Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2006

ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΧΑΡΡΥ!



Πριν από πολλά χρόνια (15-20) είχα την ευκαιρία να οργανώσω την παραγωγή μιας εκπομπής για παιδιά νηπιακής ηλικίας στην ΕΤ2, όπως λεγότανε τότε το δεύτερο κανάλι που κληρονόμησε την ΥΕΝΕΔ. Μου είχε προταθεί από φιλικό πρόσωπο που ήτανε στα μέσα και στα έξω της τιβι εκείνης της περιόδου.
Πήγα λοιπόν σε μια φίλη εξαίρετη νηπιαγωγό με πολλές περγαμηνές και εκλεκτό δυναμικό από νέους ευφάνταστους ανθρώπους, και συζητήσαμε το θέμα. Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να πλησιάσουμε τον κ. Χάρρυ Κλυνν και να του ζητήσουμε να συμμετάσχει στην εκπομπή για ένα εικοσάλεπτο της ώρας περίπου, μια και λογαριάζαμε σε 40 με 45 λεπτά τη συνολική διάρκεια της εκπομπής.
Ο κλήρος έπεσε σε μένα να τον αναζητήσω και να συζητήσω μαζί του, όπως και έγινε. Τηλεφώνησα στο "Δελφινάριο" όπου εργαζόταν, ζήτησα τον κ. Τριανταφυλλίδη και μου είπαν να ξανακαλέσω σε μισή ώρα ακριβώς. Ξανακάλεσα και συνομίλησα με έναν ευγενέστατο και σοβαρό κύριο, ο οποίος μου δήλωσε πως είναι όνειρό του να κάνει κάτι για παιδιά. Οταν του εξήγησα τι θέλαμε από εκείνον και τον διαβεβαίωσα ότι το εικοσάλεπτο θα το διαχειριστεί ο ίδιος όπως θέλει και πως του έχουμε εμπιστοσύνη, απάντησε ότι πολύ φοβάται μην απορρίψουν όλη την προσπάθεια εξαιτίας της συμμετοχής του. Δεν πονηρεύτηκα αμέσως και πήρα τη φίλη μου τη νηπιαγωγό να της πω τα ευχάριστα νέα: Ο Χάρρυ Κλυνν δέχεται!
Μετά από 2-3 μέρες πήγα στο κανάλι με τα προσχέδια και συνάντησα τον/την παράγοντα που μου είχε ζητήσει την παιδική εκπομπή. Η κατάπληξή μου δεν περιγράφεται όταν συνάντησα μια κάθετη άρνηση και μια ψύχρα όταν αναφέρθηκα στο όνομα του λαϊκού καλλιτέχνη. Ευχαρίστως να γίνει δεκτή η εκπομπή, αλλά χωρίς το Χάρρυ Κλυνν.
Φυσικά, έφυγα μαζί με τα προσχέδια και εγκατέλειψα την ιδέα εντελώς. Μισά πράγματα δεν γίνονται. Γίνονται; Ντράπηκα τόσο πολύ που ούτε καν τηλεφώνησα στον Χάρρυ Κλυνν να τον ενημερώσω για το πόσο δίκιο είχε και δεν ξαναέκανα παρόμοια σχέδια, να εμπλακώ με ραδιόφωνα και τηλεοράσεις δηλαδή. Ηταν η τελευταία φορά που μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί και στη χώρα μας να υπάρχει αξιοκρατία.. ή μάλλον η προτελευταία! Ξαναεπιχείρησα πάλι σε άλλο τομέα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστοριούλα...

Ανεβάζω τη διακήρυξη του Χάρρυ Κλυνν, ελπίζοντας να μη κρυφτεί πίσω από το "κύριος Τριανταφυλλίδης", να κάνει πράξη τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και να ξεχάσει τη λεξούλα "ΘΑ" στη δισκογραφική δουλειά του.



