντα την εντύπωση ότι η επίθεση στο χειμερινό ανάκτορο της έδρας είχε στόχο να γίνουν κάποιοι τσάροι στη θέση του τσάρου. Όταν (νόμισαν ότι) έγιναν, ακολούθησαν κι αυτοί ακριβώς τα ίδια βήματα.

Οι αλλαγές σε ένα θεσμό δεν αποτελούν θέμα προσωπικής επιλογής κάποιων φωτισμένων, αλλά ανάγκη που προκύπτει από τα κοινωνικά δεδομένα. 'Αλλαξε κάτι στην ελληνική κοινωνία ώστε να επηρεαστούν προς το καλύτερο οι θεσμοί?

Unknown είπε...

Ερώτημα:

Υπάρχει καθηγητής που μπορεί να αντιπαλέψει τον λάθος δρόμο που δίνει το σπίτι ή την πλήση εγκεφάλου του εύκολου lifestyle που γίνεται από όλα τα ΜΜΕ και την ίδια την πολιτεία;

Δεν υπάρχει έχθρα ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές. Τα "του καίσαρος στον καίσαρα" δεν είναι έχθρα, είναι αξιολόγηση και αξικρατεία.

Rodia είπε...

Ανεβάζω νέο ποστ με τις επιστολές του κ. Τάκη Κωνσταντόπουλου, οι οποίες στάλθηκαν ως σχόλια στο προηγούμενο ποστ , ώστε να ενημερωθεί καλύτερα ο κόσμος για το τι συμβαίνει. Η διαφορά του Πνεύματος του Νόμου από το Γράμμα του, εξακολουθεί να ταλανίζει την Παιδεία -δυστυχώς.

Unknown είπε...

Πάντως αυτά φανερώνουν σάπιο σύστημα (σε απίστευτο επίπεδο) αλλά όχι έχθρα καθηγητών/φοιτητών. Άλλωστε και μέσα σε αυτές τις επιστολές ο Κωνσταντόπουλος κάνει ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει τον δρόμο για τον πάτο και κανείς δεν τους σταματά.

Rodia είπε...

Ο πολύς κόσμος, ιδίως όσοι δεν έχουν παιδιά που σπουδάζουν, δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση του συστήματος αλλά μεταφράζει τα δρώμενα σε αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών.

..αλλά πάλι.. η κατάσταση και το σύστημα δεν είναι απρόσωποι εφιάλτες.. Κάποια πρόσωπα ορίζουν, κατευθύνουν, συστηματοποιούν αυτή την πραγματικότητα.. Ετσι δεν είναι..?..

..και.. η εξουσία δεν ασκείται ερήμην των πολιτών, όποια θέση και αν κατέχουν (ή δεν κατέχουν) οι πολίτες.. Νομίζω δλδ..

:-)

Katerina ante portas είπε...

Το τρελλό νερό rodia μου..