Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2006

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ !

1. Δημοσίευμα της Καθημερινής
2. Αναδημοσίευση από την υπηρεσία ειδήσεων του Yahoo
3. Δημοσίευμα του Βήματος
4. Ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα στον SKY

-------
ΣΗΜ. Ο μόνος που αναφέρθηκε στη σχετική σελίδα με το ψήφισμα ήταν ο ραδιοφωνικός προσκεκλημένος Σκούρας Ζαχ. πρόεδρος του Βιολογικού τμήματος του Α.Π.Θ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι πολύ δύσκολο για μία (εκάστοτε) κυβέρνηση που στηρίζεται την εκκλησία για ψήφους, να έρθει σε ρίξη μαζί της.

Είναι πολύ δύσκολο να πεισθούν οι στενόμυαλοι πως άλλο πίστη, άλλο γνώση και εντελώς άλλο εκκλησία.

Είναι πολύ "υψηλό" το να κατανοήσει κάποιος ότι η εξεληκτική πορεία του δαρβίνου συμφωνεί απόλυτα με την "δημιουργία" κατά την θρησκεία και πως η μία δεν αναιρεί την άλλη αλλά απλά την παρουσιάζει από διαφορετική οπτική γωνία χρησιμοποιώντας διαφορετικό όρο για την κινούσα δύναμη.

Είναι διάχυτος ο φόβος πως θα χαθούν εξουσίες όταν αντιληφθούμε πως θεός και φυσική επιλογή ίσως είναι το ίδιο πράγμα και πως κατά τα άλλα όλα είναι τα ίδια.

Πάντως, για του λόγου το αληθές, παγκοσμίως είναι πολύ λίγοι αυτοί που δίνουν μεγάλη βάση στην κατανόηση της θεωρίας του Δαρβίνου από τους νέους και μάλιστα από την μάζα. Όσα γράφει το πρώτο άρθρο πως δεν μπορούν να αντιληφθούν οι έλληνες, δεν μπορεί να αντιληφθεί ένα 60% τουλάχιστον του δυτικού κόσμου και το 90% του συνολικού πληθυσμού της γής.

Πάντως σίγουρα ο Δαρβίνος πρέπει να διδάσκεται, αλλά άντε να το πείς σε μικρά παιδιά, ειδικά όταν οι γονείς δεν έχουν ιδέα και ίσως κατηγορήσουν και το σχολείο για αιρετικό. Κάτι που η εκκλησία δεν κάνει, μιας και οι θεολόγοι συμφωνούν με την άποψη ότι η υψηλή θεολογία και η βιολογία εκφράζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και συμφωνούν απόλυτα, αλλά απλά φοβούμενη μήπως χάσει κεκτημένα υποσκάπτει την δαρβίνια θεωρία, στα χαμηλά πάντα στρώματα ώστε να μπορεί να αποποιείται των ευθυνών της.


(άμα ανοίγεις συνέχεια κουτιά παραπόνων θα ψαχνόμαστε που να ψηφίζουμε στο τέλος)

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν μας έφεραν κανα φρούτο όπως ο ευφιείς σχεδιασμός! θυμάμαι μια σχετική γελοιογραφία από Αμερική, που έλεγε αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν "χημεία ή αλχειμία" "φυσική ή μαγεία"...