Σε μια δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία οι πολίτες δεν είναι μόνο υποκείμενα υποχρεώσεων, αλλά και φορείς δικαιωμάτων. Προσωπικών και συλλογικών. Ο συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» δεσμεύεται να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμά του που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων κατοχυρώνοντας θεσμικά τις υποχρεώσεις του Δήμου στο δικαίωμα του πολίτη:

Να ζει σε περιβάλλον καθαρό, ήσυχο και ασφαλές.
Να έχει πρόσβαση για τα παιδιά του στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα προγράμματα της απογευματινής δημιουργικής απασχόλησης.
Να έχει υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας του από τα Δημοτικά Κέντρα Υγείας και τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς.
Να έχει χώρους και προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού.Να έχει βοήθεια και υποστήριξη στα γηρατειά, στη φτώχια και στην αρρώστια.
Να αντιμετωπίζεται ισότιμα και με σεβασμό, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία ή ιδιαιτερότητα.
Να ενημερώνεται για τον τρόπο που ο Δήμος διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει.
Να διατυπώνει τη γνώμη και την κριτική του και να μετέχει στις αποφάσεις που τον αφορούν.
Να έχει παροχή δημοτικών υπηρεσιών τουλάχιστον αντίστοιχων με τα χρήματα που καταβάλει ως δημότης, ως καταναλωτής και ως φορολογούμενος πολίτης.

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)



Δοξάστε με! Μακάρι να μπορούσα να συμβάλλω Χάρρυ, αλλά είναι δύσκολο να μεταγραφώ, έτσι μετατοπίζω το βάρος της ψήφου στους αναγνώστες που είναι συνδημότες σου.

Εθνος ανάδελφον! Εμ, έτσι που καταντήσαμε με τους ανάδελφους κυβερνώντες, καλά να πάθουμε! Αυτοί τ' αγγέλου τους νερό δε δίνουν, που λένε, τους μικρομεσαίους, τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους θα κοιτάξουνε; ε?

Γρανίτα από τζατζίκι! Να δούμε πόσο θα μοσχοβολάει σκορδάκι μετά τα αποτελέσματα.. ή θα μείνουμε με την εσάνς λεμόνι;

Μαλακά πιο μαλακά! Μακάρι να πέσουμε στα μαλακά αυτή τη φορά...

Πατάτες! Και πατάτα να είναι η προσπάθεια, αξίζει τον κόπο.. ή όχι..?

Ραντεβού με την Εισαγγελία; Ε, καιρός ήταν! Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και τα μυαλά στα κάγκελα...



Μήπως ήρθε η ώρα να μπει ο Χάρρυ από το παράθυρο, τώρα που οι πόρτες έχουν κλείσει για τα καλά για όλους εμάς τους αδύναμους; Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε στα έδρανα της εξουσίας μια καθαρή λαϊκή μορφή; Σαν τον Ηρακλή, στο περίπου, που καθαρίζει την κόπρο του Αυγεία; Μήπως Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα; Λέω.. μήπως..?



-----------------------------
ΣΗΜ. Οι εικόνες από εδώ, εδώ, και εδώ.
Οι σελίδες του Χαρρυ εδώ, και εδώ.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι που λες αραγμένος στον ακάλυπτο και πίνω το φραπεδακι μου με τις 99 ζάχαρες .
Και τότε όλα αυτά που παιδί με έκαναν να γελάω σαν παιδί και σαν νέος με πληγώνουν σαν ψηφοφόρο .
Κάπου έπρεπε να πάει και αυτός , με την αριστερά, με την δεξιά, με το Πασόκ εγώ Μαρινάκι μου θα έλεγα να μην παει πουθενά να μείνει με μας που τον αγαπάμε με το ...γέλιο.

Rodia είπε...

Μα.. με μας νομίζω ότι κατεβαίνει..
Δεν διέκρινα κάποια γνωστή σημαία..
..κάνω λάθος Φάντη μου..??? Πάλι..???

Ανώνυμος είπε...

Πόσο «μας» είναι ο Μεϊμαράκης Μαρινάκι μου δεν ξέρω.
Αυτό που ελπίζω είναι ο Γκαούτσο Κώτσο να μην γίνει Γκαούτσο ΓΚΟΡΤΣΟ(Σ)

Rodia είπε...

Μεϊμαράκης είπες; Σίγουρα; Είμαι λίγο μακριά από κόμματα κι αποκόμματα.. Πού το γράφει αυτό; Δεν είδα πουθενά ΝΔ..
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ γράφει. Αν στηρίξεις αυτό που γράφεις, κατεβάζω αμέσως το πόστιον τούτον.

Ανώνυμος είπε...

Αστήρικτα δεν λέω κάτι πότε Μαρινάκι μου.

Εφημερίδα Τα ΝΕΑ Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2006
( Αντιγράφω )

«Σαρκ» ...

