Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2006

Εκλογές στα λαγούμια της Μυρμηγκούπολης



Εδώ Μυρμηγκούπολη! Εδώ Μυρμηγκούπολη! Σας μιλάει ο αυτόματος ανακοινωτής εκλογών, το μηχάνημα που αγοράστηκε και τοποθετήθηκε για χάρη σας στο χωράφι αυτό όπου βρίσκεται η κατασκαμμένη πόλη σας. Αγαπητοί μυρμηγκουπολίτες και μυρμηγκουπολίτισσες, σε λίγες μέρες θα κληθείτε να ψηφίσετε το Δήμαρχο της αρεσκείας σας. Κουβαλείστε τα σποράκια σας και βάλτε τα στη κάλπη και προσοχή: όχι κάλπικα παρακαλώ. Να είναι μικρού έως μετρίου μεγέθους για να χωράνε να περάσουν από τους υπόγειους διαδρόμους. Να είναι φουσκωτά, γεμάτα ουσία, απαγορεύονται τα τζούφια. Σε περίπτωση παράβασης αυτού του κανόνα, η ψήφος είναι άκυρη και τα σποράκια πάνε στην εξωτερική αποθήκη να τα φάν' οι αρουραίοι και οι χορτοφάγες νυχτερίδες -αν υπάρχουν.


Εδώ Μυρμηγκούπολη! Εδώ Μυρμηγκούπολη! Μετά την απόθεση του σπόρου στην κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι δέκα για όλη την επικράτεια της μυρμηγκούπολης και κάθε ψηφοφόρος έχει δυο επιλογές, δηλαδή ψηφίζει δύο υποψηφίους. Επειδή όμως δε γίνεται να κουβαλάει δυο σποράκια τη φορά, η ψηφοφορία θα γίνει σε δυο δόσεις: μια τη μία Κυριακή και μια την επόμενη. Ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα σποράκια θα χριστεί Δήμαρχος από τον Αρχιμηρμύγκαρο. Οι μήρμυγκες που θα μετρούν τα σποράκια, παρακαλούνται να μη τα τρώγουν αλλά να τα συγκεντρώνουν στις αποθηκευτικές περιοχές του κάθε υποψηφίου, ώστε να είναι δυνατή και νέα καταμέτρησή τους σε περίπτωση ενστάσεων.

Εδώ Μυρμηγκούπολη! Εδώ Μυρμηγκούπολη! Ο αυτόματος ανακοινωτής εκλογών σας εύχεται σε καλή μεριά να πάει το σποράκι σας, να βγει Δήμαρχος που να μη κρατήσει για τη πάρτη του όλα τα σποράκια των ψηφοφόρων και να σκεφτεί τους αδύναμους αδελφούς σας. Το κείμενο που αναμεταδίδεται γράφτηκε από ομάδα ανηλίκων μυρμηγκουπολιτών, ώστε να μη περιλαμβάνει προωθητικά συνθήματα υπέρ ουδενός υποψηφίου, να είναι ουδέτερο κατά το δυνατό. ΟΒΕΡ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν φυτεύουμε κανά δέντρο λέω'γω;;;