Σάββατο, Αυγούστου 26, 2006

προκλητικές διαφημίσεις



Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων ωθούν τον έλληνα να αναπτύσσει τα ήδη αρνητικά χαρακτηριστικά του ως οδηγού και ενισχύουν τη μάγκικη συμπεριφορά στο δρόμο.

Μια και το "μπαμπά μη τρέχεις" έχει αποτύχει να δρα ως αποτρεπτικό, καταθέτω την Πρόταση: Ενα σηματάκι σε όλους τους καθρέφτες όπου θα υπάρχει η φράση "Το αυτοκίνητο είναι όπλο, σκοτώνει".


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πα να φωνάζουμε... το μάρκετινγκ θα γίνεται όσο γίνεται καλύτερο (χειρότερο κατά τη δική μου άποψη) και οι οδηγοί χειρότεροι (κατά την άποψη όλων - παραδόξως!)

Unknown είπε...

Α ναι, το άλλο μεγάλο πρόβλημα, κανένας πλέον δεν αντιλαμβάνεται ότι το αυτοκίνητο είναι φονικο όργανο και εμ' πας περιπτώσει εργαλείο και όχι διασκέδαση...

Τί να πεί κανείς σε μια κοινωνία που κάνει μαθήματα και θεωρεί την παιδεία μέσο για την απόκτηση διπλωμάτων και όχι ... παιδείας....

Αλλά η διαστρεύλωση της αλήθειας βοηθά πάντα τους άπληστους...

Rodia είπε...

Τι μάρκετινγκ και διαστρέβλωση παιδιά; Εδώ γίνονται κόντρες στα φανάρια στην τελευταία διαφήμιση που πήρε το μάτι μου!

..και φαντάζομαι τι θα κάνουν αυτοί οι "αξιοπρεπείς κύριοι" στην εθνική οδό..

Giatros gia desimo είπε...

Περίμενε ο Έλληνας τόσα χρόνια για την διαφήμηση για να οδηγηθεί σε τέτοιες συμπεριφορές; Όλα είναι θέμα παιδείας απ΄το σπίτι και το σχολείο. Αλλά δυστυχώς ακόμα και αυτοί οι θεσμοί χαρακτηρίζονται από έλλειψη παιδείας, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η κατάσταση. Ακόμα και οι διαφημηστές αυτοί από εκεί πήραν την παιδεία τους και σκέφτονται κατ'αυτό τον τρόπο.

kokorman είπε...

Τα ατυχήματα με τα αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους δεν είναι ούτε αποτέλεσμα του κακού μάρκετινγκ,ούτε αποτέλεσμα της έλλειψης παιδείας από μέρους των Ελλήνων οδηγών.

Τα ατυχήματα στους δρόμους συμβαίνουν διότι δεν αγιάζουμε τα οχήματά μας!

Ιδού λοιπόν η θεραπεία:

Αγιασμός νέου οχήματος: "ο Γιαννάκης και ο πατέρας του καμαρώνουν το καινούργιο αυτοκίνητο. Μια μικρή εικόνα δίπλα στο τιμόνι κάνει στον Γιαννάκη εντύπωση και ρωτάει να μάθει ποιος άγιος είναι. Είναι ο άγιος Χριστόφορος απαντάει ο πατέρας....

Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μας που έχει ς τον θρόνο σου στον ουρανό και περπάτησες στη γη σε πολιτείες και χριά, εσύ που μπήκες στην άγία πόλη (Ιεροσόλυμα) καθισμένος πάνω σε γαιδουράκι, Κύριε ευλόγησε και τούτο το αμάξι και δώσε την χάρη σου στον δούλο σου τάδε..."

(Από το βιβλίο της Δ' Δημοτικού "ο δρόμος του Χριστού, έκδοση ΥΠΕΠΘ και Παιδαγωγικό Ινστιντούτο, 2002).

Για αυτό παιδιά μη σας νοίαζει τίποτα, ούτε στίκερς με "μπαμπά μη τρέχεις", ούτε εκπαίδευση, ούτε αγωγή, ούτε αντιμάρκετινγκ, ούτε τίποτα. Ας είναι καλά ο άγιος Χριστόφορος μπροστά στο τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος.

Μετά τιμής,

+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+

Rodia είπε...

Γιατρούλη μας, νομίζω ότι είστε κομμάτι αυστηρός. Μη συγχέετε τη διαφήμιση με την Παιδεία.
:-)

κ. Κόκορμαν, καίριος όπως πάντα! Το πιάσατε το ζήτημα από τα... κέρατα!
:-)

+βοήθειά μας+