Η μεγάλη πλειονότητα των κυβερνητικών προτίμησε και φέτος το μπαρ - ρέστοραν «Σαρκ» στην Αρετσού. Πέρασαν από εκεί Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Σάββας Τσιτουρίδης, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - αλλά και ο Πέτρος Μολυβιάτης. Από το «Σαρκ» - που έχει ελληνικά σουξέ - δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που συνέφαγε στο εστιατόριο «Ωκεανίς» με τον υποψήφιο της Ν.Δ. για την Καλαμαριά Χάρρυ Κλυνν.

MainMenu είπε...

είναι φαίνεται επιδημία, την κόλλησε ο κ. Χαρρυ από τον κ.Μίκυ αλλά είχε γερά αντισώματα κι έκανε μια δεκαετία να του εκδηλωθεί.

Καλημέρα Ροδιά:)

πάντως δικαίωμα του καθενός να ανήκει όπου θέλει. Εγώ θα πρότεινα να μην κατεβεί το ποστ γιατί αναφέρεται στον άνθρωπο και τον τιμά

Rodia είπε...

Το αφήνω το ποστ απείραχτο, θα αφαιρέσω τα υποστηριχτικά μπανεράκια μονάχα. Σκέφτομαι μήπως είναι κάτι σαν τη 5η φάλαγγα.. να πολεμάει την εξουσία απο τα μέσα δλδ.. Ασε που μπορεί επιτέλους να τον δούμε και στην τιβι.

..αλλά.. η τιβι είναι κράτος εν κράτει πάλι.. ΟΥΦΦΦΦΦ..

Rodia είπε...

Ιδίως αυτός ο Τσιτουρίδης μου ανάβει τα γλομπάκια λέμε!
Εστειλα ερώτημα και περιμένω απάντηση. Να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Έλεος με τον Χάρρυ Κλυν.

Κατεβάστε τον από το βάθρο που γκρέμισε μόνος του. Με τι εγγυήσεις ένας αποτυχημένος εδώ και μια δεκαετία κωμικός κατεβαίνει για δήμαρχος σε μια πόλη που δεν τον αγαπάει και τόσο όσο θέλει να πιστεύει.

Από κουκουέ ΝΔ;;;;;

Νόμιζα ότι η σχετική αλλαξοκωλιά ήταν λίγο ντεμοντέ πια.

enteka είπε...

το ότι τον υποστηρίζει η ΝΔ (πασόκ και κκε τον απέρριψαν) είναι για μένα ένα άλφα πρόβλημα. όμως mcfly αυτό δεν σβήνει καλές αναμνήσεις, κι ούτε θα' πρεπε.
Κι αν βγει, μακάρι να κάνει αυτό που λες Ροδιά, να 'κυβερνήσει' με φαντασία -κι όχι να βολέυει τα τοπικά στελέχη του κόμματος.
:)

enteka είπε...

(τσιτουρίδης sucks)
Επίσης, Ροδια, θενκς που μοιράστηκες την εμπειρία σου από την ΕΡΤ της εποχής που επιβεβαιώνει αυτά που έγραψα στο ποστ μου. Κρίμα να μην γίνει η εκπομπή εκείνη.
:)

Rodia είπε...

Αν αποδειχτεί ότι κάνει το σκαμνάκι στη ΝΔ... θα πληγωθώ πολύ.. αλλά..
..αφήστε με να ονειρεύομαι βρε παιδιά! στο κάτω κάτω δεν είπε τπτ για τανκς..

Ανώνυμος είπε...

Mε το συμπάθιο Μαρινάκι αλλά θα το πω. Σάτιρα-κριτική, με την καθεστωτική πολιτική είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες, βρίσκονται πάντα σε μια σχέση σύγκρουσης
Όσοι πέρασαν τις γραμμές έγιναν γραφειοκράτες, ωφελιμιστές, λαμόγια, άχρηστοι, και κυρίως αχρείαστοι..

Rodia είπε...

Tora bre Fanti 8eleis na balo ta klammata..? e..?
...fevgo dromaios...

Rodia είπε...

Το λάθος τελικά είναι ότι κρεμόμαστε από ένα Μίκη, ένα Νιόνιο, ένα Χαρρυ, ένα Τζιμακο. Από όποιον αρθρώνει αντίθετη φωνή στη βια της εξουσιας. Χωρίς να σκεφτούμε ότι άνθρωποι είναι ΚΑΙ αυτοί. Χωρίς να προσπαθήσουμε να φωνάξουμε, καθόμαστε και ακούμε λες και παίρνουμε το φάρμακό μας και ησυχάζουμε που υπάρχει κάποιος που έχει τα κότσια και "τους τα λέει". Και όταν ένας ένας αποκαμωμένοι αποχωρούν οι μαχητές, μια και δε βρίσκεται αντίκρυσμα στο κόπο τους, να φωνάζουν και να εκθέτουν τα κακώς κείμενα δλδ, τότε ξυπνάμε και ωρυόμαστε για το "πώς εκατάντησαν" να προσκυνάν τους εξουσιαστές. Χωρίς να σκεφτούμε (πάλι) ότι εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης για τη βαρυεστημάρα τους ή για την απλή τους επιθυμία να ζήσουνε ΚΑΙ εκείνοι σαν άνθρωποι, να δούνε άσπρη μέρα, έξω από τα κουτάκια που τους τοποθετήσαμε για να απαλύνουμε τις δικές μας αμαρτίες.

ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ
ΑΜΑΝ ΠΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

..πριν πολλά πολλά χρόνια, περηφανευόντουσαν εκείνοι που υπογράψανε στη Μακρόνησο και βολεύτηκαν καλά καλά.. για εκείνους που "στάθηκαν στο ύψος τους παρά τα βασανιστήρια και δεν υπογράψανε".. και όταν βγήκαν οι έρμοι δεν είχανε βρακί να φορέσουνε και ζητιάνευαν μια δουλίτσα από το "κόμμα" (ένα είναι το κόμμα) και ζούσανε με τη δόξα του ΜΗ υπογράψαντος.. Σεμνοί; Παληκάρια; Ιδεολόγοι; Βλάκες; Ιδεολόγοι βλάκες; Τυφλοί; Κουφοί; Οπως το πάρει κανείς...

Είχα γνωρίσει ένα δήμαρχο που βγήκε για ανήκεστο βλάβη και θυμήθηκα μερικές ιστορίες και δεν είμαι σίγουρη πως κολλάει αυτό το σχόλιο, αλλά πατάω το κουμπί και το στέλνω. ΞαναΟΥΦΦΦΦΦΦΦ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις κι άδικο.

Η σειρά μου να τα πω για τον Χάρρυ.

Αύριο.

ovi είπε...

Νιώθω σαν να πέφτω από τον ουρανό ή καλύτερα από το βόρειο πόλο και έχω ενάντιων μου το ότι δεν ζω στην Ελλάδα αλλά θα μου επιτρέψετε μερικές παρατηρήσεις.

Η όποια σύγκριση με τον Μίκη είναι μάλλον άδικη. Ο Μίκης είναι η ενσάρκωση της Βυζαντινής μουσικής και όσοι γνωρίζουν από μουσική καταλαβαίνουν τη μοναδικότητα του, είναι ο άνθρωπος που έκανε ανθρώπους στη Χιλή και την Αργεντινή να κλάψουν, είναι ο θρύλος της μουσικής για τους Γερμανούς που στη σταύρωση του ματώνουν, είναι αυτός που έκανε την πιο γνωστή Φιλανδή τραγουδίστρια να αφιερώσει τη ζωή της στο έργο του. Και αυτά δεν είναι τίποτα γιατί ο άνθρωπος ξέχωρα από τα μικροπολιτικά μας και μισαλλόδοξα πολλές φορές αισθήματα είναι κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας με τους Λαμπράκηδες.

Ο Μίκης είναι άνθρωπος των ακραίων συναισθημάτων όπως ακριβώς είναι και η μουσική του, όπως ακριβώς και η τρίτη συμφωνία του μιας και χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν ο Μίκης δεν είναι μόνο του Μπιθηκότση. Όταν ο Μίκης μπήκε στη φυλακή και ήταν για εκτέλεση τραγουδούσε και συνέθετε και όταν ο Αντρέας του λάβωσε αυτό το κώδικα ηθικής που έχει δεν υπήρχε τίποτα άλλο γι αυτόν να κάνει από το να πάει με τη ΝΔ για να πολεμήσει τον ορατό του εχθρό, και μην ξεχνάμε ότι αυτός ο ίδιος σε μια εποχή που το πιθανότερο οι περισσότεροι να μη θυμάστε ήταν που είπε το Καραμανλής ή τανκς, κάτι που δεν θα τόλμαγε κανένας να πει για τον εθνάρχη.

Ο Χαρυ Κλυν από την άλλη είναι ένα πολύ τοπικό φαινόμενο και πάλι για όσους τον θυμούνται από τα παλιά ήταν το παλικαράκι που έφυγε για την Αμερική να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει αυτό που έβλεπε στις ταινίες. Με την επιστροφή του αποφάσισε ότι θα γινόταν ο Woody Allen της Ελλάδας και μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε και τα χρόνια περάσανε και με τα λεφτά που απέκτησε αποφάσισε να εκπληρώσει και κάποια πολύ προσωπικά του όνειρα, όπως τα βιβλία, τα ποιήματα και οι πίνακες του. Γιατί λοιπόν κριτήριο του ανθρώπου έγινε το ότι εκπλήρωσε τα προσωπικά όνειρα του και έκανε λεφτά; Μήπως όταν όλοι μας κάνουμε κανένα φράγκο παραπάνω τρέχουμε στους δρόμους και το μοιράζουμε; Το ότι κάθεται στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που έβριζε σημαίνει ότι σταμάτησε να τους κοροϊδεύει; Πολύ χειρότερα, μέσα από τέτοιας μορφής κριτικές μήπως κάνουμε ότι και η αλεπού; Τα κάνουμε κρεμαστάρια; Μήπως τελικά ο αγαπημένος της Θεσσαλονίκης (και παρακαλώ μην πείτε τίποτα, κάποιοι τέλος πάντων τον εκλέγουν με αυτά τα ποσοστά που βγαίνει) ο Ψωμιάδης είναι καλύτερος;

Συγνώμη για το σεντόνι, δεν ήθελα να γίνω ο υπερασπιστής ούτε του Θεοδωράκη που όπως είπα η ίδια η ιστορία πολύ περισσότερο η παγκόσμια ιστορία πέρα από μισαλλοδοξίες τον δικαιώνει, ούτε του Κλυν που τον κρίνουμε χωρίς να προσπαθήσουμε να τον καταλάβουμε, ήθελα να υπενθυμίσω τι χάνουμε από τον ίδιο τον εαυτό μας και σε τι ισοπέδωση έχουμε έρθει.

Ευχαριστώ και πολλά φιλιά από τη παγωμένη πια Φιλανδία!!!

Rodia είπε...

Ξέρεις Ovi, ίσως να μη θέλουμε να δεχτούμε να καταρρέουν οι μύθοι που έχουμε πλάσει για ορισμένους εξαίρετους ανθρώπους.. να μη θέλουμε να τους δούμε ισοπεδωμένους από τον οδοστρωτήρα της πολιτικής...
Αλλά πάλι, αυτός ο οδοστρωτήρας θα λειτουργούσε ΑΝ ψηφίζαμε ΟΛΟΙ κατά συνείδηση και όχι κάτω από δήθεν τάχα μου "πιέσεις" και ελαφρομυαλιά..?

Πρόσεχε μη πουντιάσεις, ε

σμουτς!:-)

kokorman είπε...

Αν ήμουν δημότης θα ψήφιζα Χάρρυ Κλύνν ακριβώς με το κριτήριο που είχε θέσει ο ίδιος.

"Στις επόμενες εκλογές δε θα ψηφίσω αυτόν που θα κάνει το μεγαλύτερο καλό για τη χώρα, αλλά αυτόν που θα κάνει το μικρότερο κακό".

Δεν είμαι σίγουρος ότι μέσα στο σαθρό πολιτικό σύστημα το οποίο πολέμησε και πολεμήθηκε από αυτό, ο Χάρρυ σαν μόνος κούκος θα φέρει την άνοιξη. Τουλάχιστον ας καταφέρει να γίνει μια αλκυωνύδα μέρα στη βαρυχειμωνιά. Ο χρόνος θα δείξει.

Μετά τιμής,

+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+

Rodia είπε...

Σκέφτομαι ότι στο κάτω κάτω του το χρωστάμε σε ανταπόδοση του γέλιου που χάρισε και νομίζω πως δε θα το προδώσει αυτό το γέλιο.
..τι χρωστάμε στο Τσιτουρίδη π.χ. που ούτε στο περίπτερο θα στελναμε για τσιγάρα;..

MainMenu είπε...

ωραία τα είπε ο ονι...goodmorning!!!

Unknown είπε...

Όσοι γνωρίζουν δε δίνουν συμβουλές και όσοι συμβουλεύουν δε γνωρίζουν…

Rodia είπε...

Ευχαριστώ Χάρρυ για την απάντηση, έστω και... σιβυλλική!
Καλή συνέχεια:-)